Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 22-29. juni 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Anholdelse – Social dumping – Ulovligt arbejde / udlændingeloven – Roskilde/Osted/Greve/Køge/Havdrup/Kr.-Skensved

Onsdag morgen mødte medarbejdere fra politiets udlændingeafdeling, SKAT og Arbejdstilsynet meget tidligt for at gennemføre en kontrol inden for bæravlerbranchen, hvor myndighederne som et led i indsatsen mod social dumping ville kontrollere udenlandske bærplukkere. 250-300 udenlandske bærplukkere blev kontrolleret hos fem forskellige arbejdsgivere i Osted, Greve, Køge, Havdrup og Kirke-Skensved. Politiet fandt ikke anledning til at gribe ind, medens SKAT og Arbejdstilsynet fandt anledning til efterfølgende at undersøge forskellige mindre forhold hos de kontrollerede arbejdsgivere. Ingen blev hverken sigtet eller anholdt i forbindelse med denne kontrol mod bærplukkerne.

Som afslutning på dagens aktion ville myndighederne kl. ca. 1125 kontrollere en genbrugsvirksomhed i Roskilde, hvor politiet ville kontrollere en udenlandsk mand, der arbejdede på stedet. Han stak imidlertid af fra politiet, men en tilkaldt hundepatrulje fik dog hurtigt færden af manden, der var løbet ca. 200 meter væk og nu havde gemt sig under en campingvogn. Politiet kunne så anholde en 24-årig mand fra Nigeria, der blev sigtet for ulovligt arbejde og ulovligt ophold i Danmark. Han er fortsat i politiets varetægt, idet hans sag nu er forelagt Udlændingestyrelsen, der formentlig i dag torsdag vil træffe afgørelse om, hvorvidt nigerianeren skal udvises af Danmark.

Indbrud i villa – Osvej, Jyllinge

Kl. 0813 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som undrede sig over, at tre danske mænd i 20-30 års alderen smed effekter ud fra en mindre sølvgrå bil på rastepladsen ved Risø. Bilen kørte efterfølgende mod syd. Politiet undersøgte de efterladte effekter, hvor der bl.a. var nogle pas tilhørende beboere på Osvej, Jyllinge. På denne adresse kunne politiet så konstatere, at der var forøvet et indbrud i den private bolig, hvor pasindehaverne boede. En sten var kastet gennem ruden i hoveddøren, hvorefter indbrudstyvene havde stjålet et smykkeskrin, pung, taske, kreditkort og pas. Vidner på Osvej havde også set den sølvgrå bil holde på stedet kl. ca. 0750, hvorfor politiet mistænker personerne i bilen for at forøvet indbruddet og smidt nogle af de effekter fra sig på rastepladsen ved Risø.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket bilen på Osvej eller på rastepladsen ved Risø. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Vold mod vidne – Vestervej

Kl. 0907 anmeldte en 54-årig kvinde fra Roskilde, at hun netop var blevet overfaldet af en mand, som hun tidligere havde afgivet vidneforklaring imod i retten. Offeret havde fået nikket en skalle og havde fået skader i ansigtet. Politiet kunne derfor hurtigt finde frem til en 51-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for vold mod kvinden, der havde vidnet mod ham. Den 51-årige har overnattet i et arresthus og vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde onsdag.

Brandundersøgelse – Navervænget

Kl. 1424 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en asfaltmaskine. Kort forinden var maskinen bakket ind i en gasflaske, som var væltet. En gasslange var i den forbindelse blevet revet over, og den udsivende gas blev efterfølgende antændt af flammer under maskinen. Asfaltmaskinen brød i brand og udbrændte, ligesom en container nær ved også brød i brand. Ingen kom til skade ved branden, der bevirkede, at politiet evakuerede de nærmest beliggende bygninger af risiko for eventuel eksplosion. Arbejdstilsynet blev underrettet om uheldet, da branden opstod i forbindelse med brug af asfaltmaskinen.

Gratist i toget – Jernbanegade

Kl. 1856 anmodede DSB om politiets assistance til at identificere en mand, der ikke havde billet, og som ikke ønskede at oplyse sin identitet. Det gjorde han heller ikke over for politiet, som derfor anholdt ham med henblik på identificering. Manden viste sig at være en 23-årig mand fra Give, der blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven. Han blev løsladt efter endt sagsbehandling og kan nu forvente sagen afgjort med en bøde.

