download (1)Juletræsfesten starter allerede på torsdag  

Torsdag den 19/11 tager 40 forventningsfulde børn + en håndfuld voksne fra Børnehuset Solsikken i Gundsømagle en tur i Skjoldenæsholmskovene.

Kl. 10.00 ved Skjoldenæsholm Golf Center (Skjoldenæsvej 101, 4174 Jystrup) venter en guide for at føre dem ud i skoven.

I skoven møder de julemanden ved det store grantræ, som senere skal pryde Stændertorvet i Roskilde. Egentlig hedder julemanden Søren Tiedt og er pensioneret medarbejder fra kommunens afdeling for Veje og Grønne områder – men det må børnene endelig ikke vide!

Børnene har nissehuer på og danser om træet, lige indtil et par skovmænd i grønne uniformer kommer på banen og fælder træet.

Der er lune æbleskiver, små juicebrikker og poser med frugt og andre godter, inden børnene vender næsen hjem mod Gundsømagle.

Kl. 14.30 Roskilde

Træet køres i optog gennem Algade fra Kvickly til Stændertorvet. Foran træet går 85 børn fra SFO klostermarken (0.årgang) og helt forrest finder vi Svogerslevnisserne, der stiller op med julesange og fuldt nisseudstyr.

Når hele optoget når Stændertorvet, bliver træet hejst på plads i lodret stilling, og så er det ellers viceborgmester Poul Andersens tur til at dele godteposer ud sammen med den rigtige julemand (som stadig hedder Søren Tiedt).

 

I de efterfølgende dage bliver træet gjort klar til den store begivenhed den 28/11 kl. 15.45, hvor lyset – forhåbentlig – virker, efter borgmesteren har talt ned fra 10 et par gange eller tre.