Udviklingsmidler skal fremme unges trivsel

En ny digital platform med fokus på unges trivsel får 150.000 kroner. Samtidig afsætter Sundheds- og Omsorgsudvalget også midler til Plejecenter Toftehøjens beboere og ansatte.

En ny digital platform skal sikre støtte og vejledning til unge roskildeborgere gennem online chatrådgivning:

  • Vi giver et tilbud til unge, der oplever at mangle nogen at tale med om deres problemer. Det kan både være skoleelever, som føler et højt forventningspres i hverdagen, begyndende stress eller de mere tunge misbrugsproblemer. Via et live-chat-medie kan vi hjælpe den unge med indledningsvis at få sat ord på situationen og problemet, forklarer formanden for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Morten Gjerskov.

Tanken er desuden, at platformen skal bidrage til samarbejde på tværs af aktører, som er i berøring med de unge. Aktørerne er sundhedsplejen, ungeprojektet, Center for Alkohol- og Stofbehandling, Headspace samt Unge- og Familiecenteret. Projektet får 150.000 kr., skriver Roskilde kommune i en pressemeddelelse.

Et andet projekt, der også har fået støtte gennem udviklingspuljen, er Plejecenter Toftehøjen, som for nylig har fået ny ledelse. Plejecentret får 200.000 kroner, som skal bruges til at skabe bedre forhold for både borgere og personale:

  • Vi skal sikre en bedre hverdag for beboerne og de ansatte på Plejecenter Toftehøjen. For at øge trivslen og skabe endnu mere livskvalitet og arbejdsglæde sætter vi blandt andet fokus på de gode relationer mellem kolleger og mellem personalet og beboerne, slutter formanden for Sundheds- og Omsorgsudvalget, Morten Gjerskov.

 

Fakta

Pengene til projekterne kommer fra Sundheds- og Omsorgsudvalgets udviklingspulje på 600.000 kroner.