Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 3-10. august 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Løsladelse – Vild kørsel / vold mv. – Assendløsevej, Viby Sj. 

Den 25-årige mand fra Horbelev, der blev anholdt efter hensynsløs kørsel, vold mod anden trafikant, spiritus-/narkokørsel samt færdselsuheld mv., blev løsladt efter en nøjere juridisk vurdering af detaljerne i sagerne mod ham. Anklagemyndigheden vurderede, at der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, hvorfor den 25-årige blev løsladt efter endt sagsbehandling. Han er fortsat sigtet i sagerne, og politiet afventer nu analyseresultatet af den udtagne blodprøve.

Vild kørsel / vold mv. – Assendløsevej, Viby Sj.

Kl. 1621 anmeldte en 37-årig mandlig bilist fra Holbæk, at han under kørsel ad Assendløsevejen var blevet overhalet af en anden bil, der blev ført med høj fart og med et reservehjul monteret på et af hjulene. Kort efter indløb endnu en anmeldelse fra en lokal borger om, at en bil var forulykket. Føreren af bilen stak efterfølgende af til fods og blev efterfulgt af den overhalede bilist, som indhentede den flygtede fører. Han slog herefter den forfølgende bilist i hovedet og fortsatte sin flugt, indtil politiet kort efter kunne anholde en 25-årig mand fra Horbelev, der var påvirket af både spiritus og narkotika. Han havde efter knap to kilometers hensynsløs kørsel mistet herredømmet over sin bil, som påkørte et stakit, en postkasse og ødelagde en græsplæne. En parkeret bil fik skader af dele fra det påkørte stakit, og det viste sig, at en 44-årig kvinde og hendes to børn på
7 år under den 25-åriges kørsel havde været i nærliggende fare for at blive kørt ned, da de som fodgængere gik på vejen, hvor bilen kørte i den “forkerte” side. Den 25-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer, hvorefter han blev afhørt til sager om at have forvoldt fare for andres liv, hensynsløs kørsel, kørsel uden førerret, grov vold mod den forfølgende bilist, spiritus- og narkokørsel samt selve færdselsuheldet. Den anholdte mand er fortsat i politiets varetægt, idet politiets jurister skal vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør. Politiet har beslaglagt hans bil som følge af den hensynsløse kørsel i spiritus-/narkopåvirket tilstand.

Anholdelse – Indbrud i virksomhed – Stationsvej, Gadstrup

Kl. 0158 fik politiet via et alarmselskab underretning om, at en tyverialarm var blevet aktiveret i en virksomhed. Politiet kørte hurtigt til stedet med flere patruljer, herunder en hundepatrulje. Et vindue var blevet knust, men gerningsmanden var inden politiets og vægterens ankomst flygtet fra stedet. Hundepatruljen fik færten af indbrudstyvens flugtrute væk fra stedet, idet hundene fulgte et spor langs jernbanen ca. 150 meter frem til et grønt område, hvor gerningsmanden gemte sig. Politiet kunne herefter anholde en 30-årig mand uden fast bopæl i København som mistænkt for indbruddet, hvor der formentlig ikke blev stjålet noget. Den anholdte vil blive afhørt til sagen i løbet af formiddagen, hvorefter politiets jurister tager stilling til, om han skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør.

Vold – Jernbanegade

Kl. 1430 henvendte en 30-årig mand fra Roskilde sig til politiet, fordi han for få minutter siden var blevet slået på kinden af en mand på jernbanestationen. Den 30-årige havde forinden med sin mobiltelefon filmet, at en mand og en kvinde havde skændtes højlydt på stationen, ligesom manden flere gange havde slået ud efter kvinden. Da manden opdagede, at den 30-årige filmede optrinet, vendte han sin vrede mod den 30-årige, som blev ramt en enkelt gang på kinden efter mandens flere forsøg på at ramme ham med hånden. Politiet leder nu efter gerningsmanden, der beskrives som en mand på 30-50 år, ca. 170 cm høj og almindelig af bygning. Kvinden, som gerningsmanden skændtes med, blev beskrevet som spinkel af bygning og iført en rød jakke ifølge optagelserne på den 30-åriges mobiltelefon.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket personerne på stationen, eller som kan
give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist – Hovedvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 2348 anholdt og sigtede politiet en 50-årig mand fra Grækenland for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Politiet standsede bilen, da han førte den usikkert omkring Darup Mosevej. En narkometertest indikerede, at grækeren var påvirket af hash, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og herefter løsladt. Den sigtede vil onsdag møde op på politistationen for at få sin sag afgjort straks.

