Rite of Spring – Extended
Lørdag den 3. oktober kl. 19.30, Teatersalen, Lynghøjskolen, Svogerslev.

For 100 år siden havde ” Le Sacre du Primtemps” (The Rite of Spring) ur-premiere i Paris. Modtagelsen var – på grund af dens tema og dens brud på daværende konventioner inden for ballet og symfonisk musik- skandaleombrust og turbulent.
Temaet var et hedensk forårsritual, hvor en ung kvinde danser sig til døde, inden hun skal ofres.
Granhøj Dans har, som de første nogensinde, fået tilladelse til at anvende pauser i Igor Stravinskys 33 minutters ” Le Sacre du Primtemps”. På denne baggrund har kompagniet skabt den første 1-times udgave af ”The Rite of Spring”.

rite of spring
Omdrejningspunktet i forestillingen er tabet af uskyld. I Granhøj Dans’ fortolkning er hovedpersonen ikke en ung kvinde, men en ung mand. Publikum vil opleve syv mænd i overgangsritualer og andre ceremonier, der transformerer drenge til mænd.
Køb billetter her: roskildeteater.billetexpressen.dk

Gratis introduktion ved koreograf Palle Granhøj 19.00.

Del på sociale medier