Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Feb 15, 2017 til Feb 22, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Et mistænkeligt forhold havde en naturlig forklaring – Havdrup, Solrød.

En 42-årig kvinde fra Havdrup kontaktede politiet, idet fire drenge netop havde fortalt hende, at en mand havde forsøgt at få drengene ind i en bil. Manden havde sagt, at han ledte efter skolens kontor.

Politiet fandt ud af, at der var tale om et pizzabud, der blot ville spørge om vej, hvilket blev verificeret ved henvendelse til pizzaforretninger i byen og til skolen, som havde bestilt pizzaer. Politiet ringede efterfølgende til drengens forældre for at berolige dem med, at der var en naturlig og fornuftig forklaring på hændelsen.

Tyveri fra biler – Jyllinge, Roskilde.

Politiet modtog i løbet af aftenen flere anmeldelser om tyveri fra biler på bl.a. Møllevej ved Jyllingehallen, hvor gerningsmændene er gået efter tyveri fra handskerum af solbriller m.v. Politiet undersøger nu sagen nærmere.

Mistænkelig forhold – Grønnegade, Roskilde

Kl. 0819 kontaktede en kvindelig beboer politiet, fordi to engelsk-sprogede mænd iført orange kedeldragter med logo fra TDC / YouSee kl. ca. 0750 havde henvendt sig for at få adgang til hendes bolig. Kvinden kendte ikke til noget servicearbejde fra selskabets side, og en opfølgende kontakt til firmaets kundeservice gav heller ikke nogen forklaring på årsagen til mændene henvendelse. Derfor fandt hun mændenes adfærd mistænkelig. De forsvandt i området, men vendte tilbage kl. ca. 1230 – nu i selskab med en tredje, ældre mand. Kvinden bad dem nu fremvise legitimation, ligesom hun bad dem om at få tilsendt en mail som bekræftelse på arbejdets udførelse. Politiet fik ikke kontakt med mændene og ved således ikke, hvad årsagen til deres henvendelse helt konkret har været.

Narkopåvirket biltyv uden førerret – Store Valbyvej, Roskilde

Kl. 0900 bemærkede en patrulje en ældre personbil, der ved nærmere kontrol viste sig at være meldt stjålet fra Rødovre i løbet af den forgangne weekend. Bilen blev udramatisk standset, og bag rattet sad en 36-årig mand fra Roskilde, der straks blev anholdt for biltyveriet. Den anholdte havde ikke noget kørekort, som i forvejen var frakendt ham. Da politiet skønnede ham påvirket af euforiserende stoffer under kørslen, deltog han en narkometertest, der gav udslag på både hash, kokain og amfetamin. Den anholdte fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev afhørt til sagerne, inden han blev løsladt senere på formiddagen. Bilejeren har fået sin bil retur, og den sigtede kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Hurtig bilist med kørselsforbud – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 1010 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 170 km/t ad motorvejen, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t. Bilen blev ført af en 21-årig mand fra Ishøj, der blev sigtet for hastighedsovertrædelsen samt for at have ført sin personbil, selv om han i forvejen havde et kørselsforbud og derfor ikke måtte køre bil. Den nye sag vil ud over bøden også medføre påstand om endnu et kørselsforbud til den 21-årige, når sagen skal afgøres.

Udadreagerende festdeltager – Rabalderstræde, Roskilde

Kl. 2315 måtte politiet anholde en 22-årig mand fra Gadstrup for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i forbindelse med en fest. Han havde forinden højlydt ytret sin utilfredshed med en barregning og gik efterfølgende rundt blandt gæster, som forsøgte at nikke skaller – dog uden at ramme, ligesom han gestikulerede voldsomt og ville gerne i slagsmål. Han blev på grund af sin adfærd sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev lagt til afrusning for både alkohol og stoffer i detentionen indtil næste formiddag. Ved visitationen af den anholdte fandt politiet ham i besiddelse af knap 2 gram hash, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han kan nu forvente at modtage et par bøder i nærmeste fremtid.

Tyveri fra udstilling – Roskilde.

Kl. 1216 fik politiet anmeldelse om tyveri af alufælge fra 15 nye uindreg. biler hos

Peugeot på Maglegårdsvej. Tyveriet sket mellem fredag kl. 2000 og lørdag kl. 0700.

Uro – Roskilde.

Kl. 0150 fik politiet anmeldelsen om uro på Roskilde Station, hvor en gruppe unge på 20-25 personer lavde uro på og omkring stationen. De unge blev alle bortvist fra stedet.

Uro – Roskilde.

