Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 12-20. juli 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Tyveri fra biler

Kl. 0901 blev anmeldt om tyveri fra tre biler, der var udstillet ved Auto Forum, Industrivej. Ruder knust i bilerne, hvorfra er stjålet radio, vinduesviskere m.v. Tyverierne sket mellem mandag kl. 1730 og tirsdag kl. 0630.

Tricktyveri

Kl. 1215 blev en 60-årig kvinde fra Fløng udsat for tricktyveri, da hun var på Algade i Roskilde. Kvinden blev puffet til ud for apoteket og efterfølgende konstaterede hun, at hendes pung var forsvundet fra en taske. Hun fandt selv sit mastercard i en nærliggende skraldespand.

Det viste sig, at to kvinde på 18-30 år var gerningsmænd. Begge beskrives som spinkle, hvid hudfarve, sort hår, og de var sammen med en mand, der havde et østeuropæisk udseende.

De to kvinder forsøgte at hæve penge på to kort kl. 1221 uden held. Politiet fandt ikke frem til hverken kvinder eller manden.

Politiet skal opfordre til, at man ringer til os straks efter at være udsat for tyveri eller tyveriforsøg i stil med ovennævnte. Det er vigtigt, at vi kommer frem til området for om muligt at finde gerningsmændene, og det kræver en hurtig anmeldelse. Ring på 114.

Spirituskørsel 

Kl. 0041 standsede politiet en bil på Ringstedvej, der blev ført af en 43-årig mand fra Hundested. Manden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Narkopåvirket bilist 

Kl. 1448 anholdt politiet en 32-årig mand fra Haslev, der gjorde opmærksom på sig selv ed at snakke i mobiltelefon, hvorfor politiet standsede ham. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Narkopåvirket bilist 

Kl. 0036 anholdt politiet en 34-årig mand fra Hundested, der kørte i bil på Støden i Roskilde. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke, idet det var frakendt tidligere. Han blev også sigtet for overtrædelse af våbenloven og lov om euf. stoffer, da han havde en kniv liggende i bilen og var i besiddelse af et lille kvantum amfetamin. Han blev løsladt senere på natten.

Anholdelse 

Kl. 2356 blev anmeldt om, at fire mænd kravlede over hegnet til genbrugsplads på Vestre Hedevej, hvor de lagde forskellige effekter klar til at tage med fra stedet. Kl. 0030 anholdt politiet fire mænd fra Litauen, der alle sigtes for tyveri. De fire sidder fortsat anholdt og politiets jurister vil fredag formiddag vurdere, om de skal løslades eller om de evt. skal fremstilles i grundlovsforhør.

Tricktyveri 

Kl. 1044 blev en 62-årig kvinde fra Roskilde kontaktet af en mand og en kvinde i alderen 20-30 år ved Hyrdehøj Bygade. Kvinden havde været ude at handle og havde bl.a. brugt sit dankort til betaling. Parret opsøgte hende på parkeringspladsen, hvor de spurgte om vej til Aalborg, og medens kvinden forklarede om den lange tur, blev hendes kort fjernet fra hendes taske, der stod i bilen. Fra kortet er senere hævet 25.000 kr. i diverse automater i Roskilde.

Det må antages, at det er lykkedes at aflure pinkoden i forbindelse med betalinger i Kvickly. Det er vigtigt, at man dækker for sin indtastning, så koden ikke kan aflures, hvilket denne sag er et godt eksempel på.

Brand 

Kl. 0742 blev anmeldt om brand hos Kara/Noveren, Håndværkervej, hvor der var ild i en affaldssilo i et forbrændingsanlæg utilsigtet. Der er tale om ca. 9500 tons affald, og i.flg. brandvæsenet kunne der gå et par dage, før branden er helt slukket. Helt så galt gik det dog ikke, idet branden var slukket kl. 1715 mandag eftermiddag.

Der er formentlig tale om, at halm i forbrændingsanlægget er selvantændt.

Brand 

Kl. 2213 kørte politi og brandvæsen til institutionen Lindegården, Boserupvej, hvor en 55-årig kvindelig beboer have røget i sin bolig og tabt en glød i en skraldespand, så der gik ild i denne. Det udviklede meget røg, og det spredte sig til øvrige dele af huset. Kvinden er formentlig faldet i søvn med en cigaret, og efterfølgende er branden opstået. Hun blev kørte til undersøgelse på sygehus. Ingen andre kom til skade og bygningen blev heller ikke beskadiget.

Indbrud i perioden
Byløkke, Havdrup
Fyrrevangen, Havdrup
Horseløkke, Havdrup
Jyllingecentret, Jyllinge
Kolibrivej, Jyllinge
Bogfinkevej, Jyllinge
Stærevej, Jyllinge
Nygade, Roskilde
Bekkasinvej, Roskilde
Kongebakken, Roskilde
Frederiksborgvej, Roskilde
Ejboparken, Roskilde
Bonderosevej, Roskilde
Motelvej, Roskilde
Mårhaven, Svogerslev
Toftevangen, Viby Sj.
Egevænget, Viby Sj.