Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 7-15. juni 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Spirituskørsel – Tykmosevej, Havdrup – Solrød

Kl. 2045 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 29-årig mand fra Havdrup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Anholdelse – Jyllinge

Kl. 2048 fik politiet en anmeldelse om, at en 49-årig mand fra Jyllinge fulgte efter en bil, der kort forinden havde lavet tyveri på genbrugspladsen i Brohaven. Kl. 2110 fik politiet kontakt med bilen, og en 23-årig mand med ukendt adresse og en 34-årig mand fra Tåstrup blev anholdt og sigtet for tyveri af fladskærme. De to blev løsladt senere på aftenen efter afhøring.

Anholdelse/grundlovsforhør – Tyveri fra taske – Algade, Roskilde

Kl. 1318 fik politiet et opkald fra personalet i en tøjbutik, hvor to udenlandske kvinder var blevet tilbageholdt efter tyveri af en pung fra en kundes taske. Politiet var hurtigt fremme, idet en politimand samtidig gik rundt i Algade og til borgerne uddelte brochurer med gode råd til at undgå trick- og lommetyverier. To kvinder på hhv. 36 år fra Kroatien og 56 år fra Rumænien blev anholdt som mistænkte for at have stjålet en pung fra en taske medbragt af en 73-årig kvinde fra Roskilde. Hun var kunde i tøjbutikken og bemærkede intet i forbindelse med tyveriet, som blev observeret af to butikskontrollanter fra en anden butik i Algade. Butikskontrollanterne havde her bemærket de to kvinder og fundet deres adfærd mistænkelig. De var diskret fulgt efter dem ind i tøjbutikken, hvor de to anholdte kvinde formåede at stjæle fra den 73-årige kunde. Butikskontrollanterne foretog en civil anholdelse, medens personalet i tøjbutikken tilkaldte politiet. Politimanden i gågaden blev også selv opmærksom på hændelsen, da den ene af de anholdte kvinder højlydt beklagede sig i forbindelse med butikskontrollanternes tilbageholdelse af hende. De anholdte blev fundet i besiddelse af den 73-åriges pung samt kontanter fra den, så de blev begge sigtet for i fællesskab at have stjålet pungen og pengene. Kvinderne har overnattet i et arresthus, idet de skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde kl. 1100. Politiet arbejder samtidig på at undersøge, om de anholdte kan mistænkes for andre berigelsesforhold i Danmark.

Mistænkelig støvsugersælger – Ågerup, Roskilde

Kl. 1417 henvendte hjemmeplejen sig til politiet på vegne af en 87-årig kvinde fra Ågerup, som kl. ca. 1330 uopfordret var blevet kontaktet på sin bopæl af en fremmed mand, der ville sælge hende en støvsuger. Sælgeren fremviste en brochure, forsøgte at overbevise den 87-årige om hendes behov for en ny støvsuger samt tilbød at køre hende til en hæveautomat for at hæve penge. Til sidst lykkedes det dog at få afvist sælgeren, der herefter forlod stedet på ukendt måde. Der var ikke blevet stjålet noget hos den 87-årige, hvis hjemmehjælper efterfølgende kontaktede politiet. Sælgeren blev beskrevet som: mand, ca. 50 år, dansk af udseende, kraftig af bygning, ingen oplysninger om beklædning.

Politiet fraråder borgere at købe effekter af sælgere, der henvender sig uopfordret i salgsøjemed. Sådanne henvendelser kan være en overtrædelse af forbrugeraftaleloven (bedre kendt som dørsalgsloven). Kontakt snarest politiet på tlf. 114 med oplysninger om sælgeren og eventuelt køretøj.

Narkopåvirket bilist – Roskilde

Kl. 2215 anholdt politiet en 20-årig mand fra Holte, der blev standset af politiet på Tunevej i Vindinge. Manden var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve og dernæst løsladt.

Indbrud i perioden
Hovedgaden, Havdrup
Hovedgaden Havdrup
Præstemarksvej, Jyllinge
Saturnvej, Jyllinge
Tellusvej, Jyllinge
Navervej, Roskilde
Industrivej, Roskilde
Fælledvej, Roskilde
Toftager, Roskilde
Søndergade, Viby