Ny socialøkonomisk pulje på 100.000 kroner skal støtte virksomheder, foreninger, organisationer og borgere med at realisere socialøkonomiske initiativer. Det skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelse.

Socialøkonomi er mange forskellige ting, men er typisk private initiativer, der gør en forskel for miljøet, kulturlivet, små lokalsamfund, eller skaber beskæftigelse for udsatte borgere.  Den nye pulje på 100.000 kroner til socialøkonomiske initiativer skal understøtte socialøkonomiske virksomheder eller initiativer, der kan skabe konkret og varig socialøkonomisk effekt i Roskilde Kommune.

Roskilde kommune informerer

Alle gode kræfter opfordres til at søge puljen, der har ansøgningsfrist 1. august. Herefter er det Beskæftigelses- og Socialudvalget, der skal tage stilling til, hvilke initiativer der kan opnå støtte.

”Der foregår rigtig mange spændende socialøkonomiske initiativer rundt omkring. Både store og små ting, og af alle mulige aktører. Vi håber, at denne pulje kan være med til at give det sidste skub til nogle af initiativerne, så de realiseres,” siger jobcenterchef, Peter Sidelmann.

Alle kan søge.
Virksomheder, foreninger, organisationer eller borgere, der har eller ønsker at igangsætte et socialøkonomisk projekt eller initiativ opfordres til at søge. Alt der tilfører konkrete og varige resultater indenfor det socialøkonomiske felt i Roskilde Kommune. Det kan fx være produktionsapparat eller etableringsomkostninger ifm. realiseringen af et konkret initiativ. Der kan ikke søges midler til almindelig drift eller løn.

Puljen er i alt på kr. 100.000. Der kan søges om minimum 5.000 kr. og maksimum 75.000 kr. Puljen udmøntes gerne til få, men større initiativer. Der kan kun søges ved at benytte det elektroniske ansøgningsskema. Ansøgninger behandles af Beskæftigelses- og Socialudvalget 15. august. Ansøger får svar umiddelbart efter mødet.

Kontakt Ole Søbæk Christiansen for yderligere information på telefon 51155001 eller på mail olesc@roskilde.dk.