Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Apr 07, 2017 til Apr 19, 2017.

Politirapporten

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Falsk PC-reparatør – Roskilde

Kl. 1038 henvendte en 59-årig kvinde fra Roskilde for at anmelde, at hun langfredag d. 140417 kl. ca. 1100 formentlig var blevet snydt af en fremmed person. Den 59-årige var blevet ringet op af en person, der præsenterede sig som værende fra firmaet Microsoft, og som overtalte den 59-årige til at give fjernadgang til hendes computer. Under “reparationen” var den 59-årige endvidere blevet overtalt til at fremvise sit pas til computerens webkamera, ligesom hun efterfølgende havde konstateret, at der uberettiget var blevet hævet 8.000 kr. fra hendes bankkonto. Banken havde nu spærret for kvindens konto, og politiet forsøger nu dels at vejlede offeret til at undgå misbrug af pasoplysningerne, dels at finde frem til gerningsmændene i et forsøg på at retsforfølge dem for bedrageriet over for den 59-årige kvinde.

Politiet vil råde borgerne til at være særdeles skeptiske over for personer, der uden for
udgående aftaler kontakter en borger for at få oplyst særdeles personlige oplysninger om identitet, kreditkort eller bankkontooplysninger. Politiets råd er øjeblikkelig afvisning af sådanne telefonopkald og undladelse af udlevering af personlige oplysninger.

Narkobilist uden førerret – Østbyvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 1315 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Rudkøbing for kørsel uden førerret i en personbil, som han også førte, selv om han kunne mistænkes for at være påvirket af narkotiske stoffer. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til sagerne.

Tricktyveri af cigaretter – Gevninge Bygade, Roskilde – Lejre

Kl. 1636 anmeldte personalet i et supermarked, at en kasse med 30-40 kartoner cigaretter var blevet stjålet i tidsrummet kl. ca. 1235. To mænd havde henvendt sig til en kvindelig medarbejder, som var i færd med fylde op med cigaretter fra en kasse. Den ene mand (A) bad om hjælp til at se på nogle opvasketabs og fik medarbejderen til at gå med sig. Manden betalte kontant for varen og forlod stedet. I mellemtiden var kassen med cigaretkartonerne blevet stjålet, og medarbejderen mistænkte den anden mand (B) for selve tyveriet af cigaretterne. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Skægstubbe og overskæg, Talte: Dansk, Iført: Sort arbejdstøj, sort kasket; og B: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve:
Hvid, rlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Lyse cowboybukser, lys trøje med lynlås, lys kasket med mærke, lyse kondisko. Hvordan de to mistænkte forsvandt fra området, vides ikke.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket A og B eller måske et køretøj i området ved supermarkedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i go-kart-center – Abildgårdsvej, Tjæreby, Roskilde

Kl. 0915 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været indbrud i nogle garager i go-kart-centret. Det viste sig, at i alt seks garager var blevet brudt op, og fra garagerne var der stjålet i alt to go-karts. En tredje var også forsøgt stjålet, men efterladt på stedet. I forbindelse med garage-indbruddene havde gerningsmændene også fundet bilnøglerne til en hvid varebil af mærket Peugeot med nummerpladen AZ81014 og efterfølgende stjålet varebilen. Politiet formoder, at de to stjålne go-karts er transporteret bort i den stjålne varebil. Ifølge overvågningen i området skete indbruddet i tidsrummet kl. ca. 0035 – 0047 af to gerningsmænd, der kan beskrives som: A: mand, 20-30 år, 180-190 cm høj, slank til almindelig af bygning, iført mørk dynejakke med hætte samt cap, mørke bukser, kondisko med hvide såler; og B: mand, 20-30 år, 170-180 cm høj, kraftig af bygning, iført mørk dynejakke, mørk strikhue, mørke bukser og mørke sko. De to stjålne go-karts var hvide og af mærkerne Bremert og Zanard.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget i forbindelse med indbruddet, har set den stjålne, hvide varebil eller de to go-karts, eller som kan give oplysninger om de to mistænkte gerningsmænd. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Falsk brandalarm – Veddelev Bygade, Veddelev, Roskilde

Kl. 1915 blev der slået alarm til brandvæsnet og politiet, som rykkede ud efter en anmeldelse om ildebrand i et stråtækt hus. Hverken brandvæsnet eller politiet kunne finde noget, der brændte, men kunne kun konstatere, at der kom røg op af skorstenen. Der var ingen beboere hjemme i huset på det pågældende tidspunkt. Ingen af myndighederne foretog sig yderligere i anledning af anmeldelsen.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 0423 fik politiet en anmeldelse om, at en mand, der havde truet andre med en kniv, var tilbageholdt af nogle dørmænd ved et diskotek. Politiet kørte hurtigt til stedet med flere patruljer og fik kontakt med nogle dørmænd, der tilbageholdt en 25-årig, lettere opfarende mand fra Roskilde. I området fik politiet også kontakt til en 20-årig mand fra Roskilde, som havde et mindre stiksår på halsen. Offeret kunne oplyse, at han sammen med et par piger havde opholdt ved et spisested over for et diskotek, at den 25-årige henvendte sig provokerende til pigerne. Den 20-årige bad ham om at forlade stedet, hvorefter den 25-årige tog en foldekniv frem og forsøgte at stikke den 20-årige i halsen. Et vidne greb ind og holdt den 25-åriges arm tilbage, så den offeret blev stukket overfladisk i halsen. Et par dørmænd kom til undsætning og tilbageholdt den 25-årige samt sikrede den anvendte kniv.

