Roskilde Kommune har indstiftet CSR Prisen. Alle, både virksomheder og privatpersoner, kan nominere en virksomhed, der tager et socialt ansvar.

CSR Corporate Social Responsibility
CSR Corporate Social Responsibility

Roskilde Kommune fortæller i en pressemeddelelse at man ønsker at fremhæve virksomheder, der gør en indsats for det rummelige arbejdsmarked. Derfor har Beskæftigelses- og Socialudvalget besluttet at indføre CSR Prisen, som årligt uddeles til en lokal virksomhed, der udmærker sig på dette område. CSR står for Corporate Social Responsibility og handler om, at virksomheder tager et samfundsansvar og tager hensyn til fx sociale forhold gennem sin måde at drive forretning på.

Vi har brug for virksomheder, der tager ansvar for deres medarbejdere og det samfund som de laver forretninger i. Vi giver CSR Prisen som en anerkendelse af en virksomhed, der opnår særlige resultater indenfor CSR. Det kan være forebyggende arbejde, der hindrer sygefravær, fastholdelse af medarbejdere, som har svært ved at klare et job på almindelige vilkår eller andre tiltag som viser, at virksomheden er en del af det rummelige arbejdsmarked, forklarer Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget i Roskilde Kommune.

Alle kan indstille en virksomhed – også virksomheden selv. For at blive nomineret til CSR Prisen er det vigtigt, at virksomheden er en privat, kommerciel virksomhed, beliggende i Roskilde Kommune. Desuden skal virksomheden opfylder én eller flere af nedenstående kriterier:

• Virksomheden forebygger, at medarbejdere ender i langvarig ledighed, fx på grund af sygefravær.
• Virksomheden fastholder medarbejdere, som har svært ved at klare et arbejde på ordinære vilkår.
• Virksomheden rekrutterer medarbejdere, som behøver støtte i større eller mindre grad.
• Virksomheden er en rollemodel for andre virksomheder mht. CSR og det rummelige arbejdsmarked.

Frist for nominering er fredag d. 1. oktober 2016 kl. 12.