Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 10-18. maj 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Brandundersøgelse – Tunevej, Gadstrup

Kl. 2030 udbrød der brand i et skur, hvorfor brandvæsnet blev tilkaldt af den 73-årige mandlige beboer. Skuret udbrændte, men der skete ikke skade på øvrig ejendom. Branden var formodes opstået efter brug af en havetraktor, hvorfra varmen måske kan startet en brand i noget halm på gulvet. Ingen personer kom til skade som følge af branden.

Indbrud i virksomheder

Mellem mandag kl. 1800 og tirsdag kl. 0130 var der indbrud på Industrivej, hvor der ligger 12 virksomheder, der alle har haft besøg af uindbudte gæster. Der er ikke overblik over det stjålne endnu, men der er bl.a. tale om tyveri af kamera, bærbar pc, telefoner m.v.

Skud afgivet 

Kl. 1925 blev anmeldt om, at der var afgivet skud på Nygade, hvor en person havde skudt op i luften ved et oversavet haglgevær.

Politiet kørte til stedet, hvor en 52-årig mand fra Roskilde blev anholdt. Han var påvirket af spiritus. Politiet fandt frem til det oversavede haglgevær og flere patroner.

Grunden til skyderiet skulle være uoverensstemmelse med nogle ukendte personer. Ingen kom til skade ved skyderiet.

Den 52-årige sidder fortsat anholdt, og politiets jurister vil i løbet af formiddagen vurdere, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Mistænkeligt forhold 

Kl. 1330 var en 48-årig kvinde fra Roskilde udsat for forsøg på tricktyveri af to personer, der udgav for at være hørehæmmede. De beskrives som: Mand, østeuropæer, 30-35 år , kraftig af bygning, kort sort hår, og kvinde, østeuropæer, samme alder, 165 cm høj, kraftig af bygning, sort hår, iført mørkt tøj med blå overdel. Medbragte papirer til underskrift i sort mappe.

De to stjal ikke noget fra kvinden, og det lykkedes ikke politiet at finde frem til dem. Ud fra beskrivelsen tyder alt på, at de to har været ude på at begå et tyveri, hvilket ikke lykkedes i den aktuelle sag.

Drabsforsøg 

En 26-årig mand fra Hvalsø blev kl. 2009 ramt af skud på Ringstedgade ved Jernbanegade. Han blev efterfølgende bragt til sygehus til behandling. Den 26-årige er uden for livsfare.

Der henvises til udsendt pressemeddelelse torsdag aften.

Politiet har efterforsket sagen igennem natten. Der er ikke anholdt personer i sagen, og politiet samler i øjeblikket op på vidneforklaringer og andet, som efterforskningen har ført til.

Politiet vil meget gerne tale med vidner eller andre, der har oplysninger om sagen. Ring til politiet på 114. Vi melder ud, når der er nyt i sagen.

Tricktyveri – Trekroner Centervej, Himmelev

Kl. 1455 anmeldte en 69-årig kvinde fra Roskilde, at hun havde fået sin pung stjålet fra sin trolley efter indkøb kl. ca. 1430 i supermarkedet SuperBrugsen. Da hun var kommet ud fra butikken, havde en fremmed mand henvendt sig og spurgt om prisen på en blomst uden for butikken. Den 69-årige kunne ikke hjælpe og henviste manden til butikspersonalet. Da hun efterfølgende var kørt hjem i sin bil med trolleyen, opdagede hun tyveriet af pungen med indhold fra trolleyens forlomme. Hun mistænkte manden for at have afledt hendes opmærksomhed, medens en anden, ukendt person ubemærket stjal pungen. Manden blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 25-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: håret let krøllet, Talte: Engelsk, Iført: bordeaux t-shirt, ternede lange shorts. Politiet ledte forgæves efter den mistænkte i området.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Blufærdighedskrænkelse – tog mellem Ringsted og Roskilde

Kl. 1947 anmeldte en 32-årig kvinde fra Næstved, at en mand i toget fra Ringsted i retning mod Roskilde krænkede hendes blufærdighed. Manden havde taget sit erigerede lem frem og foretog onanibevægelser, medens han sad på et sæde lige over for den 32-årige. Kort efter rejste han sig og tilbød offeret sex, hvilket hun afslog, rejste sig og underrettede togets personale om hændelsen. Manden blev af offeret beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 28-33 år, ca. 175 cm høj, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: fuldskæg, bærer kasket, mørkeblå, store guldringe på begge ringfingre., Talte: Dansk med accent, Iført: sort læderjakke, sort skjorte, sorte pæne bukser, pæne sorte sko. Han var dog ubemærket forsvundet ud af toget på en ukendt station i forbindelse med togets videre kørsel til København.

Lokolpolitiet i Ringsted/Roskilde hører gerne fra personer, der kan give om den mistænktes identitet eller oplysninger om, hvor han forlod toget. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tricktyveri – Knud Den Stores Vej

Kl. 2005 anmeldte pårørende til en 98-årig kvinde fra Roskilde, at hun på et tidspunkt i tidsrummet kl. 1515-1545 var blevet udsat for et tricktyveri i sin lejlighed. Tre fremmede personer havde henvendt sig ved hendes hoveddør og bedt om lov til at kontrollere hendes køleskab. En af de fremmede – en mand – var gået med den 98-årige ud i køkkenet, hvor hun var blevet holdt hen med snak i nogle minutter. Hun vidste ikke, hvor de to øvrige gik hen. Kort efter forlod manden stedet, og den 98-årige kunne efterfølgende konstatere, at skuffer og skabe mv. i hendes lejlighed stod åbne. Fra en af skufferne var der blevet stjålet 5000 kr. kontant. Offeret tilkaldte derfor et familiemedlem, som efterfølgende anmeldte tyveriet til politiet. En anden beboer i opgangen havde set tre mistænkte: A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Iført: Blå/guld mønstret bandana om hovedet, blå jeans; B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Blå jeans; C: Mand, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Blå sweatshirts, blå jeans, som politiet mistænker for at være de tre tricktyve.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der i eftermiddagens løb har set A, B og C i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i perioden
Brordrupvej, Gadstrup
Ramsølillevejen, Gadstrup
Industrivej, Roskilde (12)
Cypressen, Svogerslev, Roskilde
Roskildevej, Vipperød