Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Feb 07, 2017 til Feb 15, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Narkopåvirket bilist – Gadstrup, Roskilde.

Kl. 1636 anholdt politiet en 33-årig mand fra Ringsted, der blev standset i en varebil på Køgevej. Pgl. var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Færdselsuheld – Gundsømagle, Roskilde.

Kl. 1438 skete et færdselsuheld på Holmevej, hvor en 47-årig mand mistede herredømmet over sin bil og ramte et træ. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Hvorfor uheldet skete står hen i det uvisse, men chaufføren er muligt blevet distraheret af en kvindelig passager under kørslen.

Et mistænkeligt forhold havde en naturlig forklaring – Havdrup, Solrød.

En 42-årig kvinde fra Havdrup kontaktede politiet, idet fire drenge netop havde fortalt hende, at en mand havde forsøgt at få drengene ind i en bil. Manden havde sagt, at han ledte efter skolens kontor.

Politiet fandt ud af, at der var tale om et pizzabud, der blot ville spørge om vej, hvilket blev verificeret ved henvendelse til pizzaforretninger i byen og til skolen, som havde bestilt pizzaer. Politiet ringede efterfølgende til drengens forældre for at berolige dem med, at der var en naturlig og fornuftig forklaring på hændelsen.

Mistænkeligt forhold – Jyllinge, Roskilde.

Kl. 1555-1610 så en 10-årig pige en varebil med en sort stribe på siden, der holdt parkeret ved Jyllinge Parkvej/Værebrovej. Pigen så en mand, der gik i retning mod hende og pludselig løb manden hen mod hende. Hun vendte om og løb væk. Manden løb efter hende, indtil de mødte et ægtepar, der var ude at gå. Manden stoppede op og pigen løb sin vej.

Han beskrives som: mand, 50-60 år, 175 cm høj, fedladen, mørkt krøllet hår, udenlandsk udseende, flere ar i ansigtet, iført sort jakke, hvid bluse, sorte sko og sorte læderhandsker.

Politiet fik identificeret ægteparret, der ikke har set manden, men som har bemærket pigen.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere. Evt. oplysninger til politiet på 114.

Spirituskørsel – Viby, Roskilde.

Kl. 1620 anholdt politiet en 58-årig mand fra Viby, der blev standset på Tofthøjvej. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Kl. 1751 kørte politi og beredskab til Folkeparken, hvor en mand var klatret op i et træ med et reb om halsen. Det lykkedes beredskabet at tale manden ned fra træet efter en 20 minutters tid, og manden blev efterfølgende indlagt på psyk. hospital.

Narko- og spirituskørsel – Ågerup, Roskilde.

Kl. 2005 anholdt politiet en 50-årig kvinde fra Lille-Skensved, der kørte i bil på Gundsølillevej. Kvinden var påvirket narkotika og spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve. Hun fik lov at overnatte i detentionen grundet sin påvirkede tilstand. Kvinden løsladt her til morgen.

Indbrud i villa – Roskilde.

Kl. 2235 fik politiet anmeldelse fra Kragholm, hvor en 91-årig kvinde vågnede ved, at der var personer i huset, der var i gang med at gennemsøge hendes stue. Hun konfronterede manden, der forsøgte at undskylde sig med, at han ledte efter sin kat!

Gerningsmanden låste sig ind i kvindens soveværelse, og herfra flygtede han efter at have stjålet kontanter. Det lykkedes ikke politiet at få fat i manden, der beskrives som udlænding, 185 cm høj, alm. af bygning, talte ikke dansk.

Tricktyveri – Roskilde.

Kl. 1818 kom tre personer ind i Circle K på Københavnsvej, hvor ekspedienten blev distraheret. De to personer stjal i forvirringen 3-5 kartoner cigaretter medens den tredje snakkede med ekspedienten. De kørte fra stedet i en hvid Ford Mondeo formentlig med udenlandske nummerplader.

Uro – Roskilde.

Kl. 0440 anholdt politiet en 26-årig kvinde fra Roskilde, der på Hestetorvet opførte sig provokerende over for de tilstedeværende. Hun blev lagt i detentionen, hvorfor han blev løsladt senere på morgenen med en bøde for sin optræden.

Lille barn på vej ud i verden – Roskilde.

Kl. 1122 samlede en 41-årig kvinde fra Roskilde en 2-årig dreng på Margretehåbsvænget. Drengen var iført en grøn pyjamas og var kold. Politiet fandt frem til drengens forældre, der boede meget tæt på findestedet.