Vold

Kl. 2038 blev tre mænd udsat for vold, da de var på hjem til deres telt i camp L, hvor to mænd slog på de tre med knytnæveslag og to blev også sparket i ansigtet. De blev undersøgt af læge på festivalen. Ingen af dem er kommet alvorligt til skade. Politiet søger nu efter gerningsmændene. Motivet kendes ikke. Politiet vil meget gerne tale med vidner eller andre, der har oplysninger. Ring evt. på 114.

Brand

Kl. 0012 brændte en personbil på Maglegårdsvej. Der var tilkoblet en campingvogn til bilen. Et vidne opdagede, at det brændte ved campingvognen, og det lykkedes hurtigt at få slukket ilden med en pulverslukker. Ingen kom til skade ved branden. Brandårsagen er ukendt.

Tyveri fra udstilling, Vor Frue

Kl. 0950 anholdt politiet en 21-årig mand fra Mørkøv, der fra Vor Frue Hovedgade, stjal fem dåser spraymaling fra en udstilling og stak af fra stedet. Anmelderen løb efter og kort efter fik anmelderen kontakt til en politipatrulje, der optog forfølgelsen. Han blev anholdt, og sigtet for tyveriet. Løsladt senere på dagen.

Tricktyveri 

Kl. 1954 kom fire østeuropæere ind på Statoil på Frederiksborgvej, hvor en af dem optog ekspedientens opmærksom, hvorimod de øvrige stjal 4-6 kartonner cigaretter. De forsvandt fra stedet i bil.

Trusler med pistol – Vor Frue

Kl. 0233 stod en 26-årig mand på en altan på Kamstrupvej, hvilket blev set af en nabo, der henvendte sig til den 26-årige, der blev truet med en pistol. Politiet blev tilkaldt, og kl. 0502 anholdt politiet en 19-årig mand fra Vor Frue, der p.t. bliver afhørt nærmere af politiet. Politiet fandt ingen pistol ved ransagning. Sagen efterforskes nærmere.

Politiet har ikke flere oplysninger om sagen i øjeblikket.

Narkopåvirket bilist

Kl. 1320 anholdt politiet en 27-årig mand fra Tølløse, der blev standset på Køgevej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Ustyrlig mand

En meget påvirket 42-årig mand fra Rumænien blev tilbageholdt ved en af indgangene til festivalen. Han havde ikke billet, og var ikke til at tale fornuft med. Han blev lagt i detentionen. Politiet undersøger nu, om manden er lovligt i Danmark.

Vold

Kl. 0125 blev anmeldt om vold, idet en 45-årig mand fra Holbæk fik et slag i hovedet af en 19-årig norsk mand. Den 19-årige blev anholdt og sat i detentionen. Han er søndag formiddag afhørt af politiet, hvorefter han bliver løsladt.

—–

Lov om euf. stoffer 

Kl. 1700 fredag snusede en narkohund sig frem til en 21-årig mand fra Højbjerg, der var i besiddelse af 97 gram hash. Manden blev sigtet på stedet og hashen konfiskeret.

Urolig mand – Roskilde Festival

En 21-årig mand fra Ballerup var meget påvirket og havde en voldelig opførsel kl. 0546 lørdag morgen, hvorfor han blev tilbageholdt af festivalens vagter. Manden fik lov at overnatte i detentionen.

Fremstilling i Roskilde Ret

En 52-årig mand blev fremstillet i retten sigtet for blufærdighedskrænkelse. Manden blev tidligere på ugen fremstillet, hvor han fik anholdelsen opretholdt, hvorfor han blev fremstillet på ny fredag. Her blev han fængslet til den 070716.

Spirituskørsel

Kl. 1855 anholdt politiet en 34-årig mand fra Roskilde, der blev standset i en bil på Bakkesvinget. Manden var påvirket og fik udtaget en blodprøve.

Roskilde Festival 2016

Roskilde Festivalen starter så småt i morgen lørdag og varer en uges tid. Politiet vil dagligt fortælle om sager fra Festivalen, der heldigvis som altovervejende hovedregel plejer at være fredeligt i betragtning af deltagerantallet.

