Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Maj 05, 2017 til Maj 17, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i taget på skole – Planetvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1953 modtog politiet via alarm 112 melding om, at der muligt var ild i taget på Jyllinge skole. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor der var ild i tagpappet på en mindre del af skolens tag. Ilden blev hurtigt slukket, så skaderne begrænsede sig til et mindre areal med tagpap over nogle klasselokaler, som ikke blev beskadiget i forbindelse med brandslukningen. Under undersøgelse af brandstedet fandt politiet rester af køkkenrulle og en sprængt deoderantflaske. Ved yderligere efterforskning fandt politiet ud af, at to drenge tidligere på aftenen havde indkøbt netop køkkenrulle og en deoderantspray i et supermarked. De to drenge blev derfor eftersøgt ved forhøringer i området og til sidst identificeret og truffet ikke langt fra skolen. Der var tale om to drenge på 14 år fra Jyllinge, som begge blev kørt hjem til deres respektive forældre med henblik på afhøring til overtrædelse af straffelovens bestemmelser om forsætlig brandstiftelse. Drengene kan ikke sigtes for den overtrædelse af straffeloven, fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år. De erkendte at have være på skolens tag for at eksperimentere med brændbare effekter og en beholder under tryk. Ingen kom skade ved branden, og de sociale myndigheder er efterfølgende blevet underrettet om sagen.

Bedrageri – Jyllinge, Roskilde.

Kl. 0817 fik politiet anmeldelse om et bedrageri, der fandt sted fredag kl. 1700, hvor en person udgav sig for at komme fra Microsoft, der skulle installere et program på forurettedes pc. Forurettede udleverede adgang til sin bankkonto og sendte en kopi af sit kørekort.

Forurettede er en 47-årig mand fra Jyllinge.

Politiet skal igen advare mod at hoppe på ovennævnte. Der er tale om bedrageri. Microsoft ringer aldrig til folk for at installere noget på en computer eller lignende. Der er tale om bedrageri og intet andet.

Tricktyveri – Bygaden, Jyllinge – Roskilde

Kl. 1131 anmeldte en 82-årig kvinde fra Jyllinge, at hun onsdag d. 030517 kl. ca. 1200 fik uventet besøg af en fremmed mand, der oplyste, at hans børn havde kastet en bold ind i hendes have, og at han gerne ville hente bolden. Manden blev lukket ind og tilbød bl.a. at klippe kvindens hæk, ligesom han blev tørstig og bad om et glas vand. Til sidst forlod manden stedet uden nogen bold. Dagen efter opdagede den 82-årige, at hun havde fået stjålet 1500 kr. fra en taske, som hang på køkkendøren. Den mistænkte mand blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, 30-40 år, ca. 180 cm høj, almindelig af bygning, iført lange lyse bukser og kortærmet skjorte, talte dansk. Offeret havde tøvet med anmeldelsen, men var sluttelig blevet overtalt af andre beboere i området.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området i onsdags, ligesom politiet gerne vil advare mod at lukke personer ind i boligen, fordi en bold er kastet ind i haven. Denne undskyld anvendes ofte – og som i dette tilfælde – som undskyldning for at få adgang til private boliger, hvor offeret bliver distraheret med snak og spørgsmål mv., således at et tyveri kan forøves. Afvis disse personer og kontakt politiet snarest på tlf. 114 med oplysningerne.

Brand – Jyllinge, Roskilde.

Kl. 1549 kørte politi og brandvæsen til Sværdagergård, hvor der var opstået brand i et køkken. En 79-årig kvinde bragt til sygehus til observation for røgforgiftning.Ilden opstået ved komfuret, hvor gået ild i en gryde. Ilden havde bredt sig til taget via emhætten. Der skete røgskade og sodskade på stedet.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 1608 standsede politiet en bil på Havslunde, der blev ført af en 32-årig mand fra Roskilde. Pgl. var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Kl. 1927 kontaktede en 62-årig kvinde fra Roskilde politiet og oplyste, at hun tirsdag den 090517 havde haft besøg af en mand, der angiveligt havde skudt en bold ind i anmelderens have.

Manden havde talt lidt vævende, og anmelderen havde studset over mandens henvendelse. Der var ikke stjålet noget fra stedet.

Manden beskrives som: Mand, 40-45 år, 180-185 cm høj, almindelig af bygning, iført hovedbeklædning, mulig “sixpence”, mørk vindjakke, mørk sweater og beige shorts.

Politiet har i den senere tid modtaget flere henvendelser, der ligner ovennævnte. Det har vist sig, at historien med bolden bruges til at aflede beboerens opmærksomhed, hvor en anden så går ind i huset og stjæler, medens beboeren er i gang med at hjælpe til med finde bolden. Der er derfor grund til at være mistænkelig, hvis nogen henvender sig på lignende måde.

