Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 20-27. juli 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Færdselsuheld – passager på motorcykel omkommet – Hastrupvej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 1222 rykkede politiet og redningsmandskab ud til et færdselsuheld, hvor en motorcykel og en varebil var stødt sammen, og passageren på motorcyklen var kommet alvorligt til skade. Det viste sig, at en 57-årig mand fra Gadstrup med sin 62-årige hustru som passager kørte på motorcykel ad Hastrupvej i østlig retning. I forbindelse med kørsel forbi en varebil, der havde holdt stille i vejside, og som satte i gang, stødte motorcyklen ind i varebilens venstre forskærm. Motorcyklen væltede, og føreren kurede hen ad vejen og ud på en mark, medens passageren på motorcyklen i forbindelse med styrtet kurede ind i og ramte en vejskilt. Hun blev i kritisk tilstand fløjet til Rigshospitalet i en tilkaldt lægehelikopter til undersøgelse og behandling. Trods lægernes indsats afgik hun omkring midnat ved døden på grund af den alvorlige personskade, hun pådrog sig ved uheldet. Føreren af varebilen – en 44-årig mand fra Gadstrup – var ædru og slap uskadt fra uheld et. Før eren af motorcyklen blev efter undersøgelse på skadestuen udskrevet. En bilinspektør undersøgte de involverede køretøjer og uheldsstedet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder. Politiet afventer nu bilinspektørens erklæring. De pårørende er underrettet om dødsfaldet.

Tricktyveri – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 1215 anmeldte en 77-årig mand fra Slagelse, at han kl. ca. 1115 var blevet udsat for et tyveri, hvor han havde fået sin pung med bl.a. dankort stjålet. Kort forinden tyveriet havde han købt en togbillet i kiosken på stationen og brugt sit dankort til at betale med. På perronen, medens han ventede på sit tog, blev han kontaktet af en fremmed mand, der spurgte om vej til Københavns lufthavn. Efter at være blevet vejledt småløb den fremmede mand fra stedet, og den 77-årige opdagede nu, at hans pung med bl.a. dankortet var væk fra hans indkøbsnet. Offeret troede, at han glemt pungen i kiosken, og på vej tilbage dertil så han nu den fremmede mand, der havde spurgt om vej til lufthavnen, stå ved hæveautomaten i stationsbygningen. Den 77-årige fattede nu mistanke til, at den fremmede mand havde stjålet pungen. Han blev råbt an, hvorefter den fremmede mand løb i retning mod busholdepladsen med den 7 7-årige
og andre vidner bagefter. Den mistænkte forsvandt tværs over jernbanesporene i retning mod Køgevej ud foran kørende tog, der måtte bruge hornet. Den mistænkte blev beskrevet som: mand, østeuropæisk af udseende, 20-25 år, 175-180 år, spinkel af bygning, brunt mellemlangt hår, iført sort bøllehat, sort/rødternet skovmandsskjorte, sorte jeans, gummisko, medbragte en sort rygsæk og talte engelsk. Da offeret kontaktede banken for at spærre dankortet, kunne banken oplyse, at der allerede uberettiget var hævet 15.000 kr. i en hæveautomat.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra vidner, der har bemærket manden i området eller på flugtruten, eller som kan give oplysninger om hans identitet eller opholdssted. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet vil atter gøre opmærksom på, at det er vigtigt at skjule PIN-koden på sit betalingskort, når kortet benyttes i en automat eller til betaling for købte varer. Bes kyt kode n under indtastningen med den frie hånd, og stil dig tæt på tastaturet, så der ikke kan kigges enten over skulderen eller udenom. Uden afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en (trick)tyv.

Svensk bil med høj hastighed – Køgevej, Roskilde

Kl. 1323 bemærkede en patrulje en sølvgrå Mercedes med svenske nummerplader køre over for rødt lys i lyskrydset ved Køgevej/Motelvej. Bilen kørte efterfølgende ned på Holbækmotorvejen i retning mod Gevninge, hvor den kørte fra politiet med en hastighed over 200 km/t. Kort efter blev bilen set køre den modsatte vej på motorvejen og stadig med høj hastighed, da den passerede broen ved Køgevej, Roskilde. Kl. ca. 1345 fik politiet oplysninger om, at bilen kørte sydgående, men i det nordgående spor, på Køge Bugt Motorvejen ved Greve, indtil et vidne kl. ca. 1350 så bilen lave en U-vending i nødsporet og efterfølgende køre væk fra motorvejen ved Greve S-afkørslen. Bilen forsvandt efterfølgende i retning mod Karlslunde. Svensk politi kunne oplyse, at bilen ikke var meldt stjålet og var ejet af en svensk mand. Politiet fandt ikke bilen, hvorfor årsagen til den hensynsløse kørsel p å bl.a.
motorvejene ikke blev opklaret.

Anholdelse – Kniv med på værtshus / våbenloven – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 0010 fik politiet en henvendelse om, at en mand netop var gået ind på et værtshus. I hans baglomme medbragte han en stor kniv. Politiet kørte til stedet, hvor en kraftigt spirituspåvirket, 21-årig mand fra Roskilde blev truffet med en ca. 31 cm lang køkkenkniv. Han blev straks anholdt og sigtet for overtrædelse af den nyligt skærpede våbenlov, men blev indledningsvist anbragt i detentionen til afrusning inden afhøring til sagen. Politiets jurister vil herefter tage stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades efter endt sagsbehandling. Kniven var ikke blevet fremvist offentligt eller “brugt” under mandens ophold i restaurationen.

Tyveri fra biler – Roskilde

Kl. 0901 blev anmeldt om tyveri fra tre biler, der var udstillet ved Auto Forum, Industrivej. Ruder knust i bilerne, hvorfra er stjålet radio, vinduesviskere m.v. Tyverierne sket mellem mandag kl. 1730 og tirsdag kl. 0630.

Tricktyveri – Roskilde

Kl. 1215 blev en 60-årig kvinde fra Fløng udsat for tricktyveri, da hun var på Algade i Roskilde. Kvinden blev puffet til ud for apoteket og efterfølgende konstaterede hun, at hendes pung var forsvundet fra en taske. Hun fandt selv sit mastercard i en nærliggende skraldespand.

Det viste sig, at to kvinde på 18-30 år var gerningsmænd. Begge beskrives som spinkle, hvid hudfarve, sort hår, og de var sammen med en mand, der havde et østeuropæisk udseende.

De to kvinder forsøgte at hæve penge på to kort kl. 1221 uden held. Politiet fandt ikke frem til hverken kvinder eller manden.

Politiet skal opfordre til, at man ringer til os straks efter at være udsat for tyveri eller tyveriforsøg i stil med ovennævnte. Det er vigtigt, at vi kommer frem til området for om muligt at finde gerningsmændene, og det kræver en hurtig anmeldelse. Ring på 114.

Spirituskørsel – Roskilde

Kl. 0041 standsede politiet en bil på Ringstedvej, der blev ført af en 43-årig mand fra Hundested. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Indbrud i perioden

Skibsvej, Jyllinge
Jyllingecentret, Jyllinge
Betonvej, Roskilde
Rønøs Alle, Roskilde
Bogøvej, Vor Frue, Roskilde
Møllehusvej, Roskilde
Blegdammen, Roskilde
Nygade, Roskilde
Bekkasinvej, Roskilde
Emilsgave, Viby Sj. (2 steder)
Toftevangen, Viby Sj.
Købmandsgården, Viby Sj.