Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2015-09-29 til 2015-10-06.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Anholdelse – udlændingeloven – Roskilde
2015-09-29 – Kl. 1050 anholdt politiet en 28-årig kvinde fra Vietnam, der arbejdede i en forretning i Roskilde, selv om hun var nægtet arbejdstilladelse og skulle være udrejst af Danmark i februar. Kvinden sidder nu i arresten og afventer, hvornår udrejsen kan ske.

Butikstyve blev til røvere – Navervej, Roskilde
2015-10-06 – Kl. 1529 slog ansatte fra et havecenter alarm til politiet, fordi de netop var blevet påkørt af en bil, hvori to mænd var flygtet. Mændene havde stjålet varer i butikken, og to ansatte blev påkørte, da de forsøgte at standse tyvene i deres bil. Det viste sig, at to mænd i butikken havde stjålet nogle varer, som de gemte under tøjet. Da ansatte råbte op for at gøre opmærksom på tyveriet, løb de to gerningsmænd ud til en sort Nissan Primera st.car. Føreren startede bilen, medens en 54-årig mandlig medarbejder fra havecentret forsøgte at standse bilen ved at tage bilnøglen gennem den åbne førerdør. En 31-årig mandlig medarbejder stod også på bilens venstre side, således at de begge blev ramt af den venstre bildør, da føreren hastigt bakkede væk og flygtede. Føreren af bilen blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: Grøn kasket, sort jakke/bluse, Grå arbejdsbukser med sort på læggen, sort Nike sko med hvid sål; og passageren: B: Mand, Dansk af udseende, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: Sort skæg, Iført: Rød kasket, mørk jakke, grå bluse, mørke arbejdsbukser med grøn refleks samt hvid refleks, sorte sko. De to påkørte medarbejdere slap uden større skader og nåede at aflæse bilens nummerplade. Politiet ledte efter bilen i Roskilde og i området ved dens registrerede bilejer, men fandt hverken bilen eller de to gerningsmænd. Politiet betragter sagen som et butikstyveri, der udviklede sig til et røveri på grund af den voldelige adfærd hos gerningsmændene i forbindelse med deres flugt fra forretningen.

Færdselsuheld – bilist flygtet – Ringstedvej, Roskilde
2015-10-05 – Kl. 2033 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en cyklist var blevet påkørt. Ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet, som var ud for en tankstation på vejen. En 35-årig mand fra Roskilde og hans cykel lå midt på vejen, og han blev i ambulancen kørt til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling. Ifølge vidner var den 35-årige i færd med at krydse vejen på cykel fra øst mod vest, da han blev påkørt af en personbil, der efter påkørslen fortsatte ad Ringstedvej mod syd uden at standse. En bilinspektør og politiets kriminalteknikere undersøgte uheldsstedet og kunne – sammenholdt med vidneforklaringer – konstatere ud fra fundne spor på uheldsstedet, at flugtbilisten var kørende i en sort Mercedes personbil. Yderligere var der fundet glasskår fra en knust lygte på bilen. Politiet ledte bilen i området, men fandt den ikke. I forbindelse med politiets undersøgelser på stedet var vejen afspærret frem til kl. ca. 0015. Cyklistens tilstand er mandag morgen at betegne som kritisk, men han er dog i stabil tilstand.

Færdselsuheld – Østre Ringvej, Roskilde
2015-09-30 – Kl. 1636 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld med tre biler impliceret. Det viste sig, at en 84-årig mand fra Roskilde kørte i sin personbil ad Østre Ringvej mod øst i 1. vognbane. Foran ham kørte en 53-årig mand fra Slagelse i en lastbil i samme retning, men i anden vognbane. Den 84-årige kørte lidt hurtigere end lastbilen og kørte “indenom”. Da han næsten var forbi lastbilen, trak føreren af lastbilen mod højre mod 1. vognbane og ramte bageste del af den 84-åriges bil, som snurrede rundt. Bilen kom over i modsatte kørebanehalvdel, hvor den blev ramt af en modkørende personbil ført af 67-årig mand fra Ølstykke. I forbindelse med rednings- og oprydningsarbejdet afspærrede politiet vejen i nordlig retning mellem Herregårdsvej og Frederiksborgvej indtil kl. ca. 1730. Ingen af parterne i uheldet pådrog sig egentlig personskade, men fik dog nogle knubs som følge af uheldet.