Ordensbekendtgørelsen mv. – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 0430 måtte politiet anholde en beruset, 18-årig mand fra Hvalsø ude for et diskotek, hvor han lavede uorden. Han blev derfor frihedsberøvet med henblik på anbringelse i detentionen, men syntes ikke om den adfærd fra politiets side. Politifolkene blev derfor tiltalt med fornærmende ytringer som “Fuck dig!”. Han vil derfor blive afhørt både til overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale af offentlig myndighed i forbindelse med løsladelse i løbet af tirsdag formiddag.

Uorden i kolonihave – Marbjergvej, Roskilde

Kl. 1802 rykkede politiet ud til uorden i en kolonihave, hvor en mand i ophidset tilstand havde knust en rude. Politiet traf en spirituspåvirket, 29-årig mand uden fast bopæl, som havde et lille sår efter rudeknusningen. Han var stadig opfarende og kunne ikke falde til ro, hvorfor han blev frihedsberøvet for at skabe ro i området. Efter anholdelsen, som han var utilfreds med, forsøgte han at nikke den ene politimand en skalle, ligesom politiet blev tiltalt med nedværdigende gloser fra det danske sprog. En anden spirituspåvirket gæst i kolonihaven – en 28-årig mand fra Jyllinge – syntes ikke om politiets arbejde og blandede sig. Da han ikke ville gå væk, blev han også anholdt som sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Begge fik lov til at hvile ud i politiets detentionen, inden de blev afhørt til deres respektive sager. Begge blev løsladt først på natten og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Uro – Roskilde.

Kl. 0418 var der optræk til ballade på Jernbanegade ved et diskotek. En 22-årig mand fra Frederiksberg og en 21-årig fra København fik begge en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De blev løsladt af politiet i løbet af morgenen.

Trusler – Roskilde.

Kl. 0900 blev anmeldt om trusler på Køgevej, hvor en 28-årig mand fra København så en mand, der gik ved siden af ham. Manden havde en pistol i sin hånd.

Den 28-årige skyndte sig at tilkalde politiet, der rykkede talstærkt ud. Det lykkedes ikke at finde manden, men i forbindelse med søgning efter den pgl. var politiet i en nedlagt børnehave, hvor politiet traf en 46-årig mand fra Ungarn, der dog hurtigt blev “slået ud” af sagen, idet han ikke kunne være gerningsmanden.

Politiet fandt ikke frem til manden, der beskrives som: Mand, 35-40 år, 175-185 cm høj, hvid hud, kort hår, talte dansk, iført brun/grå eller blå ensfarvet jakke, mørk kasket, havde en brunlig hund i mellemstørrelse med sig, og så var han bevæbnet med en pistollignende genstand.

Politiet vil meget gerne i forbindelse med vidner, der har set ovennævnte, eller som har en gode ide om, hvem pgl. er. Ring på 114.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Ringsted.

Kl. 1102 blev en 40-årig kvinde med ukendt adresse fremstillet i grundlovsforhør. Kvinden forsøgte onsdag kl. 0035 at fravriste en politimand sin pistol i forbindelse med en anholdelse i Ringsted. Kvinden blev fremstillet og fængslet til den 010617.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Greve.

Kl. 1330 blev en 25-årig mand fra Greve fremstillet i grundlovsforhør sigtet for vold, der fandt sted i august 2016. Den pgl. blev fængslet til den 010617.

Tricktyveri i beboelse – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 1004 henvendte en 80-årig kvinde fra Roskilde sig til politiet for at anmelde, at hun kl. ca. 0845 havde fået uventet besøg af en fremmed mand, der gerne ville kontrollere hendes lejlighed efter indbrud i andre lejligheder i den beboelsesejendom, hvor hun boede. Manden havde virket meget troværdig og var blevet lukket ind i hendes lejlighed, hvor han kontrollerede vinduerne i samtlige rum for spor efter indbrud. På et tidspunkt spurgte han den 80-årige, om hun var i besiddelse af sine penge og smykker, hvorefter hun kontrollerede dette, medens manden så på. Kort efter skulle offeret flytte nogle genstande i en vindueskarm, medens manden var ude af syne i lejligheden. Pludselig ringede hans telefon, og efter en kort samtale forlod han offerets lejlighed. Først da offeret skulle ud at handle senere på dagen, opdagede hun, at manden havde stjålet 400 kr. i kontanter fra hendes pung, der havde ligget i en taske. Den mistænkte mand blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 40-50 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: intet om påklædning.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som måske også har haft besøg af manden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist uden førerret – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 2016 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Sandved for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte føre, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for amfetamin, som et narkometer indikerede, at han kunne være påvirket af.

Færdselsuheld – Store Valbyvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 2024 kørte en 30-årig mand fra Roskilde i sin personbil i en kurve ud i rabatten. Han styrede kontra og kørte på tværs af vejen og ned i en udgravning ved et vejarbejde, inden han standsede inde på en mark. I en tilkaldt ambulance blev føreren kørt til undersøgelse på skadestuen i Køge, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs.

