Roskilde Kommune har modtaget Den Danske Rehabiliteringspris for det målrettede arbejde, medarbejdere og ledere har udført for, at hele organisationen arbejder med rehabilitering. Det betyder en organisation og kultur, der har borgernes centrale ønske om at klare sig selv som omdrejningspunkt.

Prisen blev overrakt af formanden for de danske fysioterapeuter Tina Lambrect.
Med prisen følger en check på 10.000 kr.
RehabprisRoskilde Kommune får blandt andet prisen for en klar, systematisk og evidensbaseret tilgang til opgaven. Indsatsen hjælper rigtig mange borgere til, efter en periode med behov for hjælp, igen at leve selvstændige liv.

Det er Roskilde Kommunes Sundheds- og Omsorgsafdeling, der har udviklet og gennemført indsatsen, og ved prisoverrækkelsen blev der udtalt ønske om, at afdelingen vil fortsætte med at udvikle metoderne og anvende dem i arbejdet hos borgerne – og at den vil dele sin tankegang og model for rehabilitering med andre kommuner.

“Det er præcis også det der ligger i kortene i det fremtidige arbejde på ældreområdet i Roskilde Kommune. De dygtige ledere og medarbejdere arbejder systematisk og grundigt på, at tankegangen om rehabilitering skal gennemsyre hele organisationen. Resultaterne taler for sig selv, vi får hjulpet rigtig mange borgere med at klare sig igen. Det arbejde foresætter nu, det er klart. Vi vil blive ved med at udvikle og være foregangskommune på rehabiliteringsområdet”, siger Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Roskilde Kommune.

Den Danske Rehabiliteringspris uddeles af Rehabiliteringsforum Danmark, som er paraplyorganisation for en lang række centrale aktører inden for rehabilitering – både offentlige, private og organisationer.