Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2-11. maj 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Brandundersøgelse – Tunevej, Gadstrup

Kl. 2030 udbrød der brand i et skur, hvorfor brandvæsnet blev tilkaldt af den 73-årige mandlige beboer. Skuret udbrændte, men der skete ikke skade på øvrig ejendom. Branden var formodes opstået efter brug af en havetraktor, hvorfra varmen måske kan startet en brand i noget halm på gulvet. Ingen personer kom til skade som følge af branden.

Brand – Jyllinge

Kl. 0942 kørte politi og brandvæsen til Bakkeager, hvor der var brand i en villa. En genbo opdagede branden og slog alarm. Hele huset sodskadet. Branden er formentlig opstået i forbindelse med en opvaskemaskine.

Spirituskørsel – Jyllinge

Kl. 1546 anholdt politiet en 31-årig mand fra København, der blev anholdt i sin bil på lystbådehavnen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Tricktyveri – Knud Den Stores Vej

Kl. 2005 anmeldte pårørende til en 98-årig kvinde fra Roskilde, at hun på et tidspunkt i tidsrummet kl. 1515-1545 var blevet udsat for et tricktyveri i sin lejlighed. Tre fremmede personer havde henvendt sig ved hendes hoveddør og bedt om lov til at kontrollere hendes køleskab. En af de fremmede – en mand – var gået med den 98-årige ud i køkkenet, hvor hun var blevet holdt hen med snak i nogle minutter. Hun vidste ikke, hvor de to øvrige gik hen. Kort efter forlod manden stedet, og den 98-årige kunne efterfølgende konstatere, at skuffer og skabe mv. i hendes lejlighed stod åbne. Fra en af skufferne var der blevet stjålet 5000 kr. kontant. Offeret tilkaldte derfor et familiemedlem, som efterfølgende anmeldte tyveriet til politiet. En anden beboer i opgangen havde set tre mistænkte: A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 170-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Iført: Blå/guld mønstret bandana om hovedet, blå jeans; B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Blå jeans; C: Mand, Østeuropæisk af udseende, 20-30 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Blå sweatshirts, blå jeans, som politiet mistænker for at være de tre tricktyve.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der i eftermiddagens løb har set A, B og C i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkeligt forhold

Kl. 1548 blev der fundet en sort rygsæk ved busstoppested 205 på Jernbanegade. Pladsen blev afspærret og ryddet, da politiet ikke ville udelukke, at der kunne være tale om bombe. Kl. 1639 blev aktionen afblæst, idet politiet havde kontakt med ejeren af rygsækken. Absolut ikke tale om nogen bombe.

Uro 

KL. 0348 anholdt politiet en 19-årig mand fra Stenløse, der optrådte provokerende over for politiet på Jernbanegade. Manden fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev sat i detentionen og løsladt i løbet af morgenstunden.

Mand på tagryg – Viby

Kl. 1049 sad en mand på en tagryg på Duevej, hvor han tilsyneladende havde fået et ildebefindende. Han kunne ikke komme ned ved egen hjælp. Det lykkedes brandvæsenet at redde manden ned fra taget, uden han kom til skade. Han blev kørt til sygehus for kontrol.

Fremstilling i retten 

En 34-årig mand fra Litauen blev kl. 1020 fremstillet i retten, hvor han fik 20 dages fængsel for et butikstyveri, der skete søndag – se døgnrapport fra g.d. Han blev udvist med indrejseforbud i seks år. Udvisningen finder sted, når dommen er afsonet.

Spirituskørsel/narkokørsel 

Kl. 0030 anholdt politiet en 26-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Vinkelvej. Han var påvirket og fik udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke, og han blev derfor også sigtet for at have ført bil uden at have førerret.

Tricktyveri på gaden – Stændertorvet

Kl. 1032 anmeldte en 65-årig mand fra Jyllinge, at han torsdag aften mellem kl. 1800-2100 gik på torvet, da tre udenlandske mænd pludselig begyndte at slås omkring ham, ligesom de råbte og småskændtes. På et tidspunkt skubbede de til anmelderen, der senere på aftenen opdagede, at han havde fået stjålet sin kortholder med diverse kort. De tre mænd beskrev anmelderen som 30-35 år gamle og udenlandske – den ene iført mørkeblå halvlang jakke og cowboybukser. Det var ikke lykkedes mændene at stjæle anmelderens dankort eller hans kontanter.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de tre mænd i området torsdag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Vold – Hestetorvet

Kl. 1941 kørte politiet til et spisested på Hestetorvet, hvor en 46-årig mand fra Roskilde var blevet overfaldet af to gerningsmænd, der efterfølgende var løbet fra stedet ad Store Gråbrødrestræde. Offeret havde været på et nærliggende værtshus, hvor der havde været en uoverensstemmelse mellem parterne. Da offeret var gået ud på torvet, var de to gerningsmænd fulgt efter og havde overfaldet ham med slag og spark i hovedet. Offeret blev i en tilkaldt ambulance kørt til skadestuen til undersøgelse og behandling. Politiet fandt frem til de to gerningsmænd, som var to mænd på 25 og 59 år fra Roskilde. De blev anholdt af et andet værtshus i Borchsgade i Roskilde, hvor personalet havde trykket på overfaldsalarmen på grund uorden, som de to formentlig var ophavsmænd til. De to mænd blev anholdt og sigtet for vold, da de passede på offerets beskrivelse af gerningsmændene til volden, ligesom de blev sigtet for værtshusuorden på grund af klammeri med dørmanden og øvrige gæster. De blev i løbet af natten begge løsladt efter endt sagsbehandling, men kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Voldelig optræden – Hestetorvet

Kl. 0213 måtte politiet køre til et værtshus, hvor en spirituspåvirket og aggressiv gæst var blevet forment adgang til stedet. Gæsten var derfor blevet voldelig over for dørmanden og havde under tumulten revet hans jakke i stykker. Da politiet ankom til stedet, nægtede gæsten at oplyse sit navn. Han blev derfor anholdt, og i forbindelse med visitationen fandt politiet 0,25 gram skunk. Den anholdte blev senere identificeret som en 25-årig mand fra Roskilde, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden over for dørmanen, retsplejeloven, da han nægtede at oplyse sit navn, og for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer pga. skunken. Han blev løsladt om morgenen, da han var “kølet af” i detentionen.

Uro 

Kl. 2058 blev en 40-årig mand fra Virum anholdt efter slagsmål på Musicon. Den 40-årige blev lagt i detentionen og løsladt i løbet af søndagen. Han fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Butikstyveri

Kl. 1138 var en litauisk mand og kvinde inde i Kvickly på Algade i Roskilde, hvor de stjal varer. De to blev anholdt og sigtet for tyveri. Den 34-årige mand sidder fortsat anholdt, da han tidligere er meddelt indrejseforbud, der gælder til 2017. Han skal fremstilles i grundlovsforhør mandag.

Den 20-årige kvinde fik en bøde for sit tyveri og blev løsladt.

Brugstyveri – Viby

Kl. 1542 anholdt politiet en 39-årig mand og en 23-årig mand, begge fra Roskilde, der sigtes for brugstyveri og tyveri fra en bil, der stod på Søndergade i Viby søndag kl. 1500. Bilen fundet i Roskilde med de to anholdte i nærheden. De blev begge afhørt og løsladt senere på dagen. Sagen vil senere blive afgjort i retten.

Uro 

Kl. 2022 blev anmeldt om slagsmål på Algade, hvor en gruppe på 3-4 personer, formentlig polakker var oppe at toppes. Det lykkedes ikke politiet at finde ud af, hvad der var foregået, idet ingen ønskede at komme med oplysninger. Politiet forlod stedet med uforrettet sag. Ingen blev anholdt og ingen ønskede at anmelde noget.

Indbrud i perioden
Hagenæs, Jyllinge
Hirsevej, Jyllinge
Cypressen, Svogerslev, Roskilde
Roskildevej, Vipperød
Algade, 4000 Roskilde
Tjærebyvej, Roskilde
Lynghøjen, Svogerslev, Roskilde
Algade, Roskilde
Aastoften, Svogerslev, Roskilde (2 steder)