Arbejdet omkring anlæg af stormflodssikringen i Jyllinge Nordmark og den vestlige del af Roskilde Havn går ind i en ny fase, hvor de konkrete anlæg skal tegnes, og opgaverne skal sendes i udbud til entreprenører. Det skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Der er netop fundet en totalrådgiver for begge projekter – Rambøll med arkitektfirmaet Cornelius & Vöge som underrådgiver.

Stormflodssikring af Jyllinge Nordmark består af en sikring mod fjorden og langs Værebro åens udmunding, bl.a. med et dige langs fjorden, et dige tværs over åens udløb med et højvandslukke samt et dige i øst ud mod åen.

Rambøll vil i de kommende uger gennemgå hele området, hvor stormflodssikringen skal anlægges, sådan at deres udgangspunkt for projekteringen er bedst. Derefter bliver skitseforslagene justeret.

Bagefter vil Roskilde Kommune og rådgiverne tale med de berørte grundejere om detaljerne for netop deres grunde.

Resultatet bliver en detailprojektering og VVM-redegørelse, som gør, at opgaven kan sendes i udbud til entreprenører.

Hvis alt går vel, vil udbuddet ske efter sommer, så jordarbejdet kan gå i gang i starten af vinteren.

Stormflodssikringen af inderfjorden vest – fra roklubben til Kællingehaven – har også været i udbud for at finde en totalrådgiver. Også her har Rambøll Rådgivende ingeniører og underrådgiver Cornelius & Vöge vundet opgaven. Tidsplanen her vil være nogenlunde den samme som for Jyllinge Nordmark.

Det er planen, at et tilrettet skitseforslag for Inderfjord Vest vil blive præsenteret på digelagets stiftende generalforsamling i april.

Projektet får – udover sikringen – stor værdi for Roskilde havn og by som et nyt rekreativt rum for byens borgere og havnens brugere, der vil samle havnens sammensatte område og etablere robuste, integrerede sidde- og opholdsområder.

”Vi er nået en vigtig milepæl i de to projekter”, siger formand for Klima- og Miljøudvalget, Jonas Bejer Paludan
”Der er stadig et stykke vej endnu, da mange myndigheder skal tages i ed samtidig med, at de konkrete projekter bliver tegnet.

Men mit budskab til de mange beboere i Nordmarken og på Strandgade ved havnen er alligevel klart: Der er lys forenden af tunnelen og vi krydser alle fingre for, at alt kommer til at gå så smidigt som muligt, så vi kan hurtigt kan se gravemaskinerne gå i gang”, siger formanden.