Rockwool, KAB og Roskilde Kommune samarbejder om at etablere 62 nye energivenlige boliger i boligblokken ‘Tunet’ i Trekroner. Boligerne skal efterplanen være indflytningsklar i foråret 2018.

Billige boliger i Trekroner bliver nu en realitet. For huslejen i boligblokken ’Tunets’ nye et-rums ungdomsboliger kommer ned på omkring 3000 kroner inklusiv forbrug om måneden, og boligudgiften for familieboligerne til flygtninge bliver lige under 3500 kroner inkl. forbrug. I første omgang samarbejder Rockwool, KAB og Roskilde Kommune om at bygge 62 energivenlige boliger. Boligerne, som er tegnet af Vandkunsten, opføres til unge og flygtninge med integration og social bæredygtighed som bærende elementer. Bebyggelsen kommer blandt andet til at indeholde fælleshaver og et medansvar for områdets drift. Lokalplanen giver mulighed for at opføre i alt 200 boliger i tre mindre bebyggelser ved Langebjerg Sø i Trekroner.

”Jeg tror på, at et velfungerende naboskab er et stort skridt på vejen til at blive integreret i det danske hverdagsliv, og det glæder mig, at vi i samarbejde med KAB og Rockwool er lykkes med at få huslejen ned på omkring 3.000 kr. inkl. forbrug om måneden for 1-rums boligerne. Det er virkelig godt nyt for de unge studerende og flygtninge, som boligerne bygges til. Vi har fået en masse gode erfaringer med de prisvenlige boliger, og dem vil vi selvfølgelig bruge, når vi skal bygge andre almennyttige boliger, siger Roskilde Kommunes borgmester, Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

Roskilde Kommune har et stort behov for at kunne tilbyde særligt unge og flygtninge billige boliger, fordi deres indtægt er begrænset. Til projektet har Rockwool udviklet et nyt højtisoleret og prisbilligt byggesystem, der medvirker til at sikre den lave husleje. Ambitionen er at skabe et velfungerende boligområde, der viser en ny måde at tænke bæredygtige og billige boliger på, samtidig med der skabes et fundament for en succesfuld integration af flygtninge og andre udsatte borgere.

Hvis alt går som planlagt, vil de første beboere kunne flytte ind i foråret 2018.