Moderen havde blundet et øjeblik og drengen havde taget en stol og havde derved kunne nå håndtaget og komme ud i den vide verden. Politiet undersøgte forholdene i hjemmet, og der var ikke noget, der talte for, at familien ikke kunne passe drengen.

Uro – Roskilde.

Kl. 0125 anholdt politiet en 17-årig mand fra Køge, der på en grillbar på Hersegade urinerede på gulvet og i øvrigt generede de øvrige tilstedeværende. Han fik en bøde for sin optræden.

Færdselsuheld – Roskilde.

Kl. 1839 skete et færdselsuheld på Helligkorsvej ved rundkørslen ved Møllehusvej. En 35-årig mand fra Roskilde kørte ad Møllehusvej mod nord, da han overså en 57-årig kvinde fra Roskilde, der cyklede i rundkørslen fra Helligkorsvej mod øst, hvor manden påkørte hende.

Kvinden blev overført til Rigshospitalet med hovedskader. Hun er i.flg. oplysningerne ikke i livsfare.

Anholdelse – Roskilde.

Specialpatruljen anholdt kl. 1705 en 23-årig mand fra Viby, en 19-årig mand fra Roskilde og en 25-årig fra Viby. Sidstnævnte blev løsladt ud på aftenen, hvorimod de to øvrige fortsat er i politiets varetægt. Politiets jurister vil fredag vurdere, om de skal fremstilles i grundlovsforhør. De tre blev anholdt på Ny Østergade, hvor de var i besiddelse af hash.

Tyveri – Roskilde.

Kl. 1337 blev anmeldt om tyveri af tegnebog, hvilket skete på Roskilde Station kl. 1130 formentlig i tunnellen, hvor den 73-årige mand fra Norge havde taget sin pung frem for at give lidt penge til en gademusikant. I forbindelse med dette kom en anden mand til, der beskrives som 20-30 år med langt hår. Sidstnævnte havde rørt forurettede på armen. Kort efter konstaterede den 73-årige, at han havde mistet sin tegnebog,og han havde konstateret, at der var hævet 19000 fra et hævekort kort efter tyveriet.

Aktion Social Dumping – Greve, Solrød, Roskilde

Politiet var sammen med Arbejdstilsynet og Skat på besøg i flere virksomheder onsdag, hvor der blev kigget efter udenlandsk arbejdskraft. I forbindelse med besøgene fandt politiet ingen uregelmæssigheder. Arbejdstilsynet havde nogle bemærkninger, men ikke nogen graverende overtrædelser af lovgivningen.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 1532 anholdt politiet en 26-årig mand fra Lejre, der kørte i bil på Ringstedgade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Blufærdighedskrænkelse – Svogerslev, Roskilde.

Kl. 1130 var en 21-årig kvinde fra København ude at løbe i Hyrdehøj Skoven, hvor hun løb forbi en mand, der stod og onanerede. Manden beskrives som: Dansk, 25-30 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, brunligt kort hår, stor næse muligt blå øjne, iført mørk strikhue, mørk jakke og mørke bukser.

Politiet fik først anmeldelsen kl. 1311, hvorfor gerningsmanden ikke blev søgt i skoven. Politiet vil gerne høre fra vidner eller andre, der har en ide om, hvem gerningsmanden er. Ring på 114.

Indbrud i villa – Vindinge, Roskilde.

Kl. 1828 blev anmeldt om indbrud i en villa på Mørbjergparken, hvor et vindue var brudt op. En mand på 185-190 cm, ca. 25 år, kørende i en grå personbil set på stedet. Indbruddet sket mellem kl. 1630 og kl. 1815.

Overtrædelse af lov om euf. stoffer m.m. – Roskilde.

Kl. 1910 anholdt politiet en 36-årig mand fra Rudersdal, der blev truffet på Smedegade i Roskilde, hvor han kørte i bil. Kørekort havde han ikke noget af, idet det var tidligere frakendt ham.

Bilen var forsynet med falske nummerplader. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve og blev i øvrigt fundet i besiddelse af narkotika i bilen.

Den anholdte sidder fortsat anholdt hos politiet, og politiets jurister vil tirsdag vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Indbrud i perioden
Salbjergvej, Havdrup
Horseløkke, Havdrup
Kirsebærhaven, Roskilde
Dronn. Margrethes Vej, Roskilde.
Kragholm, Roskilde
Sankt Agnes Vej, Roskilde
Skomagergade, Roskilde (2 steder)
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde