Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Jul 01, 2017 til Jul 11, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkeligt forhold – Jyllinge. 
Kl. 0036 fik politiet anmeldelse om en hvid varebil på udenlandske nummerplader, der luskede rundt på Nordmarksvej. Politiet fik kontakt til bilen, og der var intet mistænkeligt i bilen, men derfor er politiet glad for en sådan henvendelse, der i anden sammenhæng kunne have ført til opklaring af indbrud eller andet.

Fremstilling i retten – Roskilde.
En 24-årig mand fra Roskilde blev fremstillet i retten efter kendelse fra Østre Landsret. Pgl. blev fængslet til den 100717. Sagen er tilbage fra 120516. Han er idømt fire års fængsel for forsøg på manddrab, og skal nu afsone straffen.

Kl. 1200 blev en 24-årig rumænsk mand fremstillet i retten efter tyveri fra ejendom i Tureby søndag. Han blev fængslet til 200717.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 1718 anholdt politiet en 45-årig mand fra Kastrup, der kørte i bil på Holbækmotorvejen. Han kørte 153 km/t, havde ikke noget kørekort, og så var han påvirket af narkotika. Pgl. fik udtaget en blodprøve.

Uro – Roskilde.
Kl. 1959 kørte politiet til Fakta i Rørmosen, hvor en 55-årig mand opførte sig provokerende over for en medarbejder. Pgl. blev bortvist fra stedet og fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Brand – Viby, Roskilde.
Kl. 0920 blev anmeldt om brand på Dalen, Branden opstået i en kælder, og det antages at et ladeapparat er skyld i brandens opståen. Ingen mennesker kom til skade, men en person blev undersøgt for røgforgiftning.

Forsøg på bedrageri – Roskilde.
Kl. 1100 kom en ca. 45-årig mand ind i en forretning på Ringstedgade, hvor han ville bestille to gavekort. Undervejs i ekspeditionen ringede mandens telefon, og han førte en samtale, hvor der var snak om forskellige tv-apparater m.v. Manden sagde, at han kunne skaffe billige tv-apparater fra et forsikringsselskab, og at han kunne levere dem på fredag.

I forretningen troede man ikke på manden, og derfor gav man ikke nogen penge til ham.

Politiet har tidligere haft lignende anmeldelser, hvor fremgangsmåden har været nogenlunde den samme. Der bliver aldrig leveret noget som helst. Der er alt mulig grund til ikke at lade sig narre. Ring i stedet til politiet, så vi kan komme frem og få talt med manden.

Uro – Roskilde.
Kl. 0345 blev en 23-årig mand med ukendt adresse anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han havde forinden optrådt ved en restaurant på Jernbanegade, hvorfra man havde tilkaldt politiet. Den 23-årige fik en bøde for sin optræden og overnattede i detentionen.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 1955 anholdt politiet en 24-årig mand fra Roskilde, der sigtes for forsøg på manddrab tilbage til 120516. Han meldte sig selv til Nordsjællands Politi, idet han vidste, at han var efterlyst.

Den 24-årige fremstilles i grundlovsforhør mandag med krav om varetægtsfængsling.

Brand – Roskilde.
Kl. 2038 var der brand i skur og skraldespand ved et skralderum på Henrik Nielsensvej. Brandårsagen formodes at være en engangsgrill, der var smidt ud, og som endnu ikke var helt slukket.

Hærværk – Roskilde.
Kl. 2059 blev anmeldt om hærværk på Vestervænget, hvor der på nogle skure var skrevet med spraymaling. Politiet kørte til stedet og anholdt en 38-årig mand fra Sønderborg, der sigtes for hærværk. En politihund fandt en sprayflaske med maling i et buskads.

I forbindelse med anholdelsen opførte han sig provokerende over for politiet, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen også.

Han blev løsladt først på natten og udover en sigtelse for hærværk og ordensbekendtgørelsen, vil han formentlig også blive præsenteret for et erstatningskrav, for at fjerne det malede igen.

Ordensbekendtgørelsen – Roskilde.
Kl. 0748 anholdt politiet en 21-årig mand fra Roskilde, der var påvirket af spiritus og som optrådte uhensigtsmæssigt på Ringstedvej. Han fik lov at bruge det meste af torsdagen i detentionen, og inden han blev løsladt fik han en bøde for sin optræden.

