Enestående chance for at se Astrid Lindgrens historie om drengen Bo, der rejser ud i verden. En historie om fantasi, mod og kærlighed.

Spilletid og -sted se kalenderen her Dit Roskilde
Mio-min-mio-795x1030

Roskilde Teater:
“Det er ikke altid nemt at være 9 år. Og slet ikke hvis ens adoptivforældre ikke bryder sig om én. Bo´s mor er død, og han har aldrig kendt sin far. Bo får mest kærligheden at føle på den hårde måde, og han mærker misundelsens stik i hjertet, når han ser sin bedste ven og hans far hygge sig med at lave modelfly. Bo ved, at hans egen far er et godt menneske, der går rundt ude i verden og leder efter Bo, fordi han savner ham.

Så en dag forsvinder Bo. Han møder en dame, som giver ham et postkort til ” Kongen af landet i det fjerne”, og der står, at kongens søn snart kommer hjem. Bo finder ud af, at han i virkeligheden hedder Mio, og at HAN er kongens søn. Kongen minder en hel del om hans bedste vens far – og kongen elsker virkelig sin hjemkomne søn. Han får også en ny ven, Jum-Jum – som minder ret meget om hans bedste ven! Og alting er meget bedre i dette land end derhjemme bortset fra, at i Landet Udenfor hersker den onde ridder Kato, som stjæler børn og giver dem stenhjerter. Selvom Prins Mio kun er et barn, bliver det hans opgave at drage ud sammen med Jum-Jum og bekæmpe ondskaben.”

Mio, min Mio er en teaterforestilling på baggrund af Astrid Lindgrens børnebog (1954) af samme titel. En klassiker , må man vel nok kalde den.

Mange børn stifter bekendtskab med bogen i deres skoletid. Det vil derfor være en helt særegen oplevelse at se den udspille sig på teater.

Det er ikke overdrevet, når man siger, at det er et mesterværk. En smuk, herlig, men også sørgmodig historie om en dreng, der bruger fantasien til at gøre sin verden bedre.

Som vi kender Astrid Lindgren, så er det en historie, der griber og sætter sig.

Instruktion: Moqi Simon Trolin

Kapelmester/komponist: Anders Ortman

Oversættelse/ bearbejdelse: Moqi Simon Trolin

Medvirkende: Kristian Boland, Nastja Arcel, Peder Holm Johansen m.fl. I alt 10 medvirkende.

Alder: fra 6 år

Køb billet her