Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2015-09-15 til 2015-09-22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Anholdelse – Indbrud i kolonihavehus – Marbjergvej, Roskilde
2015-09-16 – Kl. 1142 anmeldte beboere i H/F Hvilen, at de havde set en mistænkelig mand løbe væk fra et af husene i området. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter manden, som beboerne mistænkte for at have begået indbrud. Patruljetjenestehunden Basso blev sat til at følge sporet efter den mistænkte, der var forsvundet i retning mod et skovområde. Efter ca. 400 meter søgning forbi motorvejen og gennem et krat endte sporet ved et andet kolonihavehus, hvor patruljetjenestehunden fandt en mand, der gemte sig. Politiet kunne efterfølgende anholde en 25-årig mand fra Marokko som mistænkt for indbrud i et kolonihavehus i dag. Den 25-årige havde ikke rådighed over det hus, hvor han blev anholdt, hvorfor politiet undersøger, om han også kan mistænkes for husfredskrænkelse, ligesom signalementet kunne passe på et forsøg på indbrud i et kolonihavehus i samme område mandag morgen. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt, idet politiets jurister efter afhøring af den anholdte vil tage stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.

Beruset mand på perronen – Jernbanegade, Roskilde
2015-09-18 – Kl. 2104 fik politiet en henvendelse om en enten beruset eller syg mand, der lå og trillede rundt på perronen med risiko for at falde ned på sporene. Politiet skyndte sig at underrettet DSB om anmeldelsen, så togdriften blev indstillet. Kl. ca. 2110 havde politiet kontakt til en 67-årig mand fra Jægerspris, der blev frihedsberøvet og lagt til afrusning i detentionen. Togdriften blev straks genoptaget ved Roskilde station. Den 67-årige blev i løbet af natten løsladt, da han var i stand til at tage vare på sig selv.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre
2015-09-16 – Kl. 1903 fik politiet melding om det første af flere, mindre uheld på motorvejen i vestgående retning. Uheldene bevirkede, at motorvejen i ca. 45 minutter med hjælp fra en skiltevogn blev spærret i vestlig retning. Det første uheld skete, da en 19-årig mand fra Jyllinge under kørsel i en personbil for sent opdagede, at en forankørende personbil ført af en 39-årig kvinde fra Kirke-Såby var bremset op i den tætte trafik på stedet formentlig på grund af et tidligere uheld vest for dette uheldssted. Efter oprydning mv. blev motorvejen åbnet kl. ca. 1955. Ingen kom til skade ved uheldene.