Biltyv anholdt – Darupvang

Kl. 1005 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand uden fast bopæl i Køge kommune for uberettiget brug af en personbil siden den 10. juni 2016. Den dag fik den anholdte mod forevisning af sit kørekort udleveret en personbil hos en autoforhandler til en prøvetur, men vendte aldrig tilbage med bilen. Trods efterlysning af både bilen og den 36-årige lykkedes det ikke politiet at finde ham eller bilen, før en medarbejder hos autoforhandleren tilfældig så bilen holde på en rasteplads på Lindenborgvej, Roskilde. Medarbejderen underrettede straks politiet og fulgte diskret efter bilen, så politiet på Tørvekær, Roskilde, kunne få bilen standset og dermed anholde den 36-årige. Efter endt sagsbehandling har den 36-årige overnattet i et arresthus, idet han vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 0945 ved Retten i Roskilde som sigtet for flere verserende sager om biltyverier, tyveri af brændstof og fle re tilf lde af bedrageri. Autoforhandleren er blevet underrettet og har fået sin bil tilbage.

Spirituskørsel – Køgevej

Kl. 0017 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Slangerup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Narkobilist – Søndre Ringvej

Kl. 0146 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Roskilde for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkobilist – Køgevej

Kl. 0347 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Haslev for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brandundersøgelse – Lindenborgvej

Kl. 0016 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil. Den var omspændt af flammer ved brandvæsnets ankomst, så bilen udbrændte. Det viste sig, at der var tale om en bil, der var meldt stjålet i Snekkersten i starten af juli 2016. Politiet undersøger årsagen til branden nærmere.

Færdselsuheld /Spirituskørsel – Darupvej

Kl. 0006 blev politiet alarmeret, da en 17-årig pige fra Frederikssund var faldet ud af en bil, der deltog i et biltræf i området. Uheldet skete, da føreren af bilen accelererede voldsomt. Pigen blev i en ambulance bragt til skadestuen for kontrol, men var sluppet uskadt fra hændelsen. Føreren af bilen – en 22-årig mand fra Hvidovre – var påvirket af spiritus. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Alternativ nattelogi – Solvænget

Kl. 0900 fik politiet et opkald fra en familie, som havde fået sig en overraskelse, da de tømte skrald i en container. I containeren lå en fremmed, men levende mand, der havde anvendt containeren til overnatning. Politiet bortviste en 25-årig mand fra Roskilde fra stedet. Han blev ikke sigtet for noget, men opfordret til at finde andet overnatningssted de følgende dage.

Blufærdighedskrænkelse – Jernbanegade

Kl. 1912 anmeldte en 16-årig dreng fra Mørkøv via alarm 112, at han netop var kørt med toget fra Roskilde station, efter at en fremmed mand havde befølt ham i skridtet uden på bukserne. Manden havde yderligere sagt, at han var tiltrukket af yngre drenge. Politiet kørte hurtigt til stationen og traf den mistænke ud fra offerets beskrivelse af ham. En 58-årig mand fra Roskilde blev derfor anholdt som mistænkt for den anmeldte blufærdighedskrænkelse, men benægtede at have rørt ved drengen. De to havde dog talt sammen, medens drengen afventede et tog på stationen. Efter endt afhøring løslod politiet den 58-årige og fortsætter nu undersøgelserne i sagen.

Klodset kontaktforsøg? – Klosterengen

Kl. 0756 anmeldte en 24-årig kvinde fra Roskilde, at hun søndag d. 310716 kl. ca. 1420 under en gåtur sammen med flere andre på Klosterengen var blevet kontaktet af to fremmede mænd i en sort bil. De havde spurgt, om de måtte komme hjem til en af dem for at bygge med LEGO-klodser i forbindelse med et ikke nærmere beskrevet projekt. De afslog mændenes forslag, hvorefter de forsvandt i deres bil, som blev beskrevet som en sort bil med udenlandske nummer plader og med mange klistermærker på. Mændene var lyse i huden, havde karseklippet hår, og den ene havde et langt, brunt skæg.

