Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Jul 27, 2016 til Aug 03, 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Vild kørsel / vold mv. – Assendløsevej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 1621 anmeldte en 37-årig mandlig bilist fra Holbæk, at han under kørsel ad Assendløsevejen var blevet overhalet af en anden bil, der blev ført med høj fart og med et reservehjul monteret på et af hjulene. Kort efter indløb endnu en anmeldelse fra en lokal borger om, at en bil var forulykket. Føreren af bilen stak efterfølgende af til fods og blev efterfulgt af den overhalede bilist, som indhentede den flygtede fører. Han slog herefter den forfølgende bilist i hovedet og fortsatte sin flugt, indtil politiet kort efter kunne anholde en 25-årig mand fra Horbelev, der var påvirket af både spiritus og narkotika. Han havde efter knap to kilometers hensynsløs kørsel mistet herredømmet over sin bil, som påkørte et stakit, en postkasse og ødelagde en græsplæne. En parkeret bil fik skader af dele fra det påkørte stakit, og det viste sig, at en 44-årig kvinde og hendes to
børn på 7 år under den 25-åriges kørsel havde været i nærliggende fare for at blive kørt ned, da de som fodgængere gik på vejen, hvor bilen kørte i den “forkerte” side. Den 25-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer, hvorefter han blev afhørt til sager om at have forvoldt fare for andres liv, hensynsløs kørsel, kørsel uden førerret, grov vold mod den forfølgende bilist, spiritus- og narkokørsel samt selve færdselsuheldet. Den anholdte mand er fortsat i politiets varetægt, idet politiets jurister skal vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør. Politiet har beslaglagt hans bil som følge af den hensynsløse kørsel i spiritus-/narkopåvirket tilstand.

Narkobilist / stjålne nummerplader – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 0125 bemærkede politiet en personbil, der var forsynet med nummerplader, der var efterlyste på grund af tyveri forøvet på Troldehøj, Roskilde, natten til den 210716. Bilen blev ført af en 27-årig mand fra Roskilde, som skønnedes påvirket af narkotika under kørslen. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til narkokørslen, tyveriet af nummerpladerne samt kørsel i den uindregistrerede og dermed uforsikrede bil.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 1457 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Kgs. Lyngby for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Politiet inddrog straks mandens førerret, da politiet efter en alkometertest forventer, at alkoholpromillen i hans blod vil være så høj, at han bliver frakendt førerretten, når sagen skal afgøres.

Indbrudstyve overrasket – Ledagervej, Roskilde

Kl. 1530 fik politiet via alarm 112 et opkald fra en opmærksom borger, hvor både han selv og sønnen havde set et fremmed, sort bil ved en af de andre villaer på vejen. Der var yderligere set tre fremmede mænd på stedet. Inden politiets ankomst til stedet kørte bilen, hvis nummerplade anmelderen havde aflæst, fra stedet med de tre mænd i ukendt retning. Politiet ledte forgæves efter bilen i området og kunne efterfølgende konstatere, at der i villaen, hvor bilen var set, var forøvet et indbrud. Et vindue var brudt op, og tyvene havde ledt hele huset igennem og stjålet en Ipad. Bilen med de tre mænd var i forvejen meldt stjålet fra København d. 080716, men blev fundet senere på aftenen i København. Politiet undersøger nu, om der måtte være spor fra bilen, der kunne identificere de tre mænd, som blev beskrevet som: A: mand, udlænding, ca. 180 cm høj, iført sort kasket; B: mand, udlænding, ca. 180 cm høj; og C: mand, udlænding, 30-35 år, 170-180 cm høj, tyndt fuldskæg, iført grå løbetrøje.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de tre mænd samt deres bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spiritus-/narkokørsel – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 0310 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Tåstrup, som politiet mistænkte for at være påvirket af både spiritus og narkotika under kørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Mistænkeligt forhold – Skovbovængets Alle, Roskilde

Kl. 1343 anmeldte en 44-årig kvinde fra Roskilde, at hun to fremmede kvinder ca. 25 minutter tidligere uventet havde henvendt sig og bedt om lov til at bygge et tårn af legoklodser. Det skulle foregå ved et bord, og kvinderne fremviste samtidig et stykke papir, som anmelderen ikke nåede at læse. Hendes hunde skræmte formentlig kvinder bort, idet de gik med uforrettet sag. Kvinderne blev beskrevet som: A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, Hårfarve: Lys, Yderligere kendetegn: Lyst afbleget hår, grimme tænder; B: Kvinde, 35-40 år, Hårfarve: Rød, Yderligere kendetegn: Rødligt hår. Politiet fandt ikke kvinderne, som måske kunne mistænkes for at have villet lave et tricktyveri.

Gratister i toget – Jernbanevej, Roskilde

Kl. 2154 anmodede DSB om assistance fra politiet, idet der var tre gratister i toget. Ved politiets ankomst til Roskilde station undløb de tre gratister tværs over skinnerne i retning mod Køgevej, hvor politiet efterfølgende traf en 18-årig mand fra Gedser i en baggård på Køgevej, hvor han forsøgte at gemme sig. Hans personlige oplysninger vil nu blive videregivet til DSB med henblik på udstedelse af en kontrolafgift. De to øvrige gratister fandt politiet ikke.

Narkobilist – Dronning Margrethes Vej, Roskilde

Kl. 2040 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Indbrud i perioden
Erhvervsparken, Gadstrup
Hastrup Bygade, Gadstrup
Gøgevænget, Havdrup (2 steder)
Lucernevej, Jyllinge
Ledagervej, Roskilde
Helligkorsvej, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Kongebakken, Roskilde
Hovedvejen, Glim, Roskilde
Flengsager, Svogerslev, Roskilde
Gyvelvej, Roskilde
Øde-Hastrup-Vej, Vor Frue, Roskilde
Ollerupvej, Himmelev, Roskilde
Holbækvej, Roskilde
Gartnervang, Roskilde
Platanvej, Roskilde
Emilsgave, Viby Sj.
Emilsgave, Viby Sj. (2 steder)
Toftevangen, Viby Sj.