Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2016-03-29 til 2016-04-06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

 

Færdselsuheld – Herringløse

Kl. 1522 skete et færdselsuheld på Sengeløsevej, hvor en 20-årig mand fra Tåstrup i sin personbil kørte ad Sengeløsevej, hvor han påkørte et autoværn. Der skete ingen personskade ved uheldet. Føreren af bilen blev sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Poppelgårdsvej

Kl. 2020 standsede politiet en personbil ført af en 18-årig mand fra Gadstrup til rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Den 18-årige kunne ikke fremvise noget kørekort, fordi han for tre uger siden var blevet frakendt kørekortet som følge af en sag om en tidligere narkokørsel. Han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Da politiet ved nærmere undersøgelse af hans personlige forhold kunne konstatere, at han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet personbilen med henblik på senere konfiskation. Den 18-årige vil blive indkaldt til et retsmøde, når straffen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Kitesurfere i problemer

To kitesurfere var tilsyneladende i problemer på Roskilde Fjord ud for Veddelev kl. 2028.. Begge klarede selv at komme i land. Den ene kom i land ved Veddelev,medens den anden kom i land på den vestlige side af fjorden ved Sct. Hans. Der var således ingen redningsaktion i forbindelse med hændelsen.

Forsøg på indbrud i villa – en anholdt 

Kl. 0154 anholdt politiet en 27-årig mand fra Roskilde, der forsøgte at stikke af fra politiet i en bil, da politiet traf ham på Gartnervang. Bilen var forsynet med stjålne nummerplader, og der fandtes diverse indbrudsværktøj i bilen. Udover forsøg på indbrud blev han sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand, overtrædelse af våbenloven ved at være i besiddelse af en ulovlig kniv. Han sidder fortsat anholdt og vil blive afhørt i løbet af tirsdag formiddag.

Narkopåvirket bilist

Kl. 1353 anholdt politiet en 23-årig mand fra Roskilde, der blev standset på Søndre Ringvej. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Mistænkeligt forhold 

Kl. 1620 kom en kvinde og en mand til den 63-årige kvindelige anmelder fra Ringsted, hvor de to fortalte, at de kom fra Amnesti International, hvor de spurgte, om kvinden ville være medlem. Hun skulle bare give alle sine personlige oplysninger, inkl. sit fulde cpr.nr.Det ville kvinden naturligvis ikke.Politiet følger nu op på sagen.

Spirituskørsel – Søndre Ringvej

Kl. 1001 anholdt og sigtede politiet en 37-årig mand fra Mørkøv for spirituskørsel i en personbil, som den 37-årige førte usikkert i forbindelse med en svingning i krydset ved Køgevej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tyveri fra lomme/taske – Jernbanegade

Kl. 2100 modtog politiet en anmeldelse fra en 57-årig kvinde fra Lundby om tyveri af hendes dankort og mastercard onsdag d. 300316 kl. ca. 1330 ved stationen. Hun havde foretaget et mindre indkøb i kiosken på stationen og havde anvendt det ene af betalingskortene i den forbindelse. Hendes PIN-kode kunne måske være blevet afluret, inden begge kort efterfølgende og ubemærket blev stjålet. Hun havde nu konstateret, at de stjålne kort var blevet misbrugt til hævning af 32.000 kr. kontant i en hæveautomat og i en bank, ligesom et kort var blevet benyttet til hævning af 1.000 kr. i en kiosk i Slagelse. Politiet efterforsker nu sagen i håb om, at eventuel overvågning kan afsløre gerningsmanden til enten tyveriet eller de uberettigede kontanthævninger.

Politiet erindrer igen om vigtigheden af at skjule et betalingskorts PIN-kode, når denne indtastes i forbindelse med betaling for et varekøb eller ved en hævning i en kontantautomat. Uden afluret PIN-kode er et betalings-/hævekort intet værd for en tyv.

Uorden – Stationscentret

Kl. 0020 kørte politiet med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, til området foran en døgnåben kiosk, hvor 20-25 personer var røget i slagsmål med hinanden. Den massive tilstede af politi fik hurtigt lagt en dæmper på de tilstedeværende, som af ukendte årsager var røget i slagsmål, og som efterfølgende blev bedt om at gå væk fra stedet for at undgå yderligere uro. Kun en 20-årig mand fra København NV blev anholdt og lagt til afrusning i detentionen. Ved løsladelse blev han sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for at deltaget i slagsmålet.

Vold – Viby

Kl. 1608 blev anmeldt om vold på Parkvej/Valorevej, hvor en 56-årig mand fra Viby kørte ad Parkvej mod syd i sin bil. En anden bil kørte meget tæt på den 56-åriges bil og ville gerne passere, hvilket den gjorde.

