Pressemeddelelse fra Roskilde Kommunedownload (16)

”Roskildes Integrationspris” uddeles for første gang

Mange mennesker i hele Roskilde kommune har inden for det sidste års tid ydet en bemærkelsesværdig indsats med hjælp og støtte til de mange flygtninge, der er kommet her til vores område.

Det er frivillige, det er virksomheder, det er idrætsforeninger og mange andre organisationer, som har valgt at prioritere tid og energi på integrationsarbejdet til glæde for den enkelte flygtning og for samfundet.

Roskildes Integrationsråd vil gerne påskønne denne indsats og har derfor indstiftet ”Roskildes Integrationspris”. Prismodtageren/ere skal have ydet en ekstraordinær eller nytænkende indsats, som har medvirket til at forbedre integrationen i Roskilde kommune. Der vil blive lagt vægt på, at modtageren af prisen har bidraget til realisering af kommunens vision for integration:

• at skabe ligeværdighed og lige muligheder for alle borgere uanset etnisk baggrund
• at fremme samarbejdet mellem borgere, organisationer og andre aktører om integration som en helhedsorienteret indsats
• at nydanske børn har samme muligheder for at få en god skolegang som etnisk danske børn, og at nydanske unge gennemfører en uddannelse på lige fod med danske unge
• at nydanske borgere er selvforsørgende og har fodfæste på det danske arbejdsmarked
• at fremme et mangfoldigt arbejdsmarked på offentlige og private arbejdspladser hvor Roskilde Kommune som arbejdsplads fremstår som rollemodel
• at skabe større lighed i sundhed for borgere uanset etnisk baggrund
• at opnå større deltagelse i foreningslivet for nydanske børn
Alle borgere i kommunen kan indstille kandidat/er til Integrationsprisen. Der er deadline for at modtage prisindstillinger mandag den 25. Januar kl. 12. Indstillinger sendes til Jurgita Petersen på jurgitap@roskilde.dk og indeholder:
• Navn og email på indstilleren
• Navn, telefon og email adresse på kandidaten, samt evt. organisation, firma eller lign.
• Begrundelse for indstillingen: Hvordan har kandidaten ydet en ekstraordinær eller nytænkende indsats, som har medvirket til at forbedre integrationen i Roskilde kommune?

Prisen er på 10.000 kr. og uddeles på det store JobMatch arrangement i Roskilde Kongrescenter onsdag den 17. Februar 2016, hvor Roskilde Integrationsråd deltager med sin egen stand.

For yderligere oplysninger kontakt: Necdet Oklu, formand for Roskildes Integrationsråd på telefon 4027 8976, e-mail oklunecdet@gmail.com , eller Erik Lyby på mobil 2627 5050 email: erik.lyby@jacaranda.dk .