Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Apr 18, 2017 til Apr 25, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand – Jyllinge, Roskilde.

Kl. 0547 kørte politi og brandvæsen til børnehaven Lindehuset, Lindbjergvej, hvor der var ild i et legehus. Politiet skønner, at branden er påsat, og at der er benyttet brandbare væsker. Der er mistanke om, at gerningsmanden evt. kan have skader på hænderne i forbindelse med antændelsen af branden.

Politiet hører meget gerne fra vidner, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Carsten Andersen

kommunikationsansvarlig

Tricktyveri – Roskilde.

Kl. 1524 var en 50-årig kvinde udsat for tricktyveri på Roskilde Station. Kvinden havde tanket sit rejsekort op ved at bruge sit dankort, før hun gik ind i et tog.

I toget blev hun kontaktet af en mand, der fremstammede “Copenhagen”, og kvinden forklarede ham, hvilket tog han skulle med. Kort efter opdagede hun, at hendes rejsekort og Visadankort var stjålet fra en jakkelomme.

Der var efterfølgende hævet 15000 kr. på kortet.

Manden beskrives som: Mand, ikke dansk, 55-65 år, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, talte gebrokkent engelsk.

Tyveri fra autoforhandler – Industrivej, Roskilde

Kl. 0835 modtog politiet en anmeldelse fra autoforhandler om, at ukendte gerningsmænd i løbet af natten mellem torsdag og fredag havde dæk og fælge, navigationsanlæg samt bremseskiver fra udstillingsbiler i et indhegnet område. Ved en nærmere undersøgelse viste det sig, at gerningsmændene havde presset sig under indhegningen og stjålet 20 alu-fælge med dæk samt navigationsanlæg fra VW-biler samt otte stålfælge med dæk og bremseskiver fra biler af mærket Seat. Bagruderne var knust i de biler for at få adgang til navigationsanlæg samt få adgang til værktøj til at låse låsebolte på fælgene op. Tyvekosterne er formentlige kørt bort i et p.t. ukendt køretøj, idet politiet fandt dækspor tæt på hegnet om udstillingsområdet.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i løbet af natten mellem torsdag og fredag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel i frakendelsestiden i bil med stjålne nummerplader mv. – Motelvej, Roskilde

Kl. 1121 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, der var forsynet med stjålne nummerplader. Den 32-årige var i forvejen frakendt kørekortet, ligesom bilen, han kørte i, heller ikke var hverken registreret eller ansvarsforsikret. Han blev derfor sigtet for tyveriet af nummerpladerne samt overtrædelserne af færdselsloven. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. I bilen var en 24-årig mand fra København S passager. Han viste sig at være efterlyst af Københavns Politi med henblik på fremstilling i retten i en straffesag, som han tidligere var udeblevet fra. Midt- og Vestsjællands Politi anholdt den 24-årige, der efterfølgende blev kørt til politiet i København til videre foranstaltning i retssystemet. Den anvendte personbil
beslaglagde politiet til nærmere undersøgelse af ejerforholdet.

Tryghedsskabende indsats i offentlige parker – Roskilde / Køge

Politiet holdt i løbet af fredag eftermiddag og først på aftenen et vågent øje med eventuelle aktiviteter i Folket Park og Vigen Strandpark, Roskilde, samt i Lovparken, Køge.

I Roskilde var ca. 50 unge forsamlet i Folkets Park og havde musikanlæg med. Festlighederne ebbede dog langsomt ud formentlig på grund af vejret (regnvejr og kulde).

I Køge bemærkede politiet ingen unge opholde sig i Lovparken i forbindelse med et par tilsyn i løbet af eftermiddagen og først på aftenen. Også her formodes vejrliget at have haft en indflydelse på lysten til at hygge sig i parken.

I begge byer vil politiet fremadrettet holde øje med aktivitetsniveauet, således at alle kan færdes og bo i områderne uden at føle sig væsentligt generet.

