Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2015-11-20 til 2015-11-26.

Bemærk! –  det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Personpåkørsel – mand omkommet – Søndergade, Viby Sj. – Roskilde
2015-11-26 – Kl. 0213 modtog politiet via alarm 112 en anmeldelse om, at en person formentlig var blevet påkørt på Viby St. Politiet og redningspersonale kørte til stationen, hvor myndighederne fandt en påkørt mand med så svære kvæstelser, at han var afgået ved døden. Manden var ved stationsområdet blevet ramt et gennemkørende tog, der ikke kunne nå at standse før påkørslen. Den omkomne blev senere identificeret som en 34-årig mand fra Asnæs, hvis pårørende er underrettet. Politiet undersøger nu sagen nærmere for at få klarlagt omstændighederne ved ulykken.

Mindre forurening – Universitetsvej, Roskilde
2015-11-24 – Kl. 0840 rykkede det lokale redningsberedskab og politiet ud efter en anmeldelse om en forurening. Det viste sig, at føreren af en tankvogn havde bakket, men overset en større cementblok, der var gemt i sneen. Der opstod et hul i tanken, så 50-100 liter olie løb ud i sneen. Olien blev forsøgt opsuget med såkaldt kattegrus. Ingen kom til skade ved uheldet.

Hjælpsom tyv – Jernbanegade, Roskilde
2015-11-24 – Kl. 1238 anmeldte en 70-årig kvinde fra Toftlund, at hun i forbindelse med indstigning i et tog på Roskilde station kl. ca. 1150 blev kontaktet af en fremmed mand, der tilbød sin hjælp med hendes bagage. Da hun var kommet ind i toget, og den hjælpsomme, fremmede mand igen hurtigt havde forladt toget, opdagede den 74-årige, at hun havde fået stjålet sin pung fra sin taske på skulderen. Hun mistænkte den hjælpsomme mand for at være tyven og beskrev ham som: mand, 50-55 år, dansk af udseende, muligvis østeuropæer, 180-190 cm høj, almindelig af bygning, kort hår, iført dunjakke og grå bukser, talte dansk. DSB-personale havde til offeret oplyst, at den mistænkte mand muligt var i ledtog med endnu en person, der også hastigt forlod toget sammen med ham.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden på området ved Roskilde station. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrudstyv overrasket – Kong Magnus Vej, Roskilde
2015-11-24 – Kl. 0338 alarmerede en 38-årig husejer fra Roskilde politiet, fordi en rude netop var blevet knust og havde vækket den sovende familie på villaens 1. sal. Anmelderen så en fremmed mand udenfor trække en PH-lampe ud gennem hullet i ruden, men han knuste lampeskærmen i forbindelse med tyveriet. En mand, almindelig af bygning og iført sort tøj, blev set løbe væk fra stedet i retning mod Røde Port. Politiet ledte med flere patruljer efter indbrudstyven, men fandt hverken ham eller den stjålne lampe.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde
2015-11-23 – En 56-årig mand fra Greve blev fremstillet i grundlovsforhør i første omgang sigtet for forsøg på manddrab. Manden blev fængslet til den 171215, hvor dommeren fandt grundlag for at fængsle pgl. for kvalificeret vold og ikke drabsforsøg.

Anholdelse – Roskilde
2015-11-23 – En 20-årig mand fra Roskilde blev kl. 0119 anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer. Politiet traf ham på et diskotek. Han var i besiddelse af 15 gram amfetamin fordelt i salgsposer. Han blev løsladt senere på natten, og sagen behandles senere i retten.

Uro – Roskilde
2015-11-23 – Kl. 0315 blev en 50-årig mand anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven, idet han på et værtshus optrådte voldeligt. Han blev løsladt ud på morgenen med en bøde.

Voldelig gratist – Jernbanegade, Roskilde
2015-11-23 – Kl. 1551 anmeldte en DSB-togfører, at han i forbindelse med udstedelse af en kontrolafgift til en passager var blevet revet i armen og havde fået rykket sit billetudstyr af. Politiet fik på Roskilde station kontakt med en 41-årig, lettere spirituspåvirket mand fra København S, som blev kortvarigt anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd over for den DSB-ansatte. Den 41-årige kan også forvente at modtage en bøde ud over kontrolafgiften som afslutning på sagen.

Fodgænger på motorvejen – Holbækmotorvejen, Roskilde
2015-11-23 – Kl. 1454 fik politiet en anmeldelse om, at en mand gik i overhalingssporet mod øst, men i det vestgående spor på motorvejen ved Roskilde. Politiet kørte ud på motorvejen, hvor en 30-årig mand fra Estland blev truffet omkring afkørsel 10. Han blev bortvist fra motorvejen og henvist til at benytte almindelige veje på turen til København.

Mistænkeligt forhold – Roskilde
2015-11-20 – Kl. 1038 kørte politiet til Køgevej, hvor der var ca. 10 unge, der sad i et skur og angiveligt røg hash. Politiet fik fat i otte unge, der blev bortvist fra stedet. Der blev fundet to joints på stedet, der ikke kunne hæftes på nogen af de unge.

Indbrud i perioden
Dyssegårdsvej, Gadstrup
Håndværkervej, Roskilde
Algade, Roskilde
Ro’s Have, Roskilde
Øde-Hastup-Vej, Vor Frue, Roskilde
Kong Magnus Vej, Roskilde
Parkvej, Roskilde
Allehelgensgade, Roskilde
Horsehøj, Roskilde
Boserupvej, Roskilde