Den 25. juni åbner udstillingen med det mundrette navn: An Age of Our Own Making / En menneskeskabt tidsalder – The Route that Tempts the Traveler to Test Gravity. Notes on the Paradigm of Immunisation. Læs mere om åbningen her.

Udstillingsperiode
25. – 26. juni 2016 Museet for Samtidskunst
26. juni – 2. juli 2016 Roskilde Festival

Ali Al-Fatlawi feat. Wathiq Al-Ameri, Bernard Akoi-Jackson, Nathalie Mba Bikoro, Michèle Magema, Aman Mojadidi*, Mwangi Hutter*, Harold Offeh, Athi-Patra Ruga, Amy Lee Sanford, Moe Satt
* performer kun på Roskilde Festival

Den gamle byrådssal i Byens Hus forvandles kortvarigt til asylcenter in absurdum; flygtninges aflagte tøj bliver til flagrende drager til lyden af fortællinger fra 1. og 2. verdenskrigs krigsfanger, og der mixes historiske cocktails som Democrat, Wild Woman og Hunter Corps, inden en rituel queer-procession skrider gennem byen i opsigtsvækkende ballon-gevandter. Processionen forbinder Museet for Samtidskunst med Roskilde Festival, hvor afghanske Aman Mojadidi slår et felttelt op og immuniserer festivalgæster mod bl.a. ekstremisme og nationalisme, og den kenyansk-tyske performance-duo Mwangi Hutter inviterer 200 festivalgængere til at klæde sig i farvet stof og sammen skabe et Dannebrog med et sort kors foran Orange Scene. Der er således masser at opleve, når en række internationalt anerkendte performancekunstnere indtager Roskilde i dagene 25.-26.6. på Museet for Samtidskunst og 26.6.-2.7. på Roskilde Festival.

udstillingGlobaliseringen har på mange måder forbundet mennesker, steder og økonomier med hinanden på helt nye og uoverskuelige måder. Ideen om varers frie bevægelighed modsvarer imidlertid ikke kroppens mulighed for selvsamme. I takt med flygtninge-strømmen har de fleste lande i Europa indført grænsekontroller for at beskytte nationalstaten og dens borgere – ved at begrænse mobiliteten og migrationen.

Dette paradoks mellem åbenhed og økonomisk frihandel på den ene side og selvbeskyttelse og eksklusion af menneskekroppe på den anden er temaet for performance-programmet i Roskilde, der er sammensat af kuratorerne Solvej Helweg Ovesen og Bonaventure Soh Bejeng Ndikung i forbindelse med del II af det storstilede udstillingsprojekt An Age of Our Own Making. Et projekt, der også byder på en kunstrute gennem Holbæk By og – senere på året – en udstilling på Kunsthal Charlottenborg med kunstnerne Ibrahim Mahama, Moshekwa Langa, Kamal Aljafari samt Tita Salina & Irwan Ahmett.

Temaet for Roskilde-programmet er yderst relevant i kunstnernes lokale kontekster, men bestemt også i vores. Kunst er et fælles sprog, der for en stund transcenderer grænser, og hvorigennem fortællinger og erfaringer kan deles.

ACTS 2016, der i år finder sted for femte gang, indgår som en del af IMAGES 16 | An Age of Our Own Making og præsenteres i det offentlige rum i Roskilde: i Palæhaven, i Museet for Samtidskunsts gård og i Byens Hus.

Images 16 | An Age of Our Own Making er opdelt i tre dele, der kan opleves mellem 14. maj 2016 og 8. januar 2017: først i Holbæk, dernæst i Roskilde og til sidst på Kunsthal Charlottenborg i København. Udstillingen er kurateret af Solvej Helweg Ovesen (kunstnerisk leder af Galerie Wedding og GROSSES TREFFEN, Berlin) og Bonaventure Soh Bejeng Ndikung (curator at large, documenta 14 og kunstnerisk leder af Savvy Contemporary, Berlin). Udstillingens anden del med undertitlen ’The Route that Tempts the Traveler to Test Gravity. Notes on the Paradigm of Immunisation’ er udviklet og realiseret af Holbæk Kommune i samarbejde med Museet for Samtidskunst og Roskilde Festival.

Images 16 sætter fokus på globale udfordringer og kunstnerens rolle i samfundet med over 100 kunstnere fra Afrika, Asien og Mellemøsten på 25 kunstinstitutioner over hele Danmark. Bag Images 16 står Center for Kultur og Udvikling (CKU) under Udenrigsministeriet.