Du kan følge med i nyheder fra politiet på Twitter (#politidk #RF16), appén Politi eller på politi.dk/midtvestsjaelland.

Tricktyveri

Kl. 1237 blev anmeldt om et tricktyveri, der fandt sted kl. 1130 på Hyrdehøj Bygade, hvor to personer går ind i en forretning og køber en vare, hvorefter de vender tilbage til stedet kort efter og vil returnere varen. I den forbindelse lykkes det de to at stjæle 500 kr. fra kassen i forbindelse tilbageleveringen. Begge beskrives som østeuropæere, 20-25 år gamle.

Anholdelser 

Kl. 1610 anholdt politiet en 51-årig kvinde, en 44-årig mand og en 60-årig kvinde, der alle er fra Polen. De tre blev set af en specialpatrulje fra politiet, der konstaterede, at der i de tre personers bil lå tyvekoster fra flere forskellige telebutikker m.v.

De tre sidder fortsat anholdt, og de vil blive fremstillet i grundlovsforhør fredag med krav om varetægtsfængsling. Politiet har ikke flere oplysninger om sagen i øjeblikket.

Maritim kontrol – Roskilde Fjord

Politiets maritime enhed var på vandet fra kl. 1700 til kl. 2000, hvor 10 både blev undersøgt. To både havde ikke redningsveste til alle ombord, men derudover blev der ikke fundet uregelmæssigheder. Politiet afbrød kontrollen før planlagt grundet vejret.

Færdselsuheld / spirituskørsel – bil beslaglagt – Smedegade-Køgevej

Kl. 2145 fik politiet en melding om et færdselsuheld, hvor en varebil var kørt i grøften. En 67-årig mand fra Hårlev havde under kørsel i sydøstlig retning i varebilen ramt kantstenen i rundkørslen, hvorefter han mistede herredømmet over varebilen og kørte i grøften. Han slap uskadt fra uheldet, men blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han var påvirket af spiritus under kørslen. En vejledende alkometertest gav politiet mistanke om, at den 67-årige var så påvirket af alkohol, at analysen af den udtagne blodprøve ville afsløre en promille på over 2,00, at politiet beslaglagde hans varebil. Den 67-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når spirituskørsel samt spørgsmålet om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen

Kl. 2320 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Tølløse for spirituskørsel i en personbil på Holbækmotorvejen ud for Køgevej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Musik til ulempe / ordensbekendtgørelsen – Baunehøjvej, Veddelev

Kl. 0030 kørte politiet til stranden ved en nærliggende campingplads. Unge, der opholdt sig på stedet, spillede højt musik til gene for gæster på campingpladsen. Da politiet dukkede op, blev musikken dæmpet. En 15-årig ung mand fra Roskilde var dog så utilfreds med den “forstyrrelse” af betingelserne for ophold på stedet, at han råbte nedsættende ord efter patruljen og efterfølgende ikke ønskede at oplyse sit navn mv. Da han også begyndte at være udadreagerende og ikke efterkom politiets anvisninger om at forlade stedet, blev han kortvarigt anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd. Politiet kørte den unge mand hjem til sine forældre, der blev orienteret om omstændighederne og sigtelsen mod deres søn. Den 15-årige kan nu forvente at få en bøde som afgørelse på sagen.

Anholdelser 

Kl. 1038 anholdt politiet en 30-årig og en 28-årig, begge mænd og begge fra Rumænien. De to blev anholdt efter at have stjålet kobber fra en byggeplads på Frederiksborgvej.

De to blev set før, under og efter tyveriet, hvor politiet i mellemtiden var tilkaldt, og de to blev anholdt. Den ene i besiddelse af en CS-gas spray, hvilket er en overtrædelse af våbenloven, og den bil, som de to kørte i, var i så ringe stand, at politiet pillede nummerpladerne af bilen.

Begge blev løsladt senere på dagen med en bøde.

Indbrud i perioden
Dyssegårdsvej, Gadstrup
Ramsøvejen, Gadstrup
Skovvej, Havdrup
Jagtvej, Jyllinge
Flådevej, Jyllinge
Osvej, Jyllinge
Møllehusvej, Roskilde
Lønbjergparken, Vindinge, Roskilde
Helligkorsvej, Roskilde
Industrivej, Roskilde