Amer er 24 år og går på Clavis Sprog og Kompetencecenter i Roskilde. Han har været i Danmark i 8 måneder, og bor sammen med sin familie. ”Min kommune er Lejre, 12421818_962018407207363_1140379107_n(1)men jeg bor Frederikssund på hotel. Fordi Lejre kommune ikke huse… kun vente”. Amer kom til Danmark med to af sine brødre og deres far, og de håber alle at de en dag også kan få deres mor og to mindre søskende med herop.Resten af familien bor stadig i Jordan, hvor de tre brødre også er vokset op. Deres far flygtede fra Syrien for 35 år siden, og deres liv i Jorden var meget hårdt. Derfor valgte de at tage rejsen gennem Europa, som varede i mere end 3 måneder.

Amer, 24, Obeyda, 23 og Ali, 22.
Brødrene Amer, 24, Obeyda, 23 og Ali, 22.

Amer studerer hårdt, og har et klart mål med sin uddannelse på sprogskolen. Han skal afslutte Danskprøve 2, og så skal han på teknisk skole og læse til kok. Sammen med sine brødre vil han gerne åbne en restaurant, og han har ingen planer om at tage tilbage til hverken Jordan eller Syrien. Han fortæller at han ikke har nogen forbindelse til Syrien, så håber at han få et godt og nyt liv her i Danmark, med en restaurant, sin familie og blive gift med en god kvinde – måske endda en dansk pige.

Amer har i dag haft en rigtig god dag, hvor hans klasse på sprogcentret var på udflugt i Danmark. I løbet af dagen skulle de lave interviews med danske personer, og det syntes han var rigtig sjovt, og at de var meget søde og venlige når han spurgte om de ville svare på hans spørgsmål. Han skulle egentlig kun lave ét interview, men nåede at lave 5 interviews, hvor nogle af dem bagefter gav ham krammer, og det var han rigtig glad for. Han fortæller også at en dansk person på gaden, så gruppen fra sprogskolen gå sammen, og råbte ”Velkommen til Danmark”. Det synes han var ”meget flot”, og det gjorde ham glad, bare at tænke på.
Amer er blot én ud af de mange unge som lige for tiden lærer dansk på sprogcentret i Roskilde. Klasserne vokser i takt med at flere og flere får opholdstilladelse, og selvom at der måske ikke er huse nok til alle rundt om i landets kommuner, så har de unge på skolen det godt og er glade for at kunne gå i skole og lære, så de kan komme videre med deres liv.