Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2016-01-05 til 2016-01-13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.
Har du kendskab til lovovertrædelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte redaktionen på redaktion@dit-roskilde.dk.

Falsk indsamling, Roskilde og Holbæk
Tidspunkt: 2016-01-11

Anmeldt kl. 1115: En falsk indsamling for døvstumme rumænere på Trekroner Alle. To mænd kørte i en tysk indregistreret Opel Vectra og samlede penge ind. Senere fik politiet en om anmeldelse om det samme fra Valdemar Sejrs Vej i Holbæk. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til bilen eller indsamlerne.
Politiets råd er, at man ikke giver penge til lignende indsamlinger, men holder sig til de officielle indsamlinger fra kendte organisationer, hvis man vil undgå, at pengene blot ryger i bedrageres lommer.

Narkopåvirket bilist, Roskilde.
Tidspunkt: 2016-01-11

Anmeldt kl. 1836: Politiet anholdt en 19-årig mand fra Kirke-Hyllinge, der kørte i bil på Holbækvej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Lov om euforiserende stoffer, Roskilde.
Tidspunkt: 2016-01-11

Anmeldt kl. 1750: Politiet fandt frem til forskellige effekter i en bil, der blev standset på Holbækvej. Effekterne tydede på salg af narkotika. Politiet fandt i alt ca. 45 gram hash fordelt på salgsposer af 1, 5 gram hash samt kontanter og regnskab. De to personer i bilen, en 19-årig fra Kirke-Hyllinge og en 19-årig fra Dianalund, blev begge sigtet for overtrædelse lov om euforiserende stoffer.

Vold, Roskilde.
Tidspunkt: 2016-01-11

Anmeldt kl. 0122: Politiet kommer til diskotek på Jernbanegade, hvor en dørmand var blevet slået med knytnæveslag. Slaget skete i forbindelse med, at en mand blev ekskorteret ud fra diskoteket. Gerningsmanden, en 18-årig mand fra Kirke-Såby, blev sigtet for vold. Han blev løsladt ud på formiddagen, og sagen vil senere blive behandlet i retten.

Søndag – mandag

Færdselsuheld, Roskilde.
Tidspunkt: 2016-01-08

Anmeldt kl. 2018: Et færdselsuheld skete på Ringstedvej/Æblehaven, hvor en 50-årig kvinde fra Lille-Skensved kørte i bil i sydgående retning ad Ringstedvej. I fodgængerfeltet påkørte kvinden en 42-årig kvinde fra Roskilde, der efterfølgende blev bragt til sygehus. Kvinden blev indlagt. Hun er ikke kommet alvorligt til skade som følge af uheldet.

Anholdelse, Roskilde.
Tidspunkt: 2016-01-08

Anmeldt kl. 0354:  Politiet anholdt en 17-årig dreng på Ringstedgade, der opførte sig provokerende. Han stillede bl.a. et vejskilt ud på vejen, der var til gene for en ambulance. Drengen var påvirket af spiritus. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev løsladt senere på morgenen med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Vold, Roskilde.
Tidspunkt: 2016-01-07

Anmeldt kl. 1438: Vold i Fakta på Rørmosen. En kunde slog på en 16-årig medarbejder i forretningen. Medarbejderen kom ikke alvorligt til skade. Kl. 1530 anholdt politiet en 30-årig mand fra Roskilde, der sigtes for volden. Han blev løsladt efter afhøring,. Sagen vil senere blive behandlet i retten.

Færdselsuheld med dødelig udgang, Roskilde.
Tidspunkt: 2016-01-07

Anmeldt kl. 1611: En bil holdt stille ved Støden. Bilen blev ført af en 74-årig mand fra Roskilde. Han overså muligvis en 85-årig mand fra Roskilde, der stod stille i kanten af vejbanen, hvor han var ved at tænde for sin cykellygte. Bilen væltede den 85-årige mand og dennes cykel. I bevidstløs tilstand blev den 85-årige bragt til sygehus, hvor han natten til torsdag afgik ved døden. De pårørende er underrettet.

Mistænkeligt forhold, Svogerslev, Roskilde
Tidspunkt: 2016-01-06

Anmeldt kl. 2150: Politiet fik anmeldelse om en mistænkelig mand, der havde ringet på et par døre i Søbredden, hvor han spurgte efter en lighter. Han blev afvist begge steder. Det var beboernes opfattelse, at det kun var en dårlig undskyldning, at han skulle låne en lighter. Manden forsvandt fra stedet.
Han beskrives som: mand, mellemøstlig udseende, 16-17 år, 175-180 cm, spinkel, iført lang sort frakke. Desudn medbragte han en rygsæk.
De to beboere har handlet korrekt. Ring straks til politiet, hvis du kommer ud for noget lignende, så har politiet en chance for at komme til at tale med den pågældende. Ring 114 til politiet.

Indbrudstyv, Roskilde
Tidspunkt: 2016-01-05

Anmeldt kl. 0818: Anmelder kontaktede politiet, fordi en fremmed mand var set lusket rundt på samme vej, hvor anmelderen boede. Da den fremmede mand tidligere på morgenen også var blevet set af anmelderens hustru, kontaktede anmelderen politiet. Politiet kørte til området med hundepatrulje. De anholdt en 30-årig mand fra Rumænien i haven hos anmelderens genbo. Her havde den anholdte forsøgt at bryde en bagdør op med nogle medbragte redskaber. Den anholdte blev sigtet for forsøg på indbrud i villaen. Senere på eftermiddagen blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Her blev rumæneren straks idømt fængsel i 30 dage samt indrejseforbud i Danmark i 6 år. Efter dommen forblev han frihedsberøvet og påbegyndte straks afsoningen af den idømte straf, inden han skal udvises efter endt afsoning.

Indbrud i perioden
Jyllingeparken, Jyllinge
Præstemarksvej, Roskilde
Himmelevvej, Roskilde
Knud Den Stores Vej, Roskilde