Henvendelsen fra kvinden skal ses i lyset af en tilsvarende henvendelse til politiet søndag d. 310716, hvor to kvinder kl. ca. 1320 havde henvendt sig på Skovbovængets Alle, Roskilde. Kvinderne ville gerne bygge et tårn af LEGO-klodser. Politiet har ikke fået identificeret eller haft kontakt til nogen af d e anmeld te personer for at få opklaret årsagen til henvendelserne til borgerne med ønsket om at bruge LEGO-klodser på deres bopæle.

Narkokørsel i bil med stjålne nummerplader – Holbækmotorvejen, Gevninge

Kl. 1915 fik politiet øje på en personbil, der var forsynet med nummerplader, som var efterlyst som stjålne, i vestgående retning på motorvejen. Bilen blev ført af en 27-årig mand fra Roskilde, der blev anholdt, fordi en narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev afhørt til sager omkring kørsel i en uindregistreret bil, tyveri af nummerpladerne, der var meldt stjålet på Frederiksberg d. 290716, samt narkokørslen. Da politiet kunne konstatere, at han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre i narkotikapåvirket tilstand, beslaglagde politiet personbilen med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde senere.

Sikkerhedslanding i lufthavnen – Lufthavnsvej

Kl. 0926 fik politiet via alarm 112 en melding om, at et fly med 10 personer om bord havde fået problemer og derfor ville lave en sikkerhedslanding i lufthavnen. Politiet og øvrige beredskabsmyndigheder var klar, da et to-motorers fly landede sikkert og udramatisk kl. 0930 i lufthavnen. Hverken materiel eller personer led overlast ved landingen. Det viste sig, at der muligt var opstået en fejl i en måler i instrumentpanelet, hvorfor piloten havde slået alarm før landingen.

Spirituskørsel – Ringstedvej

Kl. 1457 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Kgs. Lyngby for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet inddrog straks mandens førerret, da politiet efter en alkometertest forventer, at alkoholpromillen i hans blod vil være så høj, at han bliver frakendt førerretten, når sagen skal afgøres.

Indbrudstyve overrasket – Ledagervej

Kl. 1530 fik politiet via alarm 112 et opkald fra en opmærksom borger, hvor både han selv og sønnen havde set et fremmed, sort bil ved en af de andre villaer på vejen. Der var yderligere set tre fremmede mænd på stedet. Inden politiets ankomst til stedet kørte bilen, hvis nummerplade anmelderen havde aflæst, fra stedet med de tre mænd i ukendt retning. Politiet ledte forgæves efter bilen i området og kunne efterfølgende konstatere, at der i villaen, hvor bilen var set, var forøvet et indbrud. Et vindue var brudt op, og tyvene havde ledt hele huset igennem og stjålet en Ipad. Bilen med de tre mænd var i forvejen meldt stjålet fra København d. 080716, men blev fundet senere på aftenen i København. Politiet undersøger nu, om der måtte være spor fra bilen, der kunne identificere de tre mænd, som blev beskrevet som: A: mand, udlænding, ca. 180 cm høj, iført sort kasket; B: mand, udlænding, ca.
180 cm høj; og C: mand, udlænding, 30-35 år, 170-180 cm høj, tyndt fuldskæg, iført grå løbetrøje.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de tre mænd samt deres bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i perioden
Stationsvej, Gadstrup
Erhvervsparken, Gadstrup
Industrivej, Roskilde
Abildgårdsvej, Tjæreby, Roskilde
Mørbjergvænget, Vindinge, Roskilde (2 steder)
Platanvej, Roskilde
Klokkervej, Roskilde
Svendborgvej, Himmelev, Roskilde
Ledagervej, Roskilde
Helligkorsvej, Roskilde
Bueager, Dåstrup, Viby Sj.