Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 30. juni til 6. juli 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Vold og hærværk 

Kl. 2321 blev politiet sendt til Københavnsvej, hvor en mand havde stået midt på kørebanen, da en 38-årig kvindelig kørelærer med en 21-årig kvindelig elev kom kørende. Da manden stod midt på vejen var køreskolebilen standset op, og kørelæreren stod ud af bilen for at tale med manden.

Manden sparkede begge sidespejle af bilen og slog på den 38-årige kvinde. Manden lavede omfattende hærværk på bilen.

Politiet tilkaldt og anholdt den 42-årige gerningsmand, der er fra Køge. Politiet har gentagne gange i den sidste tid været i kontakt med ham, der er psykisk syg.

Han er fortsat i politiets varetægt, og politi og anklagemyndighed vil onsdag formiddag vurdere, hvad der skal ske med manden.

Forsøg på tricktyveri 

Kl. 1145 gik en 49-årig mand på Sønderlundsvej, da en sølvgrå Jaguar formentlig med engelske nummerplader standsede op og tilbød forurettede at købe en halskæde. I bilen sad en mand og en kvinde, begge omkring 50-60 år. De forsøgte at give manden halskæden på samtidig med, at de forsøgte at stjæle forurettedes egen halskæde. Det lykkedes imidlertid ikke, og de to kørte fra stedet igen.

Falsk anmeldelse 

Kl. 0020 ringede en 19-årig mand til politiet og anmeldelse, at hans bil var stjålet og efterfølgende kørt galt på Kirkebjergvej. Det viste sig dog, at det var ejeren selv, der havde kørt bilen, og han blev derfor sigtet for falsk anmeldelse.

Han blev løsladt efter afhøring.

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Himmelev Bygade, Himmelev

Kl. 1037 fik politiet en anmeldelse fra en kunde i et supermarked om, at en anden kunde var kommet til stedet i bil. Denne kunde i bil var mistænkt for at være kraftigt påvirket af spiritus. Politiet fik på p-pladsen ved supermarkedet kontakt til en 64-årig kvinde fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. I forbindelse med sigtelsen beslaglagde politiet kvindens bil, fordi den vejledende alkometertest indikerede, at analysen af den blodprøve, som blev udtaget af hende, vil afsløre over 2,00 promille alkohol i blodet. Reglerne om beslaglæggelse giver mulighed for at tage bilen fra spritbilisten selv i 1. gangs tilfælde, hvis alkoholen i blodet overstiger 2,00 promille. Hun vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Blufærdighedskrænkelse – Kornerups Vænge

Kl. 0318 anmeldte en 37-årig kvinde fra Roskilde, at hun var blevet befamlet af en fremmed mand kl. ca. 0300. Da hun gik på fortovet, standsede en bil, hvorefter en fremmed mand steg ud og tog kontakt til hende. Manden blev nærgående og befølte hende på brysterne og i skridtet. Der opstod mindre tumult, men kvinden slap fri og løb væk fra stedet. Manden forsvandt i ukendt retning og blev beskrevet som A: mand, ca. 20-25 år, ca. 180 cm høj, mellemøstlig af udseende, spinkel af bygning, kort (skaldet) mørkt hår, skæg på hagen, som er ca. 5 cm langt og samlet, talte gebrokkent dansk, intet om tøj. Han kørte i en lys personbil.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området, eller som kan give oplysninger om den mistænkte. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Våbenlov / lov om euforiserende stoffer – Ringstedvej

Kl. 0845 fik politiet kontakt med en 26-årig mand fra København S ved en tankstation, hvor han opførte sig underligt. Han var påvirket af euforiserende stoffer, og politiet fandt ca. ½ gram kokain, en peberspray og en ulovlig foldekniv på ham. Han blev derfor kortvarigt anholdt og sigtet for besiddelse af de ulovlige effekter. Efter endt sagsbehandling afleverede politiet ham på skadestuen til fornødenpersonlig behandling, idet han følte sig forfulgt.

Tricktyveri – Skomagergade

Kl. 1255 anmeldte en 83-årig kvinde fra Roskilde, at hun kl. ca. 1200 havde fået stjålet sin rygsæk på en restauration i forbindelse med en afledningsmanøvre. Offeret havde sammen med nogle veninder siddet på restauranten. To mænd, der havde siddet tæt, rejste sig op, og den ene mand tabte en mønt, ligesom han spurgte om, hvad klokken var. Medens hun talte med denne mand, fik hun stjålet sin rygsæk, der stod på en stol ved siden af. Hun mistænkte den anden fremmede mand for at have stjålet rygsækken, medens hun fik afledt opmærksomheden af den første mand. De to mænd var straks forsvundet i ukendt retning og blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: tæt bygning, Iført: mørkt overtøj, brunlig t-shirt, mørk kasket; B: Mand, 20-25 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig. Politiet forsøger nu at få identificeret de to mænd.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Havnevej

Kl. 1843 anholdt og sigtede politiet en 68-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel på en knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Indbrud i perioden
Mosevænget, Gadstrup
Salbjergvej, Havdrup
Stærevænget, Havdrup
Bogfinkevej, Jyllinge
Højdyssevej, Roskilde
Odensevej, Himmelev, Roskilde
Frederiksborgvej, Roskilde
Strandgårdsvej, Himmelev, Roskilde
Kong Valdemars Vej, Roskilde
Nødager, Gevninge, Roskilde
Helligkorsvej, Roskilde
Køgevej, Roskilde
Skomagergade, Roskilde
Kumlehusvej, Kumlehusene, Viby Sj.