De sidste ledige pladser på læreruddannelsen i Roskilde og Vordingborg skal besættes, og med en lang ansøgningsfrist – til og med den 11. januar – er det muligt at overveje muligheden i juleferien, søge ind og starte på studiet allerede 1. februar.

– Vi har stor efterspørgsel på folkeskolelærere i Region Sjælland, og da vi samtidig har plads til flere studerende, der kan starte allerede til februar, håber vi, at mange vil overveje lærerstudiet hen over julen, hvis det er tid til en frisk start på en uddannelse, der giver god jobsikkerhed og mange muligheder, fortæller centerchef Stina Møllenbach fra University College Sjælland.

Uanset om man har afsluttet en gymnasial uddannelse for nyligt eller har en helt anden livserfaring i rygsækken, kan læreruddannelsen være det rette valg.

Gode jobmuligheder lige uden for døren
Der er stor mangel på uddannede lærer i Region Sjælland, og en læreruddannelse vil typisk kunne veksles til et job i det område, den studerende allerede er bosat – og måske endda har trådt sine barnesko.

– Der er mange i regionen, som pendler langt hver dag, men for folkeskolelærere er det rent faktisk muligt at finde et arbejde lige i nærheden. Det er helt sikkert en motivationsfaktor for dem, der ikke ønsker et liv, hvor de dagligt bruger lang tid i trafikken. Her kan drømmen om at få et arbejde i nærområdet og bytte pendlertid til fritid blive til virkelighed, samtidig med at man kan være med til at spille en vigtig rolle i børn og unges liv, siger Stina Møllenbach.

Syv i snit eller optagelsessamtale
Kravet til den adgangsgivende eksamen har siden 2013 været et gennemsnit på syv, mens studiesøgende med et lavere snit er blevet indkaldt til en optagelsessamtale.
– Optagelsessamtalen har til formål at sortere de umotiverede ansøgere fra. Har man et lavt gennemsnit, men en stærk motivation, kan man sagtens blive et aktiv for studiemiljøet – og senere en dygtig lærer, siger Stina Møllenbach.

UCSJ tilbyder læreruddannelse i Vordingborg og Roskilde. Ønsker man studiestart allerede til februar, er ansøgningsfristen den 11. januar 2017.

Del på sociale medier