Nødlanding i lufthavnen – Lufthavnsvej, Roskilde

Kl. 1528 fik politiet via alarm 112 melding om, at et mindre fly var nødlandet i lufthavnen. Ingen skulle være kommet til skade. Politiet rykkede ud til stedet sammen med redningsberedskabet, og myndighederne kunne konstatere, at et mindre, et-motors privatfly havde foretaget en “mave-landing”, idet landingshjulene ikke var slået ud. Den 49-årige, mandlige pilot var sluppet uskadt fra hændelsen, som nu undersøges nærmere af Havarikommission for Fly og Togtrafik.

Sikkerhedslanding – Roskilde.

Kl. 0855 havde et fly problemer i forbindelse med landing i Roskilde Lufthavn. Flyet havde problemer med næsetrimmet. Det lykkedes dog piloten at få det et-motors fly ned uden skade på flyveren. Den 64-årige pilot og hans kone kom ikke til skade ved landingen.

Færdselsuheld – Roskilde.

Kl. 2311 skete et færdselsuheld på Østbyvej/Østre Ringvej. En personbil kørte mod syd ad Østre Ringvej. Bilen ført af en 44-årig mand fra Kalundborg. En anden personbil kørte mod vest ad Trekroner Alle. Denne bil blev ført af en 22-årig kvinde fra København. Bilerne kørte sammen i krydset, idet den førstnævnte bil ifølge vidner kørte over for rødt lys.

En 23-årig mand fra Roskilde, der var passager i den 22-åriges bil, blev kørt til sygehus til behandling til obs. for hjernerystelse.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 0025 anholdt politiet en 46-årig mand fra Hedehusene, der kørte i bil på Bygmarken i Vindinge. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 0050 anholdt politiet en 47-årig mand med ukendt adresse, der kørte i bil på Møllehusvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Færdselsuheld – Østbyvej/Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 1106 rykkede politiet og redningspersonale ud til et færdselsuheld i lyskrydset Østbyvej-Østre Ringvej, hvor to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 29-årig mand fra Rudkøbing som fører af en personbil kørte ad Østbyvej i retning mod Østre Ringvej. I sidste øjeblik opdagede han, at lyskrydset var skiftet til rødt i hans færdselsretning. Han vurderede, at han ikke kunne nå at standse, hvorfor han forsøgte at lave et højresving i krydset for rødt lys, men ramte herunder en anden personbil. Bilen blev ført af en 53-årig kvinde fra Jyllinge, som netop var startet for grønt lys under sin kørsel ligeud i krydset ad Østre Ringvej. Hverken de to førere eller en passager i den 29-åriges bil kom til skade, men der skete så store skader på bilerne, at de måtte bugseres væk. Den 29-årige blev kortvarigt anholdt, idet han var påvirket af euforiserende stoffer under kørslen
i personbilen. I øvrigt havde han heller ikke nogen førerret, hvilket han blev sigtet for. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til sagerne løslod politiet den 29-årige, som kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Butikstyveri – Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde

Kl. 1455 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mandlig asylansøger fra Iran for tyveri af syv flasker spiritus, som havde forsøgt at stjæle fra supermarkedet Super Brugsen. Personalet havde bemærket, at han gemte flasker i sin rygsæk, da han gik gennem kassen uden at betale 1147 kr. for spiritussen. Efter afhøring til sagen løslod politiet den sigtede, der senere vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brandundersøgelse – Bakkesvinget, Roskilde

Kl. 0439 udbrød der brand i en villa, hvor en mand og en kvinde i 70-erne boede. Det var en nabo, som opdagede branden, slog alarm til brandvæsnet og fik vækket de to beboere, så de kunne reddes ud. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der havde fået fat i træhusets facade og en del af taget. Ingen komtil skade ved branden, hvis årsag politiet skal undersøge nærmere. Der er dog mistanke til, at en lanterne, som med et tændt lys havde stået på et træbord foran huset, kan have forårsaget ildebranden.