Brandundersøgelse – Ågerupvej, Ågerup, Roskilde

Kl. 1620 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur. Det viste sig, at en beboeren – en 74-årig mand – kort forinden havde anvendt en ukrudtsbrænder omkring træskuret, som efterfølgende brød i brand. I skuret var det bl.a. to cykler samt diverse brænde. Træskuret brændte ned til grunden og bevirkede, at to vinduer i huset blev varmeskadede. Ingen personer kom til skade ved branden, og politiet overvejer nu, om beboeren skal drages til ansvar for brandens opståen og eventuelt sigtes for uforsigtig brug af ukrudtsbrænderen med ildebrand til følge.

Hærværk mod bus – Holbækvej, Roskilde

Kl. 1832 anmeldte et busselskab, at der kort forinden var blevet kastet sten mod buslinje 205 på Holbækvej ved Rønnebærparken. En af bussens sideruder var blevet knust. Kl. 1842 modtog politiet endnu en anmeldelse om, at der var blevet kastet sten mod en bus i området. Politiet kørte til området med flere patruljer, som traf seks unge mænd i alderen 16-19 år fra Roskilde. Politiet forsøger nu at finde ud, om nogen af de antrufne unge kan have forøvet hærværket mod busserne.

Politimæssige tilsyn i Folkeparken, Roskilde & Lovparken, Køge

Politiet var på præventivt besøg i Folkeparken, hvor der om eftermiddagen og aftenen skønsmæssigt befandt sig 100-150 unge mennesker. De spillede musik, og nogle få havde medbragt diverse drikkelse i glasflasker. Politiet gjorde de tilstedeværende opmærksom på overholdelse af det opsatte ordensreglement og havde især fokus på reglerne om musik, således at naboerne og andre brugere af parken ikke blev generet, og glasemballage, som ikke måtte medbringes. De unge i parken gav ikke politiet grundlag for indgriben i form af bøder eller andre foranstaltninger over for nogen i anledning af de nye ordensregler pr. 1. maj 2017.

I Køge i Lovparken kunne politiet konstatere, at ca. 500 gymnasieelever var forsamlet. Ved politiets præventive besøg i parken medbragte politiet en narkohund, som “interesserede” sig for flere personer, der ifølge hundenæsen lugtede lidt af narkotiske stoffer.
Der var dog kun tre, som blev afsløret for besiddelse af meget små mængder hash, hvilket de blev sigtet for. Derudover fandt politiet ikke anledning til indgriben over for de øvrige unge mennesker i det grønne område.

Politiet vil fremadrettet fortsat holde øje med forsamlinger i disse to områder i både Roskilde og i Køge, således at ordensforskrifter overholdes, og omkringboende ikke generes unødigt.

Øldrikkere på taget – Algade, Roskilde

Kl. 2023 modtog politiet en henvendelse om, at nogle unge var på taget oven over en af forretningerne, og de unge muligt var i færd med ødelægge nogle lyskupler på taget. Politiet fik på taget kontakt til seks unge i alderen 16-18 år fra Roskilde, Jyllinge og Sorø. De var rolige, idet de sad og drak øl ved politiets ankomst. De blev dog bortvist henvist til at finde andet, egnet sted til at nyde drikkevarerne. Intet var ødelagt på taget eller lyskuplerne.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 2335 blev en 24-årig mand fra Roskilde for tredje gang afsløret i at sidde bag rattet i en personbil, som han ikke måtte køre, fordi han ikke havde erhvervet sig førerret. Ud over sigtelse for overtrædelse af færdselsloven beslaglagde politiet den 24-åriges personbil med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til senere.

Brandundersøgelse – Ny Østergade, Roskilde

Kl. 0421 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende bil ved en rangerplads tæt på Roskilde station. Bilen var helt overtændt og udbrændte trods brandvæsnets indsats. Politiet skal nu undersøge bilen for at finde årsagen til brandens opståen.

———-

Fører af ulovlig knallert forsvandt – Viby Sj. – Roskilde

Kl. 2153 ville en af færdselspolitiets motorcykelbetjente gerne tale med en knallertkører med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj, idet føreren bl.a. ikke anvendte styrthjelm under kørslen. Knallertkøreren ønskede dog ikke at tale med politiet og kørte fra Hovedgaden ad diverse stier og grønne områder med høj hastighed og under uforsvarlig kørsel. Knallertkøreren endte til sidst på et blindt vejstykke i Blommehaven, hvor han efterlod knallerten og sprang over et hegn for at flygte til fods væk fra politiet. Politiet har beslaglagt knallerten og forsøger nu at identificere føreren, således at han kan blive stillet til regnskab for adskillige overtrædelser af færdselsloven.

Indbrud i perioden
Hastrupvej, Gadstrup
Værkstedsvænget, Havdrup
Hvedstrupvej, Herringløse,
Møllevej, Jyllinge
Møllehusvej, Roskilde
Pulsen, Roskilde
Pulsen, Roskilde (2 steder)
Dunhammervej, Roskilde
Tågerupvej, Tågerup, Ruds-Vedby