Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Jun 20, 2017 til Jun 27, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

ROSKILDE FESTIVAL-døgnrapport
Færdselsuheld – Roskilde.
Kl. 1259 skete et færdselsuheld på Jernbanegade, hvor en 19-årig mand fra Værløse kørte ud fra parkeringspladsen ved Føtex og overså en 25-årig kvinde fra Roskilde, der cyklede på Jernbanegade. Kvinden slap fra uheldet med mindre skader.

Roskilde Festival:
Spirituskørsel/narkokørsel – Roskilde.
KL. 0105 blev en 20-årig mand fra Jyllinge anholdt på Frederiksborgvej, hvor han kørte i bil. Han var påvirket og fik udtaget en blodprøve.

Uro – Roskilde.
Kl. 0349 var politiet på Hersegade, hvor der var noget tumult ved et værtshus. Gemytterne var dog faldet til ro, da politiet kom frem til stedet. Ingen blev anholdt eller sigtet.

Narkobilist – Holbækmotorvejen, Roskilde
Kl. 1532 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Frederiksværk for kørsel i en udenlandsk bil under påvirkning af narkotika. Politiet havde bemærket, at han under kørslen røg en joint, og ved den efterfølgende ransagning af bilen fandt politiet yderligere et par joints. Den 49-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for narkotiske stoffer.

Lov om euforiserende stoffer – Ny Østergade, Roskilde
Kl. 1617 fik politiets specialpatrulje øje på en mand, der stod ved en busholdeplads og formentlig var på vej mod Roskilde Festival. En af politiets narkohunde havde forinden vist særlig interesse for den ventende passager, som var en 18-årig mand fra Frederiksberg. Ved nærmere undersøgelse af hans person og hans effekter fandt politiet ham i besiddelse af i alt 79 gram hash. Heraf var noget opdelt i mindre klumper i salgsposer, ligesom han i sin bagage også medbragte bl.a. en digital vægt samt yderligere salgsposer. Den 18-årig blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer pga. besiddelsen af hashen med henblik på videresalg. Han blev løsladt efter afhøring til sagen og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Uro på cafe / lov om euforiserende stoffer – Store Højbrøndsstræde, Roskilde
Kl. 1212 fik politiet en anmeldelse om, at der var uro og uorden på en cafe, idet en gæst var aggressiv efter skænderi med både øvrige gæster og personalet. Politiet kørte til cafeen, hvorfra flere gæster løb ved politiets ankomst. Politiet så, at en af gæster skilte sig af med nogle effekter under flugten. Gæsten blev indhentet og viste sig at være en 36-årig mand fra Roskilde, som havde forsøgt at gemme ca. 5 gram hash og knap 1 gram amfetamin for politiet under flugten fra cafeen. Den 36-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik stofferne beslaglagt som bevis i sagen. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Ingen havde lidt fysisk overlast efter uroen på cafeen.

Narkobilist – Frederiksborgvej, Roskilde
Kl. 2000 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Køge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet han var mistænkt for at være påvirket af hash under kørslen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde
Kl. 0426 skete der et færdselsuheld på motorvejen i det østgående spor, idet en 41-årig mand fra Grevinge under kørsel i tredje vognbane mistede herredømmet over sin personbil på grund af vand på vejen. Han ramte autoværnet, som dog ikke fik nogen skade som følge af påkørslen. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken, og den 41-årige slap uskadt fra uheldet.

Narkokørsel / knivlov / lov om euforiserende stoffer mv. – Frederiksborgvej, Roskilde
Kl. 1055 bemærkede en af politiets patruljer, der var forsynet med ANPG-udstyr (

Kørsel i frakendelsestiden mv. – bil beslaglagt – Roskildevej, Vipperød – Holbæk
Kl. 1222 sigtede politiet en 31-årig mand fra Vipperød for at køre i en varebil, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet. Politiet standsede varebilen, fordi den var forsynet med nummerplader, der tidligere på måneden var meldt stjålne fra Gl. Skovvej, Regstrup. Varebilen var derfor hverken ansvarsforsikret eller indregistreret. Den 31-årige blev dermed atter afsløret i at køre bil, selv om han var frakendt førerretten, hvilket bevirkede, at politiet på grund af flere sigtelser om samme overtrædelse af færdselsloven beslaglagde varebilen med henblik på senere konfiskation. Den 31-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Tricktyveri – Svogerslev, Roskilde.
Kl. 1500 skete et tricktyveri på Egen, hvor en mand henvendte sig til en 76-årig kvinde, der netop kom hjem efter at have handlet. Manden spurgte om vej og ville have hende til at skrive navn på vejen op. Han spurgte dernæst om vej til København. Kvinden opdagede efterfølgende, at hendes dankort var stjålet, og der var forsøgt hævning på kortet.

Manden beskrives som, dansk af udseende, 30-35 år, 185-190 cm høj, spinkel af bygning, brunligt kort hår, mellemrum mellem tænderne. Talte dårligt engelsk. Iført mørke bukser og blå skjorte og medbragte en taske. Muligt kørende i en sort Nissan.

Salg af narkotika – Roskilde.
Kl. 0042 standsede politiet en knallert på Holbækvej. Føreren, en 20-årig mand fra Taastrup, var påvirket af narkotika, og han blev fundet i besiddelse af ca. 10 gram hash, vægt m.v. Politiet mistænker ham for at sælge narkotika.

Han er fortsat i politiets varetægt, og politiets jurister vil tirsdag vurdere, om han evt. skal fremstilles i grundlovsforhør.

Indbrud i perioden
Byleddet, Roskilde (2 steder)
Klosterengen, Himmelev, Roskilde
Algade, Roskilde
Hestetorvet, Roskilde
Ørstedvej, Viby Sjælland