Færdselsuheld – mand omkommet – Københavnsvej, Roskilde
2015-09-15 – Kl. 0309 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en knallert var impliceret. Ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet på Københavnsvej lige øst for Røde Port, hvor en forulykket 45-knallert lå på kørebanen i det østgående spor. På stedet var endvidere en livløs mand samt en lettere kvæstet mand, der begge blev tilset af ambulancepersonalet. Den livløse mand blev kort efter erklæret afgået ved døden på grund af svære kvæstelser i hovedet, medens den anden mand blev kørt til skadestueundersøgelse på Køge sygehus, hvor han efterfølgende blev indlagt til observation. En bilinspektør blev rekvireret til uheldsstedet for at foretage undersøgelse af både uheldsstedet og den implicerede knallert. Knallerten var forsynet med en dansk nummerplade, mens den lettere tilskadekomne mand blev på sygehuset identificeret som en 23-årig mand fra Rumænien. Politiet har ikke kunnet tale med ham på grund af sprogproblemer, hvorfor han snarest muligt i løbet af tirsdagen skal afhøres til sagen med assistance fra en tolk. Rutinemæssigt har politiet anmodet om at få udtaget en blodprøve af begge mænd på knallerten til nærmere undersøgelse for alkohol. På uheldsstedet fandt politiet kun en enkelt styrthjelm, og den foreløbige undersøgelse på uheldsstedet gav ikke umiddelbart noget svar på, hvordan uheldet skete. Der var ingen øjenvidner til uheldet, men kun vidner, der hørte ulykken ske og efterfølgende fandt en væltet knallert med to mænd ved siden af. Politiet skal derfor forsøge at få klarlagt uheldets nærmere omstændigheder i forbindelse med tolke-afhøringen af den 23-årige rumæner, herunder få klarlagt identiteten på den omkomne, identificeret føreren af knallerten og få klarlagt de nærmere omstændigheder kort før uheldet. Politiet arbejder endvidere ud fra en teori om, at der er tale om en ulykke uden andre implicerede parter involveret.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have gjort observationer i forbindelse med de to mænds kørsel på knallerten i forbindelse med ulykken. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ihærdig butikstyv – Skomagergade/Stændertorvet, Roskilde
2015-09-21 – Kl. 1314 fik politiet den første anmeldelse fra en guldsmed i Skomagergade om tyveri af en ring til en værdi af ca. 4000 kr. Da en mandlig kunde prøvede ringen, stak kunden pludselig af fra forretningen. Politiet ledte efter manden i Roskilde, da en anden butiksindehaver på Stændertorvet kontaktede politiet. Personalet havde i denne forretning tilbageholdt en mand efter tyveri af et par handsker til en værdi af 150 kr. Politiet kunne derfor sigte en 22-årig mand fra Roskilde for de to tyverier, idet han stadig havde den stjålne ring på. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Indbrud i kolonihavehus – Marbjergvej, Roskilde
2015-09-15 – Kl. 0813 kontaktede en 20-årig mand fra Greve en af politiets patruljer i området og bad om assistance til at lede efter en indbrudstyv, der kl. ca. 0745 var i færd med at kravle ind i det kolonihavehus, hvor han havde ligget og sovet. Den 20-åriges hund havde vækket ham, og en fremmed mand var blevet afsløret i at kravle ind ad et opbrudt vindue. Tyven havde taget flugten i retning mod Marbjerg Byvej. Hverken politiet eller den 20-årige fandt tyven, der blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-35 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Stort skæg, Iført: Stor, brun jakke med pelskrave.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området. Kontakt politiet på tlf. 114.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Ringstedgade, Roskilde
2015-09-17 – Kl. 1250 standsede politiet en personbil ført af en 29-årig mand fra Albertslund med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Den 29-årige havde imidlertid ikke nogen førerret, så politiet sigtede ham for den overtrædelse af færdselsloven. Da dagens kørsel var femte gang i 2015, at den 29-årige blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne om kørsel uden førerret og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Spirituskørsel – Møllevej, Jyllinge – Roskilde
2015-09-16 – Kl. 1615 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 74-årig mand fra Jyllinge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Ny Østergade, Roskilde
2015-09-17 – Kl. 0344 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Sorø for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Henrik Nielsens Vej, Roskilde
2015-09-18 – Kl. 0037 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Horbelev for spiritus- og narkokørsel i en personbil, selv om han også var frakendt kørekortet. Han blev derfor anholdt med henblik på udtagelse af blodprøver til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Ved visitation af den anholdte fandt politiet 2 gram hash, så sigtelserne mod ham blev udvidet til også at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efter udtagelsen af blodprøverne løslod politiet den 24-årige med besked om, at politiet beslaglagde hans personbil. Han var nemlig tidligere flere gange blevet afsløret i at køre bil trods frakendelsen af kørekortet. Den 24-årige kan derfor forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham samt spørgsmålet om endelig konfiskation af hans personbil skal afgøres.

Tyv overrasket i butik/kontor – Skomagergade/Stændertorvet, Roskilde
2015-09-18 – Kl. 0906 anmeldte personale fra en tøjbutik, at en fremmed mand kom ud fra forretningens kontor, da man låste sig ind kl. ca. 0845 for at møde på arbejde. Manden løb ud ad bagdøren og forsvandt i ukendt retning. Manden havde opbrudt pengeskabet, hvorfra der var blevet stjålet kontanter. Tyven havde formentlig skaffet sig adgang via bagdøren til også at komme ind i forretningen.
Kl. 0935 anmeldte rengøringspersonalet fra hjemmevejledernes kontorer på Stændertorvet, at de kl. ca. 0715 havde truffet en fremmed mand, som havde spurgt, om han kunne søge arbejde på stedet. Han blev afvist og bedt om at forlade stedet. Kort efter opdagede rengøringspersonalet, at en pung var blevet stjålet fra en taske i personalerummet. De mistænkte den “jobsøgende” mand for at være tyven.
Den mistænkte blev i begge sager beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 30-35 år, 185-190 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: “Narkomantype”, iført: Cowboybukser, blå hættetrøje, havde en orange rygsæk på ryggen.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket den mistænkte i området i de tidlige morgentimer, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114.

