download (1)

Efter en testperiode med ensrettet på Bygaden – og mange diskussioner – bliver gaden igen dobbeltrettet fra på onsdag. Det bliver som en såkaldt ”2 minus 1” vej med ekstra indsnævringer for at sætte hastigheden ned.

”Jeg håber vi har fundet frem til en løsning, som alle parter – både beboerne langs gaden og Bygadens daglige brugere – kan acceptere. Alle har været involveret i forløbet frem mod det resultat, vi er nået frem til”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen.

”Løsningen er, at vi genindfører den dobbeltrettede trafik, men samtidig har gjort alt for at dæmpe bilernes hastighed. Yderligere sørger vi for, at Bygaden ikke bliver belastet af unødig trafik”, forklarer Torben Jørgensen.
Der er lavet indsnævringer 4 steder på gaden, og samtidig er krydset ved Møllevej / Nordmarksvej bygget om. Det er sket, så det er helt tydeligt, at Bygaden er en sidevej på strækningen. Der vil også komme ændringer ved Kirkebjerg, som bygges om til en minirundkørsel, men det afventer, at arbejdet med kilen fra rundkørslen ned ad Kirkebjergvej går i gang.

Formålet med at ændre Bygaden til en “2 minus 1” er, at give mere plads til de lette trafikanter.
På en ”2 minus 1” vej skal bilisterne – når der ikke er modkørende trafik – placere sig midt på kørebanen, mellem de to kantbaner. Hvis der kommer modkørende, skal den stiplede kantbane overskrides, så der bliver plads til begge biler.
Som på almindelige veje skal bilister naturligvis placere sig bag ved cyklister, knallerter og gående, hvis de ikke kan passere en modkørende samtidigt med, at de kører forbi den lette trafikkant.