Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2015-08-24 til 2015-09-01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Anholdelse – Roskilde
2015-08-31 – Kl. 1755 foretog centervagten på Ro´s Torv en civil anholdelse af en 45-årig mand fra Frederiksværk, der blev fundet i besiddelse af tøj for 9000 kr. stjålet fra en forretning, ligesom den 45-årige havde knojern og en peberspray på sig. Han blev sigtet for tyveri og for overtrædelse af våbenloven og vil senere blive indkaldt til et retsmøde.

Anholdelse – Vold – Dommervænget, Roskilde
2015-08-31 – Kl. 2257 anmeldte en 29-årig mand fra Roskilde, at han netop var blevet slået i ansigtet af en mand, som han tilfældigt havde mødt på gaden kort forinden. Den fremmede mand havde råbt efter en kvinde i området og var fulgt efter den 29-årige, som han troede, at han vidste noget om kvinden. Det havde den 29-årige benægtet og havde efterfølgende fået et par knytnæveslag i ansigtet og fået nikket et par skaller, da han var blevet trængt op i en krog. Politiet kørte til området og fik fat i en 24-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt for dels volden mod den 29-årige, dels for hærværk på en adresse på Københavnsvej, hvor han havde knust en rude. Den 24-årige er fortsat anholdt og skal afhøres til sagerne, inden det afgøres, om han skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades efter endt sagsbehandling.

Brandstiftelse – Boserupvej, Roskilde
2015-08-31 – Kl. 1402 kørte politiet og brandvæsnet til ildebrand i en carport. Brandvæsnet fik hurtigt ilden slukket, så kun carportens trækonstruktion blev lettere forbrændt i overfladen, medens taget smeltede. En knallert samt en trækvogn i carporten udbrændte. Ved politiets undersøgelser på brandstedet kunne det fastlægges, at branden i carporten var påsat, idet der ikke var noget naturlig forklaring i øvrigt på brandens opståen. Ud fra efterforskningen i øvrigt kunne politiet mistænke en 44-årig mandlig patient fra Roskilde for at have startet branden i carporten. Han blev derfor anholdt og sigtet for brandstiftelse. Efter afhøring til sagen blev han indlagt på et sygehus i Vordingborg, idet der ikke umiddelbart var grundlag for fremstilling af brandstifteren i grundlovsforhør ud fra omstændighederne i sagen og den 44-åriges personlig forhold.

Krysantemumbombe fundet og sprængt – Jernbanegade, Roskilde
2015-08-27 – Kl. 0858 fik politiet en anmeldelse om, at en krysantemumbombe i en plastpose var fundet på p-pladsen tæt på arresten. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at posen med bomben med en diameter på ca. 15 cm og lunte havde ligget på stedet et stykke tid. Forsvarets ammunitionsryddere (EOD) kom til stedet og sprængte bomben på stedet. Politiet fandt ingen oplysninger eller spor, der kunne identificere den person, der havde anbragt posen med bomben på stedet.

Løsladelse – Hærværk / vold – Københavnsvej/Dommervænget, Roskilde
2015-09-01 – Den 24-årige mand fra Roskilde, som blev anholdt søndag aften og sigtet for knusning af en rude i en dør i en beboelsesejendom på Københavnsvej, Roskilde, samt efterfølgende at forøvet vold mod en sagesløs mand på Dommervænget, Roskilde, blev løsladt efter afhøring til sagen. Politiets jurister fandt ikke grundlag for fremstilling af ham i grundlovsforhør, men han vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres, og erstatningskravet i hærværkssagen er opgjort.

Mand med “pistol” – Køgevej, Roskilde
2015-08-27 – Kl. 1401 henvendte en 22-årig kvinde fra Roskilde sig til politiet, fordi hun dagen før på Køgevej ved togstationen havde set en mand vifte med en pistollignende genstand kort tid efter, at han havde passeret anmelderen og et par af hendes veninden. Nu gik den samme mand rundt på vejen i sammen område, hvilket gjorde anmelderen utryg. Politiet fik i området kontakt til en 20-årig mand fra Holbæk, der ganske rigtig var i besiddelse af en “pistol” i plastik. Da der var tale om en legetøjspistol, opfordrede politiet ham til at tænke sig om ved færden i det offentlige rum, idet borgere ikke på afstand kunne skelne mellem legetøj og et ægte skydevåben. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte manden for noget.
Kl. 1906 henvendte den 20-årige mand fra Holbæk sig til politiet og fortalte, at han havde tilbageholdt en mand og givet ham håndjern på, fordi han frygtede, at en mand ville drukne sig i søen ved Ringparken, Roskilde. Politiet kørte til stedet og fik befriet en 20-årig mand fra Roskilde fra nogle legetøjshåndjern. Den 20-årige mand fra Holbæk mente selv, at han arbejdede sammen med politiet og derfor havde ageret som anført. Da han efter politiets skøn havde et anderledes syn på virkelighedens verden, sørgede politiet for, at han bliver tilset for eventuelt at få fornøden behandling.

Sirene hyl – Jyllinge, Roskilde
2015-08-28 – Kl. 0915 hylede en sirene i Jyllinge, og flere var af den overbevisning, at det var en af de officielle varslingssirener, der var i gang. Forholdet blev undersøgt, og Beredskabsskabsstyrelsen, der har ansvaret for sirenerne kunne med sikkerhed sige, at det ikke var en af deres sirener, der var aktiveret. Det sker fra tid til anden, at andre sirener forveksles med de officielle varslingssirener, og det formodes, at det er det, der er sket i Jyllinge.

Spirituskørsel – Industrivænget, Havdrup – Solrød
2015-09-01 – Kl. 1954 anholdt og sigtede politiet en 57-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Uorden – Folkeparken – Roskilde
2015-08-24 – Kl. 1757 fik politiet den første anmeldelse om uro i Folkeparken, hvor nogle af de tilstedeværende var ved at komme i slagsmål. Et par patruljer fik i første omgang lagt en dæmper på gemytterne blandt de tilstedeværende. Ca. ½ time senere kom endnu en anmeldelse om uro i parken. Igen fik politiet dæmpet gemytterne. Ingen blev sigtet for noget, og politiet førte lejlighedsvist tilsyn med gæsterne i parken i de følgende timer – uden at gemytterne kom i kog igen.

Indbrud i perioden
Agervænget, Snoldelev, Gadstrup
Baunegårdsvej, Jyllinge
Darupvej, Roskilde
Engholmvej, Himmelev, Roskilde
Fjortenskæppevej, Roskilde
Fåreløkke, Havdrup
Højen, Himmelev, Roskilde
Kristianslund, Roskilde
Marsvej, Jyllinge
Neptunvej, Jyllinge
Parkvænget, Roskilde
Rørholm, Himmelev, Roskilde
Saturnvej, Jyllinge
Skolevej, Havdrup
Tellusvej, Jyllinge
Østervang, Roskilde