Motorcykel med høj hastighed – Lindenborgvej, Svogerslev, Roskilde
2015-10-05 – Kl. 1628 bemærkede en patrulje en motorcyklist køre ad Lindenborgvej med højere hastighed end tilladt. Da patruljen ville standse motorcyklisten, satte føreren hastigheden væsentligt op og kørte fra patruljebilen ad Lindeborgvej mod øst, via Gl. Lejre, Lejre og Hvalsø til Store-Merløse, hvor patruljen får kontakt til en 52-årig mand fra Dianalund og hans motorcykel. Føreren var ædru og havde kørekort til motorcyklen, så politiet er nu i gang med at finde ud, hvad den 52-årige skal sigtes for i anledning af kørslen med høj gennem de anførte byer.

Ordensbekendtgørelsen – Jernbanegade, Roskilde
2015-10-05 – Kl. 0051 bemærkede politiet en 20-årig mand fra Holbæk sparke og slå ud efter personer, som han tilfældigt mødte i gangtunnellen under sporende ved Roskilde station. Ingen blev dog ramt eller kom til skade. Han blev kortvarigt anholdt og anbragt på politistationen til afkøling. Politiet sigtede ham for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da hans adfærd forstyrrede den offentlige ro og orden. Den 20-årige, der var ædru, kan forvente sagen afgjort med en bøde.

Tricktyveri – Rørmosen, Roskilde
2015-10-06 – Kl. 1445 anmeldte en 79-årig kvinde fra Roskilde, at hun under indkøb i Fakta kl. ca. 0945 var blevet kontaktet af en fremmed dame. Hun spurgte til kvaliteten på en vare, og under samtalen med hende vendte den 79-årige ryggen til sin indkøbsvogn, hvor hendes taske med hendes pung stod. Da den 79-årige kom til kassen, opdagede hun, at pungen var blevet stjålet. Da hun senere kontaktede banken for at spærre sit dankort, kunne banken oplyse, at der allerede uberettiget var hævet i alt 20.000 kr. fra den 79-åriges konto. Via videoovervågningen i forretningen blev det klarlagt, at en medsammensvoren havde stjålet pungen, medens den fremmede kvinde afledte den 79-åriges opmærksomhed. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 30-35 år, 170-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Fremmedsprog, Iført: Mørk frakke og tørklæde med røde farver., Medbragte: sort taske. Medgerningsmanden er ikke yderligere beskrevet ud over, at der er tale om en mand.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket især kvinden i supermarkedet sammen med en mand eller efterfølgende ved en hæveautomat. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Unge butikstyve – Algade, Roskilde
2015-10-05 – Kl. 1605 anmeldte en butikskontrollant, at han i Kvickly havde bemærket to unge piger tage en flaske “Gajol”, som blev gemt i en taske, da de gennem kassen uden at betale. Politiet sigtede herefter to 15-årige piger fra Roskilde for tyveri af en flaske “Gajol” til en værdi af 90 kr. Ved visitation af pigernes tasker fandt politiet også et par sodavand, som de havde stjålet fra en DøgnNetto, Algade, ligesom de havde stjålet noget kosmetik fra butikken “Normal”. De blev derfor sigtet for yderligere to forhold af butikstyveri. Efter afsluttet sagsbehandling underrettet politiet deres forældre om sagerne, ligesom de sociale myndigheder også vil blive underrettet om sagerne mod de to piger. De kan forvente at få sagerne afgjort med en bøde.

Indbrud i perioden
Bakkesvinget, Roskilde
Hedegårdsvej, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Marbjerg Byvej, Roskilde
Ørebjergvej, Gundsømagle, Roskilde