Den 29. marts offentliggøres vinderen af arkitektkonkurrencen for Kildegården. Det skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

roskilde
Det sker i Roskilde Håndbolds lokaler på Kildegården

Arkitektkonkurrencen om fremtidens indretning af Kildegården er netop afsluttet. Der har deltaget tre arkitektteams, som har givet deres forslag til, hvordan Kildegården overordnet set skal indrettes. De har også givet mere detaljerede bud på, hvordan de centrale udearealer skal indrettes, og hvordan den nye bygning, Kunstens Hus, skal se ud.

Afslutningen af konkurrencen er samtidig startskuddet til konkret at omdanne Kildegården. Det sker med fokus på en nyindretning af de centrale udearealer og opførelse af Kunstens Hus.

Konkurrencen har også omfattet skitseringen af en helhedsplan for området, som giver bud på, hvordan Kildegården kan integreres på en inspirerende måde i byen.

Roskildes fremtidige kraftcenter
Kildegården er i fuld gang med at blive til Roskildes fremtidige kraftcenter for idræt, kultur og fritid.

Kildegården indrettes med Kunstens Hus, Musikkens Hus, Oplysningens Hus og Idræts- og Bevægelsescenteret, som sammen med aktiverende udearealer vil skabe rammen om en ny, aktiv bydel.

Kildegårdens unikke placering på kanten af Roskildes historiske centrum og som nabo til blandt andet Roskilde Idrætspark, Roskildehallerne og det regionale spillested Gimle, giver et helt særligt udgangspunkt for at bygge bro mellem de mange eksisterende og fremtidige aktiviteter.

Hver uge vil flere tusinde brugere udfolde sig med alt fra springgymnastik, bordtennis, forældrebarngymnastik, ældremotion og trampolinspring, over kunstnerisk udfoldelse gennem billeder, skulpturer og musik, til boglige fag og fordybelse. Hertil kommer Klub Kildegårdens mange daglige brugere.