Bilister kan nu køre fra Sankt Peders Stræde over Algade til Hersegade, indtil arbejdet med Stændertorvet er færdigt sidst i november.

”Vi åbner nu for denne mulighed for at køre fra nord til syd i bymidten for at skabe et alternativ til at køre over Stændertorvet, mens brolæggerne arbejder på området ved Palæstræde”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen.

”Med denne ekstra mulighed, tror jeg vi har gjort alt, hvad der kan gøres for at gøre ombygningen så lidt generende som muligt”, fortæller formanden.

– Vi har i forvejen vi sørget for, at varelevering til butikker i Skomagergade og på Stændertorvet kan ske med indkørsel fra Sankt Ols Gade, Algade og udkørsel gennem Skomagergade.

– Onsdag og lørdag vil det ligeledes være muligt for torvefolkene at køre til torvet fra Sankt Ols Gade, Algade og med udkørsel via Fondens Bro og Bondetinget.

– Varelevering til Rådhuskælderen og Palæet kan ske fra Weysegangen, Skolegade og ind til torvet via Fondens Bro. Den vej kan taxaer også bruge.

– Turistbusser til Domkirken ledes via Domkirkestræde til domkirkepladsen nord for kirken.

– Biler, der skal til Bondetinget, kan køre ad Weysegangen og Skolegade.

omkørselNår arbejdet i krydset i Palæstræde er sat til at vare 11 uger, skyldes det, at det er et meget kompliceret område at arbejde i: Først skal området ryddes, og så skal kloakkerne og andre ledninger lægges om. Herefter bliver der måske arkæologisk arbejde på stedet. Så starter arbejdet med en bundopbygning og støbning af et betondæk. Selve brolægningen er også tidskrævende, da stenene skal ligge i et specielt mønster for at de ikke skrider, når tung trafik svinger på området. Endelig skal belægningen hærde i 14 dage, inden den kan tages i brug.

Arbejdet sker samtidig med, at fjernvarmearbejdet i Allehelgensgade er rykket ind i området fra Borchsgade til torvet.

Derfor giver det ikke mening, at køre i almindelig bil til torvet, da der hverken er mulighed for at parkere på torvet eller krydse det.

Hvis arbejdet bliver færdigt før planlagt, åbnes torvet selvfølgelig tidligere. Men på den anden side, kan vejret også komme til at drille på denne tid af året.

Hent pdf-kort

 

 

 

Del på sociale medier