Kl. 0957 blev en 38-årig mand fra Sønderborg anholdt, idet han opførte sig uhensigtsmæssigt og generede sine omgivelser på Ringstedgade. Det endte med, at den 38-årige blev indlagt på psyk. hospital. Han fik en bøde for sin optræden.

Spirituskørsel – Roskilde.
Kl. 0800 anholdt politiet en 26-årig mand fra Them, der kørte i en varebil på Ro’s Have. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde.
Kl. 1755 skete et færdselsuheld på Holbækmotorvejen ved afkørsel 11 i østlig retning. En påhængsvogn, der er indrettet med en række toiletter på ladet, blev tabt, da føreren af bilen skulle bremse, og påhængsvognen og indhold endte i midterrabatten. Det var en større opgave at få den fjernet fra stedet igen, og det førte til delvis lukning af motorvejen kortvarigt.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 0142 anholdt politiet en 23-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Margrethehåbsvej. Han var påvirket af narkotika og i bilen fandt politiet et lille kvantum kokain, hvorfor han også blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer. Han blev løsladt efter afhøring.

Færdselsuheld – Roskilde.
Kl. 1652 skete et færdselsuheld på Ringstedvej, hvor en personbil, der blev ført af en 54-årig kvinde fra Vemmelev, kørte over for rødt i krydset Ringstedvej/tilkørsel til Holbækmotorvejen, hvor en lastbil svingede til venstre ind på tilkørslen til Holbækmotorvejen.

Der skete kun materiel skade.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 2150 blev to mænd set med fem cykler gående på Trekroner Parkvej ved Marbjerg Byvej. De to blev kontaktet af politiet, og den ene blev fundet i besiddelse af to ulovlige knive. Cyklerne formentlig uden den store værdi. De to anholdte, der er 40 og 27 år gamle, og begge mænd med ukendte adresser blev løsladt ud på aftenen. Den 40-årige sigtet for overtrædelse af knivloven.

Narkopåvirket bilist m.v. – Roskilde.
Kl. 0058 anholdt politiet en 22-årig mand med ukendt adresse, der kørte i bil på Byageren. Han var påvirket af spiritus og narkotika og fik udtaget en blodprøve. Han var ikke tilfreds med at blive anholdt, og politiet måtte bruge peberspray for at gennemføre anholdelsen. Han var i forvejen efterlyst til afsoning og efterlyst til flere andre sager, så efter udtagelse af blodprøve blev han indsat i Vestre Fængsel til afsoning.

Roskilde Festival – statistik
Vi forventer senere i dag at kunne udsende den endelige statistik over sager på årets Roskilde Festival. Statistikken udsendes som en pressemeddelelse.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Roskilde.
Kl. 1652 var politiet ved Fakta på Rørmosen, hvor en 38-årig mand fra Sønderborg optrådte over for politiet, der blev kaldt for en masse ukvemsord. Det betød, at han fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Færdselsuheld – Roskilde.
Kl. 0340 anholdt politiet en 19-årig kvinde fra Taastrup, der kort forinden havde påkørt stensætningen ved viadukten på Køgevej. Kvinden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Roskilde Festival
Spiritus- og narkokørsel – Holbæk Motorvejen – Roskilde.
Kl. 2045 anholdt politiet en 34-årig mand fra Skovlunde, der kørte på Holbækmotorvejen. Han var påvirket af narkotika og spiritus og fik udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke noget af, og han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret.

ROSKILDE FESTIVAL-døgnrapport:
Optræk til uorden – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 0322 fik politiet en henvendelse om, at to grupperinger var ved at komme i slagsmål med hinanden, og at der blev truet med knive. Politiet kørte til området med flere patruljer, men fandt ingen i slagsmål med hinanden. Der blev heller ikke fundet efterladte/henkastede våben af nogen slags. Under præventiv patruljering i området traf politiet en 28-årig mand fra Køge med en mindre skade på næsen sammen med en 19-årig mand fra Roskilde og en 25-årig mand fra Køge. Politiet fandt dog ikke grundlag for at foretage yderligere over for de tre, som fik lov at gå videre uden sigtelser.

Indbrud i perioden
Anemonevej, Jyllinge
Kildehøj, Jyllinge
Jupitervej, Jyllinge
Wiemosen, Roskilde
Rørmosen, Roskilde
Ibsgården, Himmelev, Roskilde – 2 stk.
Køgevej, Roskilde
Ågerup Molevej, Kalundborg