Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2016-01-14 til 2016-01-20.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-Roskilde.dk

Mistænkeligt forhold – Roskilde.
2016-01-20

Anmeldt kl. 1015.  Mandag formiddag henvendte en mand sig på en adresse i Maglelunden. Manden påstod, at han skulle skifte en måler. Da beboeren ikke havde hørt noget om målerskift, blev manden ikke lukket ind, og han måtte gå med uforrettet sag.
Han beskrives som: Mand, dansk, 20-25 år, 170-175, alm. af bygning, lyst hår. Han medbragte ikke værktøj og var ikke iført arbejdstøj.
Forurettede gjorde det helt rigtige ved ikke at lukke pgl. ind. Enten har der været tale om et forsøg på indbrud, hvor undskyldningen med at skifte måler blev brugt, da der blev konstateret nogen hjemme, eller også har manden formentlig ville lave et tricktyveri ved at blive lukket ind i huset og dernæst lave tyveri.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.
2016-01-19

Anmeldt kl. 11.10. Politiet fik en anmeldelse om en hændelse, der fandt sted 15. januar 2016 kl. 10.00, hvor to mænd kom til en bolig på Kristianslund. De to udgav sig fra at komme fra skifteretten, og de skulle besigtige hjemmet. De gik rundt på stedet, og dernæst forlod de det igen efter at have sagt, at der ikke var noget, så de ville afslutte sagen. De to mænd var iført jakkesæt. Familien havde netop haft en dødsannonce i en avis, og det er formentlig grunden til, at man har fundet frem til stedet.
Skifteretten laver ikke den slags besøg, og det må derfor antages, at der har været tale om et forsøg på tyveri i stedet.

Spirituskørsel og narkokørsel – Roskilde.
2016-01-19

Anmeldt kl. 00.38. En 23-årig mand fra Viby blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og narkokørsel samt kørsel uden førerret, da han ikke havde kørekort.
Pågældende kørte i bil på Ringstedgade, da han blev standset af politiet. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt efter dette.

Uro – Roskilde.
2016-01-18

Anmeldt kl. 02.10. En 24-årig mand fra Roskilde blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han opførte sig provokerende på Hersegade, og han blev lagt i detentionen. Manden blev løsladt lørdag morgen, hvor han fik en bøde for sin optræden.

Lørdag – søndag

Drone fløjet sin vej – Viby, Roskilde.
2016-01-18

Anmeldt kl. 15.45. Politiet modtog oplysninger om, at en hvid/sort drone med fire propeller og et kamera var fløjet fra ejeren i retning mod Lejre. Så vidt vides, så har ejeren ikke set den efterfølgende.

Indbrud i villa – Svogerslev, Roskilde.
2016-01-18

Anmeldt kl. 22.15. Indbrud i en villa på Holbækvej, hvor der bl.a. var stjålet nøgler til en Peugeot og en Ford Mondeo samt forskellige andre effekter. Kl. 00.57 kørte en patrulje på Frederiksborgvej efter et af ovennævnte køretøjer. Da flere patruljer kom til, blev bilen standset og flere personer anholdt. De anholdte er en 16-årig dreng fra Kokkedal, en 16-årig fra dreng fra Roskilde og en 15-årig pige fra Roskilde og derudover blev tilbageholdt to 14-årige drenge fra Roskilde.
De to 14-årige blev løsladt efter en kort afhøring, og de øvrige anholdte blev løsladt i løbet af søndagen efter afhøring. Sagen vil efterfølgende blive behandlet af politiets jurister, og for de mindreåriges vedkommende vil sagen blive behandlet af de sociale myndigheder.

Uro – Roskilde
2016-01-18

Anmeldt kl. 03.14. En 19-årig mand fra Ringsted blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i Roskilde efter at have optrådt på Hestetorvet.

Børn på isen – Firkløvervej, Roskilde
2016-01-15

Anmedlt kl. 17.52. Politiet fik en henvendelse fra en bekymret borger, som kunne se fire børn på ca. 8 år lege på isen i gadekæret. Forgæves havde anmelderen forsøgt at få børnene væk og ønskede derfor politiet til stedet. Ved politiets ankomst kort efter var børnene dog forsvundet, så faren for, at nogen kunne komme til skade, var forsvundet. Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Falsk politimand ønskede hjælp – Gyldenkærnevej, Svogerslev, Roskilde
2016-01-15

Anmeldt kl. 21.24. Moderen til en 15-årig pige fra Roskilde kontaktede politiet, fordi datteren sammen med en veninde kl. ca. 21.00 var blevet kontaktet af en fremmed mand på Gyldenkærnevej. Manden havde oplyst, at han var fra politiet og havde brug for deres hjælp, så de skulle følge med hen ad en sti.
Pigerne blev mistænksomme og bad om at se mandens politiskilt. Han viste dem et skilt med teksten “politi” og oplyste at være en civilbetjent. Kort efter oplyste pigerne, at de ikke længere kunne følges med ham, hvorefter manden uden problemer accepterede, at de gik en anden retning.
Da pigerne var kommet hjem, checkede de på nettet, hvordan et rigtigt politiskilt så ud og konstaterede, at den fremmede mand havde vist et “hjemmelavet” politiskilt.
Pigerne beskrev den falske politimand som: Mand. Dansk af udseende, 30-35 år. Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid. Hårfarve: Brun. Ydre kendetegn: Pæn soigneret mand. Talte: Dansk.  Iført: Mørke ankelstøvler af læder, mørke cowboybukser. Medbragte: Taske, mrk. Dunlop.
Politiet ledte bl.a. med en hundepatrulje forgæves efter manden, der ikke på nogen måde havde forulempet pigerne. Det er således uopklaret, hvad mandens reelle hensigt med at ønske hjælp hos pigerne har været.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden – Køgevej, Roskilde
2016-01-15

Anmeldt kl. 02.07. Personalet på en fast-food-restaurant anmodede om assistance fra politiet, fordi en kvinde var blevet ophidset og kastede ting efter personalet, ligesom kvinden truede med at hoppe ud fra taget. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 24-årig kvinde fra Roskilde, der befandt sig højt oppe. Et springlagen blev rekvireret hos det lokale redningsberedskab, men det fik politiet ikke brug for, idet kvinden blev overtalt til at komme ned frivilligt. Efterfølgende kørte politiet hende til undersøgelse og fornøden behandling på et sygehus i Roskilde. Ingen ansatte led fysisk overlast i forbindelse med hændelsen.

Lov om euforiserende stoffer – Frederiksborgvej, Roskilde
2016-01-14

Anmeldt kl. 13.43. Politiet foretog en rutinemæssig kontrol af et køretøj og af personerne i bilen. En 16-årig ung mand fra Roskilde havde medbragt en pose, hvori der var 20 små “sølvkugler”. Disse kugler viste sig hver at indeholde ca. 1½ gram hash – formentlig med henblik på videresalg. Den 16-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik de ca. 30 gram hash beslaglagt. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i perioden
Hyldekærparken, Gundsømagle, Roskilde
Havevang, Roskilde
Boserupvej, Roskilde (2)
Dalager, Gevninge, Roskilde
Ibsgården, Roskilde (2)
Boserup, Roskilde
Bonderosevej, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Nakskovvej, Veddelev, Roskilde (2 steder)
Dronning Margrethesvej, Roskilde