Roskildes børn hopper, danser og triller i uge 41 i anledningen af den landsdækkende bevægelsesuge ’Hej skal vi lege?’.

Roskilde leger.
Roskilde leger.

Det er Børneulykkesfonden, DGI og bObles, som står bag initiativet, der siden 2013 har sat kommunens dagtilbud i sving. Formålet er, at udfordre børnene og udvikle dem motorisk gennem leg og bevægelse.

700 børn fra Roskilde Kommunes dagtilbud vil derfor komme til bevægelsesworkshops tirsdag, onsdag og torsdag enten i Viby, Jyllinge eller Roskilde, og her vil de blive udfordret af flere forskellige workshops: Leg og bevægelse, dans, pandabrydning, børneyoga, airtrack og matematik i bevægelse, fortæller Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

De forskellige workshops ledes af henholdsvis trænere fra DGI, en professionel danser, trænere fra brydeklubben, en professionel yogalærer, trænere fra Roskilde Gymnastikforening og pædagoger fra Idrætskompetencecenter Troldhøj.

’Børn bør hver dag have mulighed for at hoppe, gynge, trille, danse, slå kolbøtter, løbe og klatre i træer. Leg og bevægelse er nemlig på mange måder afgørende for børns udvikling og læring. Med en bevægelsesuge i institutionen er det muligt for pædagogerne at inspirere børn til et mere fysisk aktivt liv og komme sundhedstendenser som inaktivitet og usunde vaner til livs i en tidlig alder’, siger formand for Skole- og Børneudvalget Claus Larsen.

’Hej skal vi lege?’ er i Viby Idrætscenter den 11. oktober. I Multihallen i Jyllinge den 12. oktober og i Roskildehallen hal C den 13. oktober. Der er to omgange workshops alle tre dage i tidsrummet 9.00 – 10.15 og kl.10.45 – 12.00.

 

Billedtekst:

Børnene fra Bella Luna fik prøvet kræfter med brydningens svære kunst i Viby Idrætscenter.

 

Fakta:

  • Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn under 18 år bevæger sig en time hver dag.
  • Tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at antallet af førskolebørn med motoriske udfordringer er steget fra 25,9 % i 2010 til 31,4 % i 2014.
  • Hvert 10. barn har direkte motoriske vanskeligheder.
  • Næsten 3 ud af 4 (72 %) børn i alderen 0-5 år er mest fysisk aktive i institutionen (kilde: Børneulykkesfondens undersøgelse 2015).
  • En undersøgelse i 2015 viste, at hver tredje børnehave igangsætter flere fysiske aktiviteter efter, at de har deltaget i ’Hej skal vi lege?’.
Del på sociale medier