—————–

Falsk PC-reparatør – Roskilde

Kl. 1038 henvendte en 59-årig kvinde fra Roskilde for at anmelde, at hun langfredag d. 140417 kl. ca. 1100 formentlig var blevet snydt af en fremmed person. Den 59-årige var blevet ringet op af en person, der præsenterede sig som værende fra firmaet Microsoft, og som overtalte den 59-årige til at give fjernadgang til hendes computer. Under “reparationen” var den 59-årige endvidere blevet overtalt til at fremvise sit pas til computerens webkamera, ligesom hun efterfølgende havde konstateret, at der uberettiget var blevet hævet 8.000 kr. fra hendes bankkonto. Banken havde nu spærret for kvindens konto, og politiet forsøger nu dels at vejlede offeret til at undgå misbrug af pasoplysningerne, dels at finde frem til gerningsmændene i et forsøg på at retsforfølge dem for bedrageriet over for den 59-årige kvinde.

Politiet vil råde borgerne til at være særdeles skeptiske over for personer, der uden for
udgående aftaler kontakter en borger for at få oplyst særdeles personlige oplysninger om identitet, kreditkort eller bankkontooplysninger. Politiets råd er øjeblikkelig afvisning af sådanne telefonopkald og undladelse af udlevering af personlige oplysninger.

Narkobilist uden førerret – Østbyvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 1315 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Rudkøbing for kørsel uden førerret i en personbil, som han også førte, selv om han kunne mistænkes for at være påvirket af narkotiske stoffer. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til sagerne.

Tricktyveri af cigaretter – Gevninge Bygade, Roskilde – Lejre

Kl. 1636 anmeldte personalet i et supermarked, at en kasse med 30-40 kartoner cigaretter var blevet stjålet i tidsrummet kl. ca. 1235. To mænd havde henvendt sig til en kvindelig medarbejder, som var i færd med fylde op med cigaretter fra en kasse. Den ene mand (A) bad om hjælp til at se på nogle opvasketabs og fik medarbejderen til at gå med sig. Manden betalte kontant for varen og forlod stedet. I mellemtiden var kassen med cigaretkartonerne blevet stjålet, og medarbejderen mistænkte den anden mand (B) for selve tyveriet af cigaretterne. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Skægstubbe og overskæg, Talte: Dansk, Iført: Sort arbejdstøj, sort kasket; og B: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve:
Hvid, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Lyse cowboybukser, lys trøje med lynlås, lys kasket med mærke, lyse kondisko. Hvordan de to mistænkte forsvandt fra området, vides ikke.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket A og B eller måske et køretøj i området ved supermarkedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i go-kart-center – Abildgårdsvej, Tjæreby, Roskilde

Kl. 0915 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været indbrud i nogle garager i go-kart-centret. Det viste sig, at i alt seks garager var blevet brudt op, og fra garagerne var der stjålet i alt to go-karts. En tredje var også forsøgt stjålet, men efterladt på stedet. I forbindelse med garage-indbruddene havde gerningsmændene også fundet bilnøglerne til en hvid varebil af mærket Peugeot med nummerpladen AZ81014 og efterfølgende stjålet varebilen. Politiet formoder, at de to stjålne go-karts er transporteret bort i den stjålne varebil. Ifølge overvågningen i området skete indbruddet i tidsrummet kl. ca. 0035 – 0047 af to gerningsmænd, der kan beskrives som: A: mand, 20-30 år, 180-190 cm høj, slank til almindelig af bygning, iført mørk dynejakke med hætte samt cap, mørke bukser, kondisko med hvide såler; og B: mand, 20-30 år, 170-180 cm høj, kraftig af bygning, iført mørk dynejakke, mørk strikhue, mørke bukser og mørke sko. De to stjålne go-karts var hvide og af mærkerne Bremert og Zanard.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget i forbindelse med indbruddet, har set den stjålne, hvide varebil eller de to go-karts, eller som kan give oplysninger om de to mistænkte gerningsmænd. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Falsk brandalarm – Veddelev Bygade, Veddelev, Roskilde