Tyveri fra pengeautomater – Herfølge, Køge / Himmelev, Roskilde
2015-09-21 – Kl. 0106 anmeldte et alarmfirma, at alarmen var gået på en pengeautomat på Billesborgvej, Herfølge. Bankens kontaktperson ankom til stedet sammen med politiet, hvorefter det kunne konstateres, at der var stjålet penge fra automaten.
Kl. 0421 modtog politiet endnu en anmeldelse om en aktiveret tyverialarm på en pengeautomat på Himmelev Sognevej, Roskilde. Her kunne politiet igen konstatere, at der var stjålet penge fra automaten. Kriminalteknikere har undersøgt automaterne for at finde spor til identifikation af tyvene.
Under den umiddelbare efterforskning i disse to sager erfarede Midt- og Vestsjællands politi, at der i nattens løb var sket tilsvarende tyverier fra pengeautomater i Dianalund og i Smørum.
Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har bemærket noget mistænkeligt ved de to anførte pengeautomater omkring de angivne tidspunkter. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, som politiet ikke kan belyse yderligere ud fra efterforskningsmæssige hensyn.

Tyveri i toget – Jernbanegade, Roskilde
2015-09-22 – Kl. 1510 anmeldte en 76-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 1300 havde fået stjålet sin pung med bl.a. kontanter og diverse kort i toget på Roskilde station i forbindelse med indstigning i toget. Hun mistænke to mænd, der havde maset sig ind samtidig med den 76-årige, som fik pungen stjålet fra en tillukket taske. De to mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, 30-35 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Yderligere kendetegn: talte udenlandsk – uden dog at kunne identificere sproget nærmere, Iført: beige vindjakke, Medbragte: rygsæk; B: Mand, 30-35 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Yderligere kendetegn: talte udenlandsk – uden dog at kunne identificere sproget nærmere, Medbragte: rygsæk.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i toget eller på stationsområdet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uorden i supermarked – Tofthøjvej, Viby Sj. – Roskilde
2015-09-15 – Kl. 2057 anmodede personalet i et supermarked om assistance fra politiet, fordi nogle unge mennesker var kommet i slagsmål med hinanden. Politiet kørte hurtigt til stedet, hvor de unge dog havde forladt butikken. Eneste skade i butikken var en “smadret” vandmelon, der var blevet brugt som kasteskyts i forbindelse med uoverensstemmelsen. De unge havde endda betalt for andre varer, inden de forlod butikken inden politiets ankomst. Politiet foretager på nuværende grundlag ikke videre i sagen.

Våbenloven – Københavnsvej, Roskilde
2015-09-21 – Kl. 0049 bemærkede politiet en mand gå med et koben i hånden ad Københavnsvej i retning mod centrum. Da politiet genkendte manden som værende en 20-årig mand fra Litauen, som politiet havde lagt en dæmper på kl. ca. 2345 i forbindelse med lidt ballade på Hestetorvet, anholdt politiet nu den 20-årige samt hans kammerat – en ligeledes 20-årig mand fra Litauen – for overtrædelse af våbenloven. Politiet frygtede, at de med det medbragte koben ville hævne sig, og derfor blev de begge anholdt for at undgå yderligere ballade i byen. Den 20-årige med kobenet blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Indbrud i perioden
Algade, Roskilde
Bakkedraget, Roskilde
Boserupvej, Roskilde
Fiskeparken, Roskilde,
Grønnegade, Roskilde
Gullandsstræde, Roskilde
Jernbanegade, Roskilde
Jønksvej, Roskilde
Kildevænget, Svogerslev
Knudsvej, Roskilde
Kongebakken, Roskilde
Pulsen, Roskilde
Sallevvej, Havdrup
Skomagergade, Roskilde
Søndergade, Viby Sj. (2 steder)
Sønderlundsvej, Roskilde
Tingvej, Vindinge, Roskilde