Søndag 13. september kl. 9-17 gasses der op i Roskilde. På FDM Sjællandsringen er der Drivers Event, og det betyder både Supercars, street race, stuntshows og crashtest. Drivers Event har til formål at sætte fokus på biler og trafiksikkerhed blandt unge. Der er gratis adgang og parkering hele dagen.

Unge under 25 år udgør 33 % af de dræbte og tilskadekomne i trafikken på Sjælland. Derfor sætter Drivers Event fokus på trafiksikkerhed ved at lade de unge køre på Sjællandsringen. De oplever også en crash-test, hvor de ser, hvor galt det egentlig kan gå.

Det er Roskilde Kommune, DASU, Sikker Trafik, FDM, politiet og Rådet for sikker trafik, der arrangerer eventen.

Det bliver et program fyldt med action. Dagen starter klokken 9, hvor MC Road Racere har opvisning. Herefter er der aktiviteter frem til klokken 17. Et af dagens højdepunkter er Danmarks vildeste Crash-test. Crash-testen viser, hvad der kan ske under en trafikulykke, når en lastbil brager ind i en række biler. De flyver op og smadres til ukendelighed, og det illustreret, hvor alvorlige sådanne ulykker er.
Efter testen kommer der ambulancer og redningshold for at skære de ”tilskadekomne” fri, og til sidst bliver de ødelagte biler stillet frem, så man kan komme helt tæt på og se, hvad der egentlig sker under en kollision.

Formålet med Drivers Event er at få flere unge mellem 18 og 25 år til at melde sig ind i Driver Club. Klubben mødes fem gange årligt og træner deres køreevner på Sjællandsringen. Her kan de lære at føle sig trygge i trafikken og forbedre deres køretekniske evner under sikre forhold. Det koster 50 kroner at melde sig ind i Driver Club. Drivers Event på søndag er gratis at deltage i.

Drivers event 2014_01

 

Drivers event 2014_03

Drivers event 2014_04