Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2016-04-18 til 2016-04-27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Tyveri fra taske – Jernbanegade

Kl. 1100 modtog politiet en anmeldelse fra en 73-årig kvinde fra Borup, som efter brug af sit betalingskort i kiosken på Roskilde station i tidsrummet kl. 1000-1020 havde fået stjålet sin pung fra en taske. Hun bemærkede intet under tyveriet, som hun først opdagede i toget, da hendes taskes lynlås stod åben. Da hun ville spærre sit betalingskort, kunne banken oplyse, at der allerede uberettiget var hævet 14.400 kr. via en hæveautomat.

Politiet erindrer om, at det er særdeles vigtigt at skjule PIN-koden, når et betalingskort anvendes. Uden en afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en trick- eller lommetyv. Skjul indtastningen af PIN-koden med den frie hånd, og stå tæt på terminalen, når PIN-koden indtastes, således at uvedkommende ikke kan aflure PIN-koden ved enten at kigge over skulderen eller rundt om dig.

Butikstyveri – Ro’s Torv

Kl. 1614 anmeldte personalet i Føtex, at en udenlandsk mand blev tilbageholdt, efter han var blevet afsløret i at stjæle fra butikken. Politiet anholdt en 36-årig mand fra Litauen, der blev sigtet for tyveri af 37 stk. make-up-artikler til en samlet værdi af 5008 kr. Efter afhøring til sagen med assistance fra en tolk har den anholdte overnattet i et arresthus, idet han onsdag skal fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Roskilde kl. 1130 med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling.

Gratist nægtede at oplyse navn – Jernbanegade

Kl. 2115 bad DSB om assistance til at konstatere identiteten på en passager uden gyldig billet. Han ville oplyse sit navn mv. til DSB, som nu ønskede politiets hjælp til at identificere manden. Heller ikke politiet kunne i første omgang få et navn ud af manden, som derfor blev anholdt og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, fordi han nægtede at oplyse sit navn til politiet. Der var tale om en 23-årig mand fra Hobro, som blev løsladt efter ca. 1 time, da han fortalt lidt om sig selv. Han kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen – ud over en kontrolafgift fra DSB.

Butikstyveri 

Kl. 2010 anholdt politiet en rumænsk 26-årig kvinde, som i forening med ukendt medgerningsmand stjal makeup og parfume i Føtex, Jernbanegade. Hun blev fremstillet i retten søndag, hvor hun fik en straksdom på 30 dages fængsel og udvisning af DK i 6 år.

Spirituskørsel 

Kl. 0450 anholdt politiet en 39-årig mand fra Borup, der kørte i bil på Ringstedvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve. Kørekort havde han ikke. Det var frakendt ham ved en tidligere lejlighed.

Færdselsuheld – Syvvejen, Viby Sj. 

Kl. 0824 kørte politiet ud til færdselsuheld, hvor en bilist havde påkørt et helleanlæg. Det viste sig, at en 43-årig mand fra Viby Sj. af ukendte årsager kørte ind i et helleanlæg, hvorefter bilen rullede rundt, men landede på hjulene igen. Både føreren og passageren i bilen slap uskadt, men bilen ramte også en lygtepæl og en postkasse. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Butikstyveri – Algade

Kl. 1429 kørte politiet til supermarkedet Kvickly, hvor to udenlandske mænd var tilbageholdt efter tyveri af tre flasker whisky til en værdi af ca. 1500 kr. Politiet kunne i butikken anholde to mandlige asylansøgere på 23 og 29 år fra Hviderusland, som blev sigtet for tyveri. Ved ransagning af deres personbil, der var forsynet med tyske prøvenummerplader, fandt politiet ikke yderligere effekter af politimæssig interesse. De to mænd blev løsladt efter endt sagsbehandling, og de kan forvente at modtage en bøde som afgørelse på deres sag.

Forsøg på tyveri fra taske – Jernbanegade

Kl. 1017 anmeldte en 51-årige kvinde fra Roskilde, at hun kl. ca. 0825 i ventetiden på perron 3 på Roskilde station havde overrasket to mænd, der rodede rundt i hendes rygsæk. Da de blev opdaget, undskyldte de og skyndte sig væk.

Tricktyveri på gaden 

Kl. 0947 anmeldte en 82-årig kvinde fra Roskilde, at hun torsdag d. 140416 kl. ca. 1430 havde købt ind i et supermarked i Gundsømagle. Da hun kom hjem til sin bopæl i Roskilde, blev hun kontaktet af to fremmede – en mand og en kvinde – der spurgte om vej til hospitalet på gebrokkent engelsk. Hun tilkaldte sin nabo for at hjælpe lidt med sproget, og under venligheden fra den 82-åriges side fik de to fremmede lejlighed til at stjæle hendes dankort fra tasken. Efterfølgende blev der uberettiget hævet 2.000 kr. i en hæveautomat. De to fremmede blev beskrevet som: A: Kvinde, 165 cm, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort; B: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 50-55 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Skaldet, Yderligere kendetegn: Høje tindinger., Iført: Brun skindjakke, hvid skjorte,, Medbragte: Kalender/opslagsbog.

Politiet formoder, at PIN-koden på den 82-åriges dankort må være blevet afluret i forbindelse med indkøbene i supermarkedet. Husk derfor at beskytte PIN-koden under indtastningen, da et betalingskort uden PIN-kode intet er værd for en trick-/lommetyv.

Indbrud i blomsterforretning (forsøg) – Køgevej

Kl. 0434 fik politiet en anmeldelse om, at tre mænd forsøgte at sparke døren op til en blomsterforretning. Da de følte sig opdaget af et vidne, tog gerningsmændene flugten mod “Røde Port”. Politiet kørte til området og ledte efter de tre mænd, som blev truffet på Vindingevej. Der var tale om tre mænd på 19, 27 og 30 år fra Litauen, som blev anholdt og sigtet for at stå indbrudsforsøget. Alle tre sigtede blev løsladt efter endt sagsbehandling.

Tricktyveri på gaden 

Kl. 1721 anmeldte en 79-årig kvinde fra Roskilde, at hendes 84-årige og demente mand pludselig bar en anden ring på end den, han bar, da han gik hjemmefra. På mandens gåtur i tidsrummet kl. ca. 1015-1115 i området ved Gartnervang, Motelvej, Køgevej og Astersvej havde han mødt en dansktalende kvinde, hvis ærinde han ikke huskede. Anmelderen og politiet kunne efterfølgende konstatere, at han havde fået stjålet sin egen guldring, der var blevet “erstattet” med en anden ring i et gulligt metal. Derudover havde manden også fået en halskæde i gulligt metal om halsen. Den dansktalende kvinde kan ikke beskrives yderligere.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket en kvinde i nær kontakt med den 84-årige mand i området ved Gartnervang, Motelvej, Køgevej og Astersvej søndag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, idet politiet anser sagen for at være et af de “klassiske” tricktyverier over for ældre medborgere, hvis opmærksomhed afledes under tyveri af f.eks. værdifulde smykker.

Indbrud i perioden
Sivænget, Snoldelev, Gadstrup
Kildevænget, Snoldelev, Gadstrup
Kærholmen, Gundsømagle, Roskilde
Bygvej, Jyllinge
Københavnsvej, Roskilde
Præstemarksvej, Roskilde
Vestergade, Roskilde
Lønbjergtoften, Vindinge, Roskilde
Brordrupvej, Kamstrup, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Nanortalikvej, Himmelev, Roskilde
Jernaldermarken, Himmelev, Roskilde
Bymarken, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Køgevej, Roskilde
Ågerupvej, Ågerup, Vipperød