Kl. 1915 blev der slået alarm til brandvæsnet og politiet, som rykkede ud efter en anmeldelse om ildebrand i et stråtækt hus. Hverken brandvæsnet eller politiet kunne finde noget, der brændte, men kunne kun konstatere, at der kom røg op af skorstenen. Der var ingen beboere hjemme i huset på det pågældende tidspunkt. Ingen af myndighederne foretog sig yderligere i anledning af anmeldelsen.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 0423 fik politiet en anmeldelse om, at en mand, der havde truet andre med en kniv, var tilbageholdt af nogle dørmænd ved et diskotek. Politiet kørte hurtigt til stedet med flere patruljer og fik kontakt med nogle dørmænd, der tilbageholdt en 25-årig, lettere opfarende mand fra Roskilde. I området fik politiet også kontakt til en 20-årig mand fra Roskilde, som havde et mindre stiksår på halsen. Offeret kunne oplyse, at han sammen med et par piger havde opholdt ved et spisested over for et diskotek, at den 25-årige henvendte sig provokerende til pigerne. Den 20-årige bad ham om at forlade stedet, hvorefter den 25-årige tog en foldekniv frem og forsøgte at stikke den 20-årige i halsen. Et vidne greb ind og holdt den 25-åriges arm tilbage, så den offeret blev stukket overfladisk i halsen. Et par dørmænd kom til undsætning og tilbageholdt den 25-årige samt sikrede den anvendte kniv.
Politiet anholdt og sigtede den 25-årige for grov vold mod den 20-årige. Ved et grundlovsforhør søndag blev den 25-årige varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 4. maj 2017.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Kl. 1943 blev anmeldt om kvindeskrig på Poppelgårdsvej ved Dyrskuepladsen. Politiet kørte til stedet, hvor politiet traf en 23-årig kvinde fra Roskilde, der var sammen med et par venner. Det viste sig, at kvinde havde en lidelse, der gjorde, at hun kom med høje udbrud ind i mellem. Der var således ikke noget mistænkeligt ved forholdet, selv om det godt kunne lyde sådan i første omgang.

Blufærdighedskrænkelse – Roskilde.

Kl. 0255 anmeldte en 17-årig pige fra Ugerløse, at hun i toget mod Holbæk var forsøgt holdt fast og kysset af en mand. Manden beskrives som: Mellemøstlig udseende, 20-25 år, talte engelsk. Iført lys jakke og sorte bukser.

Politiet anholdt kl. 0308 en person på Roskilde station, der svarede til signalementet. Efterforskningen viste dig, at han ikke havde noget med sagen at gøre. Politiet søger således stadig efter gerningsmanden.

Vold – Roskilde.

Kl. 0342 blev anmeldt om vold på Jernbanegade ved et diskotek. En 26-årig mand fra Roskilde blev udsat for vold, idet gerningsmanden kastede et glas i hovedet på ham. Politiet anholdt kl. 0345 en 21-årig mand fra Ringsted, der sigtes for volden. Han blev løsladt i løbet af formiddagen, og sagen behandles senere i retten.

Droneflyvning – Roskilde.

Kl. 1119 anmeldte Roskilde Lufthavn, at der var i drone i luften i 600 fods højde ved lufthavnens ind- og udflyvning. Det kunne være til fare for flyvesikkerheden. Fra lufthavnen blev det antages, at dronen fløj over Snoldelev.

Politiet fandt ikke frem til dronen eller dens ejer.

Brand – Roskilde.

Kl. 1401 brændte et rækkehus i Bernadotteparken. Der var kraftig røgudvikling, da brandvæsenet kom frem til stedet. På stedet blev fundet en kvinde, der var afgået ved døden. Husets anden beboer var ikke hjemme i forbindelse med branden.

Brandårsagen er p.t. ukendt, men der er ikke noget, der tyder på en kriminel handling. Der er mistanke om, at brandårsagen er rygning. Den afdøde er formentlig identisk med husets 78-årige kvindelige beboer, men afdøde er ikke endeligt identificeret endnu.

De pårørende er underrettet. Politiet foretager nærmere undersøgelse af brandstedet.

Indbrud i perioden
Erhvervsparken, Gadstrup
Runddyssevej, Gundsømagle, Roskilde
Askevej, Jyllinge
Osvej, Jyllinge
Industrivej, Roskilde