Kl. 0330 anholdt politiet en 17-årig ung mand fra Tåstrup, der var sammen med en større gruppe unge på Roskilde Station, hvor de tidl. var bortvist fra. Den 17-årige ville ikke forlade stedet, og han blev derfor anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og han blev løsladt ud på morgenen.

Uro – Roskilde.

Kl. 1910 fik politiet anmeldelse fra Roskilde Station, hvor en gruppe unge havde taget ophold på stationens toiletter, hvor de røg hash til gene for andre mennesker. Seks unge mellem 17 og 22 år fra Hedehusene og Roskilde fik alle en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Politiet fandt ingen stoffer.

Opfølgning på efterlysning – Hvalsø og Roskilde.

Politiet søger fortsat den 48-årige kvinde, der ikke er set siden omkring slutningen af december eller muligt omkring nytår. Politiet har fået en ny henvendelse i løbet af aftenen og natten, men ikke en henvendelse, der har kunnet løfte sløret for, hvad der er sket med kvinden, eller hvor hun befinder sig, og vi vil fortsat meget gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Færdselsuheld – Roskilde.

Kl. 1035 afholdt politiet en mindre færdselskontrol på Køgevej ved Øde Hastrup Vej. Politiet standsede en række biler for almindelig færdselskontrol. En 19-årig mand fra Gadstrup bemærkede ikke rækken af biler og påkørte en anden bilist, der holdt i køen. Denne bil blev ført af en 30-årig kvinde fra Havdrup.

Der skete kun materiel skade.

Indbrud i villa – en anholdt – Roskilde

Kl. 2146 fik politiet anmeldelse om indbrud på Søvang, hvor et kældervindue var opbrudt. Fra stedet blev bl.a. stjålet en bil.

Politiet fandt bilen på en vej i Roskilde, hvor en tjenestehund blev sendt på spor. Hunden fandt bilnøglen, der var smidt ud af et vindue ved gerningsmandens adresse. Politiet anholdt efterfølgende en 18-årig mand fra Roskilde, der sigtes for indbruddet og tyveri af bilen.

Den anholdte er fortsat i politiets varetægt, idet politiets jurister vil vurdere fredag, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Indbrud i villa – Roskilde

Kl. 2034 hørte en nabo en rude blive knust til en villa på Søndre Ringvej. Naboen ringede straks til politiet.

En hundevogn blev sendt mod stedet. Undervejs møder patruljen en person, der opførte sig mistænkeligt i nærheden af gerningsstedet, idet han løb, da han så politiet. Politiet sendte en hund efter ham, og efter en kort løbetur lå manden på jorden nedlagt af hunden.

Han blev afhørt efter tur på skadestuen, idet han var bidt i en arm af hunden.

Det viste sig, at politiet ikke kunne lægge ham fast på at have begået indbrud, men han var i besiddelse af hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer, hvorefter han blev løsladt igen.

Spirituskørsel – Viby, Roskilde.

Kl. 1620 anholdt politiet en 58-årig mand fra Viby, der blev standset på Tofthøjvej. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Kl. 1751 kørte politi og beredskab til Folkeparken, hvor en mand var klatret op i et træ med et reb om halsen. Det lykkedes beredskabet at tale manden ned fra træet efter en 20 minutters tid, og manden blev efterfølgende indlagt på psyk. hospital.

Narko- og spirituskørsel – Ågerup, Roskilde.

Kl. 2005 anholdt politiet en 50-årig kvinde fra Lille-Skensved, der kørte i bil på Gundsølillevej. Kvinden var påvirket narkotika og spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve. Hun fik lov at overnatte i detentionen grundet sin påvirkede tilstand. Kvinden løsladt her til morgen.

Indbrud i villa – Roskilde.

Kl. 2235 fik politiet anmeldelse fra Kragholm, hvor en 91-årig kvinde vågnede ved, at der var personer i huset, der var i gang med at gennemsøge hendes stue. Hun konfronterede manden, der forsøgte at undskylde sig med, at han ledte efter sin kat!

Gerningsmanden låste sig ind i kvindens soveværelse, og herfra flygtede han efter at have stjålet kontanter. Det lykkedes ikke politiet at få fat i manden, der beskrives som udlænding, 185 cm høj, alm. af bygning, talte ikke dansk.

Indbrud i perioden
Ejlesøvej, Gundsømagle, Roskilde
Dronning Margrethes Vej, Roskilde
Roskildevej, Benløse, Ringsted
Skomagerkrogen, Himmelev, Roskilde
Strandgårdsvej, Himmelev, Roskilde
Søvang, Roskilde
Sdr. Ringvej, Roskilde
Kirsebærhaven, Roskilde
Dronn. Margrethes Vej, Roskilde.
Kragholm, Roskilde
Sankt Agnes Vej, Roskilde