Nu kan unge mellem 14 – 25 år få inspiration og vejledning til blandt andet at vælge uddannelse gennem en ny og gratis APP med spændende funktioner. Ungeguiden, som den nye APP hedder, kan også bruges af forældre og professionelle til at støtte unge gennem et sundt ungeliv.

pressemed billede ungeguiden

Ungeguiden er en ny gratis APP til unge mellem 14-25 år i Roskilde Kommune. Her kan unge finde inspiration til valg af uddannelses og kontaktoplysninger på professionelle, der kan støtte og vejlede inden for sundhed og trivsel, rusmidler, økonomi, bolig, jura og fritid. Ungeguiden er én vej til det hele – om det er hjælp til at bryde med ensomhed, finde et rygestop kursus eller informationer om sociale fællesskaber og kulturelle tilbud, så er alt samlet og lige ved hånden.

“Vi har en politisk vision om at give børn og unge mulighed for at leve et sundt liv ved at fokusere på sundhedsfremme og forebyggelse i dagtilbud, SFO, skoler og klubber og ungdomsuddannelser. Ungeguiden samler alle kommunens sundhedstilbud ét sted, hvor de unge kan finde den rette støtte, der kan hjælpe dem ud af f.eks. ensomhed eller et misbrug og ind i sunde sociale fællesskaber” fortæller formand i Sundhed- og Omsorgsudvalget, Morten Gjerskov.

Ungeguiden – én indgang til uddannelse
Med APP’en kan de unge swipe sig gennem de mange ungdomsuddannelser og blive præsenteret for de uddannelses matches, der passer til deres profil og ønsker. Under hver uddannelse er en kort beskrivelse med informationer om indhold, adgangskrav og fremtidsmuligheder. En moderne og digital version af bogen ”Hvad kan jeg blive?”.

“Roskilde er en innovativ uddannelsesby, hvor vi arbejder sammen om at tiltrække unge og få dem til at gennemføre deres uddannelse her i kommunen. Derfor giver det god mening at samle det hele i én app, som de unge har adgang til hele tiden. Ungeguiden sikrer et godt overblik over de tilbud, der kan støtte og fastholde de unge i uddannelsessystemet” understreger formand i Skole- og Børneudvalget Claus Larsen.

Uddannelsesinstitutionernes studievejledere kan f.eks. bruge APP’en til at vejlede, ligesom de unges forældre kan blive klædt på til at tale om valg af uddannelse og kan orientere sig om tilbud, der kan støtte deres barns ungeliv.

Ungeguiden APP’en er gratis og kan downloades til Apple, Android og Windows. Den er fremover installeret på de Ipads, som folkeskoleeleverne i udskolingen får udleveret.