Roskilde Kommune har underskrevet en kontrakt med RenoNorden, som omfatter indsamling af affald fra alle husstande i kommunen.

I en pressemeddelelse fortæller kommunen at den nye kontrakt starter 1. maj 2017, hvor Roskilde Kommunes nye affaldsordning samtidig bliver rullet ud i den sydlige del af kommunen. Resten af kommunen følger efter i løbet af 2017 og 2018.

Roskilde Kommune indleder et samarbejde med RenoNorden
Roskilde Kommune indleder et samarbejde med RenoNorden

I den nye affaldsordning skal borgerne sortere deres affald i henholdsvis bioaffald, glas- og metalemballage samt papir/karton og restaffald.
Det betyder, at alle énfamilieboliger får nye beholdere hjemme til restaffald/bioaffald og glas/metal, mens de skal bruge de gamle papirbeholdere til både papir og karton.

RenoNorden indsamler også affald i dag, så udvalgsformand Jonas B. Paludan forventer, at en fortsættelse af det gode samarbejde vil give en smidig overgang til den nye affaldsordning.

”Jeg glæder mig over, at RenoNorden i sit tilbud har fremhævet betydningen af gode vilkår for skraldemanden. Det er en vigtig faktor til at sikre en god service overfor borgerne i form af driftsikkerhed og fokus på fleksibilitet, når de mange nye løsninger skal rulles ud i alle dele af kommunen”, siger Jonas B. Paludan.

I kontrakten har kommunen stillet en lang række krav om kvalitet, miljø og arbejdsmiljø samt trafiksikkerhed.
Desuden er der fastsat krav om indsamlingstidspunkter og sociale klausuler om at medvirke til at sikre pladser til personer, som ønsker at tage en erhvervsuddannelse.

Kontrakten løber fra 1. maj 2017 til 30. april 2021.