Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde i tidsrummet 2016-04-12 til 2016-04-20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Butikstyveri – Algade

Kl. 1429 kørte politiet til supermarkedet Kvickly, hvor to udenlandske mænd var tilbageholdt efter tyveri af tre flasker whisky til en værdi af ca. 1500 kr. Politiet kunne i butikken anholde to mandlige asylansøgere på 23 og 29 år fra Hviderusland, som blev sigtet for tyveri. Ved ransagning af deres personbil, der var forsynet med tyske prøvenummerplader, fandt politiet ikke yderligere effekter af politimæssig interesse. De to mænd blev løsladt efter endt sagsbehandling, og de kan forvente at modtage en bøde som afgørelse på deres sag.

Forsøg på tyveri fra taske – Jernbanegade

Kl. 1017 anmeldte en 51-årige kvinde fra Roskilde, at hun kl. ca. 0825 i ventetiden på perron 3 på Roskilde station havde overrasket to mænd, der rodede rundt i hendes rygsæk. Da de blev opdaget, undskyldte de og skyndte sig væk. De to mænd blev beskrevet som:

Tricktyveri på gaden

Kl. 0947 anmeldte en 82-årig kvinde fra Roskilde, at hun torsdag d. 140416 kl. ca. 1430 havde købt ind i et supermarked i Gundsømagle. Da hun kom hjem til sin bopæl i Roskilde, blev hun kontaktet af to fremmede – en mand og en kvinde – der spurgte om vej til hospitalet på gebrokkent engelsk. Hun tilkaldte sin nabo for at hjælpe lidt med sproget, og under venligheden fra den 82-åriges side fik de to fremmede lejlighed til at stjæle hendes dankort fra tasken. Efterfølgende blev der uberettiget hævet 2.000 kr. i en hæveautomat. De to fremmede blev beskrevet som: A: Kvinde, 165 cm, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort; B: Mand, Sydeuropæisk af udseende, 50-55 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Skaldet, Yderligere kendetegn: Høje tindinger., Iført: Brun skindjakke, hvid skjorte,, Medbragte: Kalender/opslagsbog.

Politiet formoder, at PIN-koden på den 82-åriges dankort må være blevet afluret i forbindelse med indkøbene i supermarkedet. Husk derfor at beskytte PIN-koden under indtastningen, da et betalingskort uden PIN-kode intet er værd for en trick-/lommetyv.

Indbrud i blomsterforretning (forsøg) – Køgevej

Kl. 0434 fik politiet en anmeldelse om, at tre mænd forsøgte at sparke døren op til en blomsterforretning. Da de følte sig opdaget af et vidne, tog gerningsmændene flugten mod “Røde Port”. Politiet kørte til området og ledte efter de tre mænd, som blev truffet på Vindingevej. Der var tale om tre mænd på 19, 27 og 30 år fra Litauen, som blev anholdt og sigtet for at stå indbrudsforsøget. Alle tre sigtede blev løsladt efter endt sagsbehandling.

Tricktyveri på gaden 

Kl. 1721 anmeldte en 79-årig kvinde fra Roskilde, at hendes 84-årige og demente mand pludselig bar en anden ring på end den, han bar, da han gik hjemmefra. På mandens gåtur i tidsrummet kl. ca. 1015-1115 i området ved Gartnervang, Motelvej, Køgevej og Astersvej havde han mødt en dansktalende kvinde, hvis ærinde han ikke huskede. Anmelderen og politiet kunne efterfølgende konstatere, at han havde fået stjålet sin egen guldring, der var blevet “erstattet” med en anden ring i et gulligt metal. Derudover havde manden også fået en halskæde i gulligt metal om halsen. Den dansktalende kvinde kan ikke beskrives yderligere.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket en kvinde i nær kontakt med den 84-årige mand i området ved Gartnervang, Motelvej, Køgevej og Astersvej søndag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, idet politiet anser sagen for at være et af de “klassiske” tricktyverier over for ældre medborgere, hvis opmærksomhed afledes under tyveri af f.eks. værdifulde smykker.

Spirituskørsel 

Kl. 0814 anholdt politiet en 55-årig mand fra Assens, der kørte på Holbækmotorvejen i sin bil. Han var påvirket og fik udtaget en blodprøve.

Forsøg på tricktyveri 

Kl. 1230 kom ind 69-årig kvinde ud fra en klinik på Stændertorvet, da hun blev kontaktet af to kvinder, der viste den 69-årige et stykke papir med en adresse. Den ene stod bag kvinden og den anden foran.

