Østre Landsret omstødte idag Retten i Roskildes dom over 3 unge mænd.
Østre Landsret omstødte idag Retten i Roskildes dom over 3 unge mænd.

Den sag der af Retten i Roskilde  førte til frifindelse i en voldtægtssag, har nu fået en anden udgang i Østre landsret. De 3 mænd er her blevet dømt for et voldtægtsforsøg begået mod en 17-årig pige.

De 3 unge mænd der i dag er 19 år, er blevet idømt ubetingede fængselsdomme på mellem seks og otte måneder. En af de unge idømmes 6 måneders fængsel for forsøg på voldtægt de 2 andre bliver begge straffet med 8 måneders fængsel for fuldbyrdet voldtægt.

Afgørelsen blev truffet af en enig domsmandsret, og dermed er Retten i Roskildes dom, tilbage fra april omstødt,  iflg http://nyheder.tv2.dk/krimi/2016-08-15-frikendt-i-byretten-nu-er-tre-unge-maend-doemt-for-gruppevoldtaegt-af-17-aarig

Hun sagde ikke fra

Den stærkt berusede 17 årige pige der formentlig også var påvirket af sukkersyge og insulinmangel, endte først op ad et træ med den ene dreng for derefter at blive ført om bag nogle buske af de 2 andre.

Drengenes forsvarer har lagt vægt på at pigen ikke havde sagt fra, og at de derfor ikke kunne vide at hun ikke var interesseret deltager.

Pigen derimod har fortalt at hun følte sig som ‘i en boble’ hvorfor hun ikke var i stand til at sige fra.

Da den 17-årige pige senere blev fundet udenfor forsamlingshuset i Herfølge var kun ikke umiddelbar kontaktbar.  Hun blev fundet med hudafskrabninger, hendes kjole var trukket op og hendes trusser blev fundet et stykke derfra

Straf

At de tiltalte på gerningstidspunktet endnu ikke var fyldt 18 år, og at der for den førstes tilfælde udelukkende var tale om et forsøg, har Østre Landsret lagt til grund for strafudmålingen

Men at de sidste 2 handlede sammen, er så en skærpende omstændighed, ifølge Tv2.dk

I 2014 blev der iflg. tal fra Rigspolitiet anmeldt 467 voldtægter hvoraf der i 411 af sagerne blev sigtet en person. Ca. 20 pct af sagerne ender med en dom.