I krydset Parkvej/Valorevej steg manden i den anden bil – en Mazda – ud af bilen og hoppede op på køleren af den 56-åriges bil og slog på forruden, så den gik i stykker, og dernæst blev den 56-årige slået en gang i ansigtet med knyttet næve, hvorefter manden i Mazdaén kørte igen.

Politiet efterforsker nu sagen og vil gerne tale med vidner, der har hørt eller set noget i relation til sagen.ring på 114.

Narkokørsel 

Kl. 1619 anholdt politiet en 20-årig mand fra Tune, der blev standset på Kamstrupvej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Bedrageri på nettet 

Kl. 1452 anmeldte en 46-årig kvinde fra Roskilde, at hun på nettet var kommet i kontakt med en mand, der var udstationeret i Syrien for den amerikanske hær. Dernæst handlede det om, at overføre penge på forskellig vis til forskellige konti bl.a. til en person i Nigeria.

Det er ikke første gang, at politiet ser den form for henvendelser, og vores råd er, at man ikke skal indgå i aftaler om at overføre penge eller andet, hvis man ikke vil blive snydt. I den aktuelle sag, er der oversendt flere tusinde kroner til forskellige konti.

Brand i bil 

Kl. 1543 gik der ild i en bil, der holdt i et lyskryds på Trekroner Parkvej. Det var tilsyneladende en teknisk fejl. Ingen personer kom til skade ved branden.

Eftersøgning

Kl. 1206 blev en 76-årig mand fra Roskilde efterlyst. Pgl. er dement, og familien var selv ude at lede efter manden. Det var imidlertid en kvindelig medarbejder fra politiets servicecenter i Roskilde, der fandt manden på Køgevej. Den kvindelige medarbejder havde selv skrevet efterlysningen, medens hun var på arbejde. Hun bemærkede manden ud fra signalementet og tilkaldte politiet, der sørgede for at manden kom godt hjem.

Mistænkeligt forhold – Ringsted og Roskilde

Kl. 1205 forsøgte to udlændinge at samle penge ind til en døveskole i Nørregade i Ringsted. Det lykkedes ikke politiet at få fat i personerne.

Kl. 1350 forsøgte to udlændinge at samle penge ind på Algade i Roskilde under lignende omstændigheder. Det lykkedes heller ikke ved denne lejlighed at finde frem til personerne.

Drab – Roskilde

Fredag kl. 2002 blev anmeldt om drab i Roskilde, hvor en 57-årig kvindelig medarbejder døde efter knivstik. Drabet forøvet af den 30-årig mand. Der henvises til udsendte pressemeddelelser. Politiet har ikke flere kommentarer til sagen i øjeblikket.

Tricktyveri – Tofthøjvej, Viby Sj.

Kl. 1740 anmeldte en 78-årig kvinde fra Viby Sj., at hun i tidsrummet kl. 1445-1510 havde uventet besøg af mindst én person. En kvinde blev lukket ind efter at have banket på døren og begyndte at tale til den 78-årige på et sprog, som hun ikke forstod.

Medens kvinden holdt kontakten med den 78-årige, fornemmede hun, at en anden person foretog sig noget bag hende i hendes bolig. Da den ordførende kvinde havde forladt stedet, opdagede den 78-årige tyveri af dankortet fra hendes pung, der havde ligget i en reol.

På netbank kunne den 78-årige se, at kortet var forsøgt misbrugt i tre tilfælde, inden det blev spærret.

Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Mellemøstlig af udseende, 20-30 år, 170-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Fremmedsprog, Iført: mørkt tøj, hvidt tørklæde, flere armbånd. Ingen oplysninger om den medsammensvorne, der stjal dankortet.

Færdselsuheld 

Kl. 1331 skete et færdselsuheld i krydset Lindenborgvej/Stamvejen, Svogerslev, hvor en 32-årig mand fra Valby kørte frem for ubetinget vigepligt fra Stamvejen, hvor han blev påkørt af en anden bil, der blev ført af en 63-årig mand fra Hedehusene. Uheldet førte til, at den 63-årige måtte behandles på sygehus for en brækket hånd.

Indbrud i perioden

Ramsømaglevej, Gadstrup
Ryttergårdsbakken, Gundsømagle
Knudsvej, Jyllinge
Penselstrøget, Roskilde
Lindenborgvej, Roskilde
Østre Vindingevej, Roskilde
Gartnervang, Roskilde
Trekroner Centervej, Himmelev, Roskilde
Brudelysvej, Roskilde