Unge i Roskilde Kommune får nu mulighed for at skrive til en voksen, der gerne vil lytte og prøve at hjælpe, uanset hvad man har af problemer.
Roskilde Kommune åbner 1. juni kl. 15 en lokal chat på Cyberhus, hvor de 15-25 årige helt anonymt kan chatte med rådgivere fra kommunen. Cyberhus.dk beskrives som et klubhus på nettet. Her kan man chatte med en voksen og få rådgivning i både brevkasser og chat, dele sine tanker i ung-til-ung, lave billeder eller bare hænge ud:

– En af vores vigtigste opgaver er at hjælpe unge mennesker, der er ved at komme forkert ind i voksenlivet. Men ikke alle kan lide at møde op i den fysiske rådgivning, og her er chatmodellen en god indgang, forklarer Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Roskilde Kommune.

Den digitale ungerådgivning, Cyberhus.dk, har eksisteret siden 2004, og seks andre kommuner har et lokalt chatforum. Tanken er, at rådgivere fra den unges egen kommune har bedre mulighed for at hjælpe den unge videre, hvis der er brug for det. De lokale rådgivere ved, hvilke tilbud kommunen har og hvem den unge skal i kontakt med.