Den 69-årige viftede de to kvinder af og skyndte sig videre. Kvinden bemærkede, at flere andre mennesker blev kontaktet af de to kvinder, der beskrives som mellemøstlig udseende, 20-25 år, hvoraf den ene talte dansk med accent. Det lykkedes ikke at finde de to kvinder, som politiet gerne havde hjulpet med at finde vej, om ikke andet så til politistationen i Roskilde, da der ud fra kvindernes handlemåde var mistanke om, at der var et tyveri under opsejling.

Spirituskørsel 

Kl. 2114 blev en bil med en 28-årig mand fra Mørkøv som fører, standset på Holbækmotorvejen. Manden var påvirket og fik udtaget en blodprøve.

Anholdt for vold 

Kl. 1500 fik politiet en anmeldelse om vold begået på en institution på Boserupvej. En 27-årig mand opførte sig voldeligt over for personale på stedet. Han var nu forsvundet fra stedet. Kl. 1852 fandt politiet den pgl. i Roskilde by, hvor han blot sad på en bænk. Manden blev anholdt og taget med til politistationen. Han var påvirket af narkotika og blev derfor sat i detentionen. Den anholdte bliver afhørt nærmere torsdag, og politiets jurister vil vurdere, om han evt. skal fremstilles i grundlovsforhør.

Forsøg på tyveri fra lomme 

48-årig kvinde fra Roskilde kom kl. 0757 gående på trappen til perron 2 på Roskilde Station, da hun bemærkede et udenlandsk par, der forsøgte at stjæle hendes pung fra en lomme. Forurettede råbte op og parret forsvandt skyndsomst fra stedet uden pung. Begge beskrives som østeuropæere ca. 20-25 år gamle. Politiet fandt ikke frem til de to unge.

Forsøg på bedrageri 

Kl. 1116 kontaktede en mand en forretning på Guldblommevej. Manden udgav sig for at komme fra et firma. Manden bestilte 10 Iphones i firmaet.

Firmaet på Guldblommevej fattede mistanke og kontaktede det navngivne firma, som manden skulle ringe fra. Her kendte de ikke noget til købet.

Kort efter dukkede en mand op på Guldblommevej, der hævdede, at han skulle hente en pakke, der var bestilt.

Politiet blev tilkaldt, og en 27-årig mand fra København blev sigtet for forsøg på bedrageri. Han kan nu se frem til at få sagen behandlet i retten på et senere tidspunkt.

Uro

Kl. 0000 var politiet på Hestetorvet, hvor der var 2-3 personer, der var i slagsmål i.flg. anmeldelsen. Politiet traf nogle mennesker på stedet, der alle blev bortvist.

Hvad uroen reelt skyldtes vides ikke.

Tricktyveri 

Kl. 1107 kom to arabisk udseende mænd ind i en forretning på Ringstedgade, hvor de ville betale med en 1000 kr. seddel for nogle varer. Det lykkedes dem at komme af sted med 500 kr. i blandede kontanter i forbindelse med handlen, som de ikke skulle have haft tilbage.

Blufærdighedskrænkelse 

En 24-årig kvinde fra Roskilde var kl. 1240 ude at løbe i Hyrdehøjskoven. Ca. 2 km. inde i skolen så hun en mand, der stod gemt bag en busk. Manden havde tøj på, men han havde sit lem ude af bukserne. Manden sagde ikke noget til kvinden, der blot skyndte sig videre. Politiet sendte en hundepatrulje til stedet for at lede efter manden, der var forsvundet i mellem tiden. Han beskrives som 30-45 år, brun hudfarve, blåligt tøj, der lignede en flyverdragt.

Brand 

Kl. 2001 kørte politi og brandvæsen til haveforeningen Roars Gave, hvor der var brand i et kolonihavehus. Det viste sig, at nogle elledninger var kortsluttet og skyld i branden. Der skete kun minimal skade ved branden, der hurtigt blev slukket.

Indbrud i perioden
Kærholmen, Gundsømagle, Roskilde
Pilevænget, Havdrup
Jernaldermarken, Himmelev, Roskilde
Bymarken, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Køgevej, Roskilde
Skomagergade, Roskilde
Holbækvej, Roskilde
Helligkorsvej, Roskilde
Ågerupvej, Ågerup, Vipperød