De torvehandlendes biler, taxaer, vareindlevering og turistbusser bliver ikke berørt, selvom der bliver arbejdet. DSCI5255

Fra den 7. september til torvet er færdiganlagt i slutningen af november, skal krydset i Palæstræde omlægges. Samtidig rykker fjernvarmearbejdet i Allehelgensgade ind i området fra Borchsgade til torvet, og det vil derfor ikke være muligt at køre i almindelig bil til torvet.

I den periode kan varelevering til butikker i Skomagergade og på Stændertorvet ske med indkørsel fra Sankt Ols Gade, Algade og udkørsel gennem Skomagergade.

Onsdag og lørdag vil det ligeledes være muligt for torvefolkene at køre til torvet fra Sankt Ols Gade, Algade og med udkørsel via Fondens Bro og Bondetinget.

Varelevering til Rådhuskælderen og Palæet kan ske fra Weysegangen, Skolegade og ind til torvet via Fondens Bro. Den vej kan taxaer også bruge.

Turistbusser til Domkirken ledes via Domkirkestræde til domkirkepladsen nord for kirken.

Biler, der skal til Bondetinget, kan køre ad Weysegangen og Skolegade.

Når arbejdet i krydset i Palæstræde er sat til at vare 11 uger, skyldes det, at det er et meget kompliceret område at arbejde i:

Først skal området ryddes, og så skal kloakkerne og andre ledninger lægges om. Herefter bliver der måske arkæologisk arbejde på stedet. Så starter arbejdet med en bundopbygning og støbning af et betondæk. Selve brolægningen er også tidskrævende, da stenene skal ligge i et specielt mønster for at de ikke skrider, når tung trafik svinger på området. Endelig skal belægningen hærde i 14 dage, inden den kan tages i brug.

Hvis arbejdet bliver færdigt før planlagt, åbnes torvet selvfølgelig tidligere. Men på den anden side, kan vejret også komme til at drille på denne tid af året.

Der opsættes skilt ved domkirken, som viser turister vej til Stændertorvet. Det vil i størstedel af perioden være muligt for fodgængere at gå fra Stændertorvet til Palægården.

I sidste uge blev bunden af Schmeltz springvand færdigt og det er derfor nu muligt at brolægge arealet omkring springvandet, hvilket forventes at være færdigt i løbet af de næste 2-3 uger. Når brolægningen af arealet omkring springvandet er færdigt begynder opbygningen af selve springvandet, men det er ikke så pladskrævende, så en stor del af arealet omkring springvandet vil kunne ibrugtages til torveboder ol.

I øjeblikket er brolæggerne også i fuldgang med at anlægge den kommende p-plads, og der lægges hver uge mange kvadratmeter i fliser i det område. Brolæggerne vi fortsat være i gang med p-pladsen mens der ryddes og laves bundopbygning i krydset i Palæstræde.

Del på sociale medier