Politiet anholdt og sigtede den 25-årige for grov vold mod den 20-årige. Ved et grundlovsforhør søndag blev den 25-årige varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 4. maj 2017.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Kl. 1943 blev anmeldt om kvindeskrig på Poppelgårdsvej ved Dyrskuepladsen. Politiet kørte til stedet, hvor politiet traf en 23-årig kvinde fra Roskilde, der var sammen med et par venner. Det viste sig, at kvinde havde en lidelse, der gjorde, at hun kom med høje udbrud ind i mellem. Der var således ikke noget mistænkeligt ved forholdet, selv om det godt kunne lyde sådan i første omgang.

Blufærdighedskrænkelse – Roskilde.

Kl. 0255 anmeldte en 17-årig pige fra Ugerløse, at hun i toget mod Holbæk var forsøgt holdt fast og kysset af en mand. Manden beskrives som: Mellemøstlig udseende, 20-25 år, talte engelsk. Iført lys jakke og sorte bukser.

Politiet anholdt kl. 0308 en person på Roskilde station, der svarede til signalementet. Efterforskningen viste dig, at han ikke havde noget med sagen at gøre. Politiet søger således stadig efter gerningsmanden.

Vold – Roskilde.

Kl. 0342 blev anmeldt om vold på Jernbanegade ved et diskotek. En 26-årig mand fra Roskilde blev udsat for vold, idet gerningsmanden kastede et glas i hovedet på ham. Politiet anholdt kl. 0345 en 21-årig mand fra Ringsted, der sigtes for volden. Han blev løsladt i løbet af formiddagen, og sagen behandles senere i retten.

Droneflyvning – Roskilde.

Kl. 1119 anmeldte Roskilde Lufthavn, at der var i drone i luften i 600 fods højde ved lufthavnens ind- og udflyvning. Det kunne være til fare for flyvesikkerheden. Fra lufthavnen blev det antages, at dronen fløj over Snoldelev.

Politiet fandt ikke frem til dronen eller dens ejer.

Brand – Roskilde.

Kl. 1401 brændte et rækkehus i Bernadotteparken. Der var kraftig røgudvikling, da brandvæsenet kom frem til stedet. På stedet blev fundet en kvinde, der var afgået ved døden. Husets anden beboer var ikke hjemme i forbindelse med branden.

Brandårsagen er p.t. ukendt, men der er ikke noget, der tyder på en kriminel handling. Der er mistanke om, at brandårsagen er rygning. Den afdøde er formentlig identisk med husets 78-årige kvindelige beboer, men afdøde er ikke endeligt identificeret endnu.

De pårørende er underrettet. Politiet foretager nærmere undersøgelse af brandstedet.

Lov om euf. stoffer – Roskilde.

Kl. 1215 var politiet på en adresse i Roskilde, hvor der blev fundet 76 gram hash og en peberspray. Lejlighedens indehaver, en 44-årig mand, blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer og våbenloven. Sagen behandles senere i retten.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.

En 44-årig polsk mand blev kl. 1300 fremstillet i grundlovsforhør sigtet for forsøg på manddrab. Sagen fandt sted i Valløby kl. 1854 søndag, hvor en anden mand af polsk afstamning blev stukket i brystet med en kniv.

Den 44-årige fængslet til den 270417.

Brand – Risø, Roskilde.

Kl. 1456 udbrød brand på Risø, Frederiksborgvej, hvilket sket i forbindelse med pålægning af ny tagpap på et tag. En gasbrænder antændte noget flamingo, der lå under tagpappet.

Grundet stedet sendte politiet flere patruljer til Risø og hovedvej 6 blev kortvarigt spærret for trafik. Brandvæsenet fik dog hurtig ilden under kontrol og ingen personer kom noget til.

Anmeldt demonstration – Lovparken, Køge og tilsyn med Folkeparken, Roskilde.

Politiet var fredag opmærksom på, at der var varslet en demonstration mod nye tiltag i Lovparken omkring musik og alkohol. Politiet konstaterede i løbet af eftermiddagen, at der var ca. 50 personer i parken, og alt var stille og roligt.

I Roskilde var der samlet ca. 300 unge, der blev bedt om at dæmpe musikken En enkelt 16-årig dreng blev anholdt og sigtet for ordensbekendtgørelsen.

Politiet vil også i den kommende tid holde øje med parkerne i politikredsen, der traditionelt er samlingssted for mange unge.

Uro – Roskilde.

Kl. 0307 var der optræk til slagsmål på Hestetorvet. En 24-årig mand fra Roskilde blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 1557 anholdt politiet en 55-årig mand fra Stensved. Han kørte på Jernbanegade. Manden var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Butikstyveri – Roskilde.

Kl. 0945 var en person inde at spille i Bakkegårdens Spilleland, Køgevej. Inden han skulle betale fortalte han, at han i stedet for at bruge kort ville betale kontant, og at han ville hente penge i sin bil. Han “glemte” dog at komme tilbage i forretningen og betale.

Manden beskrives som mand, 19-20, mellemøstlig af udseende, sort kort hår, iført hvid skjorte og lyse bukser.

Politiet leder nu efter gerningsmanden. Oplysninger om sagen på 114.

Indbrud i perioden
Dalparken, Havdrup
Kildebrogårdsvej, Havdrup
Industrileddet, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Henriettevej, Viby
Ågerupvej, Vipperød