Egentlig var det tanken, at der skulle laves et lyskryds, hvor Dronning Margrethes Vej møder Frederiksborgvej, Provstestræde og Sankt Ols Gade. Men Plan- og Teknikudvalget har nu besluttet, at der i stedet skal være en minirundkørsel. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

minirundkørselLøsningen med et lyskryds har ved en ekstra analyse vist sig ikke at være god. Sankt Ols Gade er simpelthen for smal, når der også skal køre busser.

En minirundkørsel vil bedre afværge de til tider kaotiske forhold i krydset og giver en smidig trafikafvikling. Rundkørslen vil samtidig sikre en lav hastighed. En minirundkørsel adskiller sig fra en almindelig rundkørsel ved, at det kan lade sig gøre at køre over cirklen i midten. Det er der brug for, når busser og andre store køretøjer skal komme rundt.

For at lave rundkørslen, vil det være nødvendigt at inddrage ca. 65 m2 af matriklen, som Sankt Maria Park ligger på. Kommunen vil nu gå videre med projektering og forhandle med grundejeren om arealet.

Selve ombygningen kan gennemføres i løbet af efteråret.