Med en historie der rækker cirka 30 år tilbage, er The Sandmen et af den danske scenes ældre bands. Men Allan Vegenfeldt & co. kan stadig rocke igennem, live såvel som på plade, og det har de til overmål bevist siden gendannelsen i 2003.

The SandmenEvigt cool og evigt rockende The Sandmen udgav i 2014 album nummer 7. Pladen følger op på de meget roste udgivelser, ‘Shine’ (2008) samt ‘White Trash/Red Front’ (2006), og denne gang har The Sandmen rystet posen godt og grundigt. ’Den bedste dag’ er nemlig gruppens første dansksprogede udgivelse nogensinde, og om dette udtaler forsanger Allan Vegenfeldt:

”De sidste mange år er vi arbejdet mod et mere “ægte” og “ind til benet” udtryk, og danske tekster har for os bare været det næste naturlige skridt.”

‘Den bedste dag’ vakte også begejstring blandt anmelderne, hvoraf flere beskrev The Sandmen som “et band, der har genopfundet sig selv” og givet varme ord med på vejen:

Denne udgivelse viser, at det ikke er rent blær, når bandet på deres hjemmeside beskriver sig selv som “Danmarks bedste rockband”. ’Den Bedste Dag’ bejler i hvert fald alvorligt til titlen som årets bedste danske rockalbum (Berlingske Tidende, 5 stjerner)

Meget er altså sket siden The Sandmen debuterede i 1988 med ‘Western Blood’. Nogle år senere var albummet ‘Sleepyhead’ ved at give gruppen et internationalt gennembrud i de tidlige 90’ere takket være “5 Minutes Past Loneliness” og “Don’t Let Me Down”, der storhittede i Danmark. En lang række turnéer i udlandet såvel som herhjemme har siden givet bandet ry som et af landets mest hårdtarbejdende, og der er fortsat almen enighed om, at Vegenfeldt er udstyret med en af Danmarks stærkeste rockvokaler.

Uanset historien, er det mest imponerende dog, at The Sandmen i dag stadig spiller med fuldstændig samme (hvis ikke med mere) intensitet og energi, som da de var et ungt og fremadstormende rockband. Det er derfor næppe nogen tilfældighed, at de i disse år fortsat spiller for udsolgte huse, landet over.

Ifølge Gaffa har The Sandmen nemlig aldrig være bedre, end de var på Voxhall i efteråret 2013. Magasinet kvitterede med 5 stjerner og følgende konklusion:

The Sandmen imponerede med det hæmningsløse hærg, som de altid er garant for. Samtidig var der en ukuelig energi, som kun kan forbindes med to ting – The Sandmen og rock ’n’ roll.

The Sandmen: Allan Vegenfeldt (vokal) Stefan Moulvad (guitar) Michael Rasmussen (trommer) Jens Hein (bas) Palle Hjort (keys).

Support: Jack In The Middle
Jack In The Middle fandt sammen i starten af 2012, og har siden da gjort sit for at få Rock ‘n Roll tilbage på spillestederne. Med beskidt og rå guitarlyd vækker Jack In The Middle den gamle ånd fra 60-og 70’ernes rockscene til live og giver det et nyt perspektiv.

Sanger og leadguitarist Thor og bassist Mathias har en Rock ‘n Roll baggrund som blandes med nogle hårdere vibrationer fra trommeslageren Funder og guitaristen Sebastian. Dette giver en rå attitude med hårdtslående og eksperimenterende rytmer fra heavy’en og iørefaldende nossepirrende guitarriffs fra Rock ‘n Rollen.

Jack In the Middle er et band med blod på tanden og en gejst for at sparke røv. Bandet kommer udover kanten med et energisk og dynamisk show, med fuld knald på fra start til slut.

Underholdning for børn
Børneunderholdningen foregår på pladsen foran Pipers hus, med den flotte Kulturbussen som centrum. De fire tirsdage kan børnene hygge sig med sjove aktiviteter i og omkring Kulturbussen i Byparken. Børneaktiviteterne begynder klokken 18:30 og kører frem til klokken 21:00. Børnene får mulighed for at opleve kunst og kreative aktiviteter.

Tirsdag d. 12/7 kan du møde Ballonkongen, der underholder med ballondyr og ballonshow. I Kulturbussen kan du lave dit eget flotte postkort i vox-workshoppen. Det er billedkunstner og historiefortælleren Lone Steiness der hjælper dig godt igennem vox-workshoppen.

Tirsdag d. 12. juli fra kl. 18.30 i Roskilde Bypark
Musikken starter kl. 19.30
Gratis entré
Byparkskoncerterne arrangeres af Roskilde Kommune og Gimle.

webflyer